BINARY_PARANOIC: no, moje komunikace není vždy nejlepší, ale asi NYXu jako celku oplácím dobré rády, který rozhodně jeho uživatelé nešetří (viz jiné auditko, kde horlivě doporučují Pirátům, aby měli stejně dementní politický marketing, jako ostatní strany, protože tím určitě přesvědčí jejich voliče, aby se rozhodli jinak, apod.)
Nemyslím, že jsem někdy řekl "já vím co, je pro vás nejlepší". Varuju, že BlueSky se v budoucnu nevyhne problémům, pokud fakt uspěje, nicméně i když neuspěje, tak vlastně pro spoustu lidí je to asi řešení, najdou tam svoje oblíbené účty a lidi z Twitteru a budou pokračovat v tom, co dělali posledních 10 let, proč ne. Dokonce pokud follownou ten bridgeující účet, tak je pak můžu follownout já, což bych touhle cestou rád zpropagoval.
Jinak prostě můj skromný cíl je, aby ze 100% uživatelů NYXu, kteří mají alespoň jeden účet z komba facebook-xitter-instagram, jich aspoň tak 10% zkusilo vytvořit si účet ve Fediverse. Nevím, jestli to je pro ně nejlepší, ale já to pokládám za zajímavé a užitečné (dejme tomu pro mě) a možná i pro ty, kteří se toho experimentu zúčastní (to se právě teprve ukáže). Je to experiment, výzva, šance... ne nějaké ideologické hlásání, že vím, že je to pro ně nejlepší. BlueSky mi upřímně nepřijde jako experiment - je to jen pokus zreplikovat něco, co měli lidi rádi... ale upozorňuju, že i těch 10 mega uživatelů je asi jen procento toho, kam dorostl Xitter, a velikostně není rozdíl ve velikosti trhu u BlueSky a Mastodonu zas tak zásadní.
Ano, Mastodon potřebuje i lidi. Nejen programátory :-) Ale ty lidi nezíská, pokud nevznikne nějaké základní povědomí. Typu co znamenají ty usernames se dvěma zavináči, apod.
Jinak samozřejmě, je možné mít účet ve Fediverse a úplně v pohodě mě tam nefollowovat, pokud to někdo nepochopil :-) To není jako s Elonem na X :-)