IXTREMIST: Jo jo, takoveho sefa jsem mel minule. Kdyz mi zadaval praci, nerikal "Potrebuji abys udelal XYZ" ale "Potreboval bych udelat XYZ, chces to delat?". V drtive vetsine pripadu mel odhad na to co lidi zajima, takze pak jen rekl, "Okay, tak na to mrrkni a dej vedet az to bude, pripadne kdyz budes neco potrebovat". Parkrat jsem mu rekl ze jako sorry, tohle me nebavi a tim diskuze skoncila. Jedinkrat mi na to rekl: "OK, ja to beru, ale stejne bych byl rad kdyby ses na to podival, zajima me tvuj nazor. Dej tomu 3dny, tyden a pak mi rekni co si o tom myslis." Po tydnu jsem mu rekl co si myslim to bylo naposled, co jsem o tom slysel. Bylo to super.
Ted mam manazera, co je manazer a sales guy. Programovat nejak umi (kdyz chteji nejakou upravu ve skriptech a tak to nejak splaca), ale ten kod je hruza. Vi o tom ze je desnej hned jak uchlacholi zakaznika to hodi na nekoho kdo to umi. Meeting mame tak jednou za 6 mesicu, zacina to "OK guys, I need 5 min 10 000feet overview of what you're doing because of ..." Po 10 minutach rekne "Guys, guys, I don't pretend I understood half of it, but I can work with that. I trust you know what you're doing. I there anything you need from me?". Za 40 minut vyrizeno a dalsich 6 mesicu pokoj. Je to super.
Jak dlouho ta idyla bude trvat, nevim, dlouho asi ne, ale nevadilo by mi to takhle doklepat do duchodu :)