IDLE: doufám, že můj dav nějak nepřeválcuje tvojí alternativní komunitu! není to v žádném směru můj záměr. Ale skutečně mi jde o to, aby mimo hlavní proud existovaly nejen minibubliny, ale i "alternativní proud". že bude tvořený hlavně lidmi, co se moc dobře nesocializují, je jasné. Ale je o tématické okruhy sdílení informací a tak....
TOM: no, jinak. Uživatelé budou moci podobně jako seznamy tvořit tématické seznamy účtů k hromadnému follownutí, jak se o to před asi 2-3 lety snažil ten Mastodex (efekt "kdo je slavný, ten je slavný"). Z těch seznamů bude možnost opt-out
Aby to byly "slavné účty", je hloupost, dávají smysl tématické seznamy, podle různých okruhů zájmů, specializací. Ale okruh "uživatelé NYXu" mi přijde zajímavý sám o sobě... prostě když si uživatel NYXu založí Mastodon, chce možná ty lidi follownout.
Jde o to, že pro nové uživatele je timeline Mastodonu prázdná a celkem zabere hodně času, než člověk nafollowuje něco, co jsou opravdoví živí lokální lidé a ne jen různé zpravodajské feedy.