JARDABEREZA:
" Zažil jsem manažera co měl dobrý soft-skills, ale slabý hard-skills, "k tomu ma manazer SME/seniory, ne? resp. jasne, to asi zalezi na velikosti firmy
od manazera primarne cekam, ze umi pracovat s lidma, zajistit jim praci (bo v korporatu se obcas hraje, aby vasi budouci praci nedostal jiny tym), prezentaci vysledku tymu na vyssi levely, stineni tymu od nesmyslu padajicich zvrchu ALE zaroven sdelovani klicovych informaci pro budoucnost tymu a jeho lidi, ... a pak samozrejme orchestraci a delbu prace v ramci tymu
technickou neznalost jsem ochotny omluvit. proste ma jenom high-level overview co se deje a vi, ze kdyz potrebuje detaily, tak A vi X, B vi Y, etc...
uz jsem pracoval s nekolika projektovyma manazerama, kteri toho moc netusili o oblasti ve ktere ridili projekt, ale umeli se zeptat, naucili se potrebny minimum a vedeli jak prerozdelit praci a propojit lidi, aby projekt fungoval
imho je mozna dobre, kdyz manazer nema hard skills. pak se nevrta v nejakym specifickym problemu s vyvojarema/technikama, protoze ho to bavi, ale ma prostor delat poradne svoji praci - softskills, management/rizeni tymu