• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOC256: u nas je tech buzzwordu tolik, ze jsme meli v Excelu vlastni bullshit bingo generator a hrali ho behem vice president town hallu

    probehly i souteze ve smyslu "sestav z bullshitu odstavec textu, ktery nerika vubec nic"
    jeden z vysledku:
    We're driven by velocity and momentum which will differentiate us to drive joint sales and broadcast services. The project will be highly collaborative and open by design. That will amplify journey through creation of converged assets and technology driven prototypes. We will act with speed and agility to tap into emergent opportunities using our unique set of skills. This will improve industry flow share to create something larger which we can invest today in fastest growing areas of tomorrow. Other will follow as we have the capabilities to lead and we'll help them to understand the environment and to invent what's possible.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QWWERTY:
    no u nás nyní frčí sousloví "...primárně efektivní...". Takže pokud to tam není, tak průser :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOC256: chces rict "prozkoumavame pristup a nazory dalsich expertu z oboru a jak se k vyvoji a souvisejicim vyzvam stavi konkurence. timto zajistujeme, ze jsme up-to-date specialisti, kteri takto mohou poskytovat lepsi sluzby sve firme a tim zlepsovat jeji pozici na trhu"?
    a urcite by to slo zabalit i do nejakyho kvalitniho bullshit speaku plnyho management buzzwordu, aby to vypadalo, ze zevlovanim na internetu zachranujem vesmir :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOJA:
    ...tím že prokrastinujeme během pracovní doby? :)
    KOJA
    KOJA --- ---
    SAJAGI: Tak je videt ze i v nejlepsim veku jsme do toho stale zapaleni :D
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Nečekal bych, že 40+ bude značit počet nepřečtených příspěvků za PŮLDEN.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: react a podobny imho uplne zmenili pohled na zpusob programovani webovych aplikaci ... a neni to jenom o tom, ze se nejaka funkcionalita obalila do univerzalniho fw, ktery funguje vsude ... ale radove to zjednodusilo praci ... samozrejme, ze vsechno z toho udelas v plain JS, do toho se to taky preklada ... ale ta pridana hodnota ve radovym zjednodušení je imho zásadní
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    Co me posledni dobou zaujalo: Homomorfni sifrovani, SMT solvery, TLA+, property-based testovani, fuzzing (AFL).

    Spousta tech nastroju/napadu je tu desitky let, ale IMHO az posledni cca dekadu ma dostatecny mnozstvi firem dostupnej vypocetni vykon k tomu, aby se to dalo pouzit na netrivialni problemy a zacina se to vyplacet.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KEJML: Kelvin Henney je zabavnej. Sice neprogramuju, ale jeho přednášky o Pythonu a obecně programování mě baví.

    The Error of Our Ways • Kevlin Henney • GOTO 2016
    https://youtu.be/IiGXq3yY70o
    KEJML
    KEJML --- ---
    GARFIELD: Nedávno jsem viděl přesně na tohle téma (hodně myšlenek (a jejich implamentace) jsou starší, než si hodně lidí myslí) pěknou přednášku:

    Old Is the New New • Kevlin Henney • GOTO 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=AbgsfeGvg3E
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TOOMIX: virtualbox je dobry opensource, ale pokud chces vytahnou skutecnou revolucni myslenku a pokud se ma tykat virtualizace, tak musis pripomenout vmware workstation, jehoz prvni verze vysla snad v roce 1999. tehda nikdo ani ja nechapal, k cemu a proc virtualizace hw. dnes je to naprosto normalni.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: 20 let je dlouhá doba, za mě to je .NET Framework a jeho následník .NET, GIT, Subversion, MSSQL Server, Virtualbox
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    DELVIT: Tak moh bych rict, ze encyklopedie tu byly o trochu driv. A automatizace kontroly kvality v nakejch tovarnach asi taky.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VYHULENY_UFO: zajímavé je, že git a mercurial vznikli prakticky současně. Ta potřeba evidentně tu byla veliká. Ano, linus je génius ;).

    GARFIELD: No právě, že všechno ne, ale je toho málo :0). Třeba ten Ward (DELVIT: ), měl zcela nové myšlenky. Je to pro mě zajímavé sledovat tu genezi.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    DELVIT: Tak asi se da rict, ze vsechno ma koreny v 60. letech a je to evoluce. Pravdepodobne ze Xerox Parcu (kde to nekdo vzal Turingovi nebo Ade).

    Ja to bral subjektivnim pohledem tak nejak pred a po na co bych cumel s otevrenou pusou (zapomenl jsem zminit velikost webovejch stranek a mnozstvi reklam bez adblockeru).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DELVIT: pokud si pamatuju dobre, stejne napsal git kvuli vyvoji kernelu, protoze existujici nastroje mu nevyhovovaly. :D linus je proste genius.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, nedávno psal, že právě je moc rád, že není člověkem jenom jednoho okamžiku (resp. projektu).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DELVIT: i za git muze torvalds, ze? :D
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Tak mě napadá, že git a mercurial se vejdou do toho rámce. Ano ty také začali někdy v 70. letech. Ale distribuované VCS byla nová myšlenka i když předtím bylo asi CVSko a poté subversion.

    Je zajímavé, kolik toho vzniklo v pravěku a postupně se rozvíjelo až do toho co máme teď. Díky za zajímavé podněty ;).

    UNTOY: Ano to si řekl a tak jsem to upřesnil ;), na tom snad není nic zlého. Sám je používám také a rozhodně bych nerad daroval ledvinu, abych je používal.

    Jak jsem psal DELVIT: , kde jsem upřesnil co jsem tím myslel, když jsem tuhle diskuzi začal.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MARASAN: to je do diskuse, nepopiram prinos linuxu, ale hlavni tlakem podle me nebyl. nicmene diky nemu se spousta lidi naucila, jak site a internet funguje. vcetne me.
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    DELVIT: ok nechal jsem se unest tim, ze nekdo prede mnou zminil mobilni internet, ale prosim te co je tohle za strawman argument? To co jsem rekl je, ze se noise-cancelling sluchatka staly snadno dostupny v end-consumer sfere. To ze ten napad existuje mnohem delsi dobu je krasny (a sam to explicitne zminuju), ale pokud jediny co bych s tim mohl delat je cist si o tom nebo si vzit hypoteku abych si takovy sluchatka mohl koupit, tak je mi to k nicemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam