KURE: je to snadny. Inspiroval jsem se v tomto receptu. Soli davam min, kminu a pepre vic, ale to je na kazdym. Samo to nemusi byt plec, ale je dobry, kdyz je tam dost tuku. Pouzivam na to vzdy akcni veprove + vsechny odrezky, co sbiram do mrazaku. Nechavam tam vyvarit i veprove kuze, ktere mi obcas zbydou. Daval jsem tam i hovezi. Je to fuk. Vse nacpu do chytryho hrnce, pridam hodne cibule, cesneku a zaleju pivem od oka. Pak to dam na slowcook na cca 80 stupnu a necham to klidne 8 hodin. Pak to rozmackam nastrojem na bramborvou kasi, ochutnam, dochutim, kdyz je treba a dam do sklenic. Kdyz to zchladne, tak ohreju sadlo, kterym to pak zaleju a sklenice zavru. Je to pak dost trvanlivy. Chutna mi to vic nez francouzska varianta.
1 kg vepřové plece
19 g obyčejné soli (1,5 lžičky)
1 slabou lžičku drceného kmínu
1 slabou lžičku mletého pepře
LEGENDÁRNÍ MASOVKA! Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě | Recept po kterém se hned zapráší 😍https://www.youtube.com/watch?v=tglySwPipwg&ab_channel=MistrM%C3%A1lek