• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: je to business, stejně i Alex Jones;-) Ale narozdíl od Alex Jones, je ten dopad je minimální. Že Alex Jones je čúrák, klidně řeknu, protože jede ekl. U Asmongolda si to nemyslím. Nesouhlasím s ním, ale nemyslím si, že bych ho nazval čůrákem, dokonce ani pindíkem. Ale logicky, měl by krotit svoji komunitu a to v tom rozhovoru dělá. Oni se ty lidi taky musí naučit, že mají nad svými fanoušky hitlerovskou moc.

    Jinak co Asmongold říká, mi připadá nesmyslný. Jediný moment kdy podporuješ mtx, je když je platíš. Nikoliv, když si koupíš titul, který je obsahuje nebo že to streamuješ. To je podle mě totální bullshit, úplně jsem v tom viděl to nejhorší z hysterie woke levice. Už se neřeší podstata věcí, ale nějaký stádní atributy, kmenová příslušnost - prostě samé charakterové vady. Celá ta diskuze o mtx je v tom, že non-free titulů, necheš aby mtx incentiovala game design k prodeji "zlehčováků". Což je pachuť, kterou jsem měl v AC: Origins/Oddysey - že mě trochu mrdá sbírat crafting materiál. A cejtil jsem, že je to tah na to, člověka posunout k "ulehčení". Na druhou stranu, jsem nezkusil nesbírat každou blbost. Takže nevím, jestli bych musel zpětně grindovat matroš na upgrade čehosi. Já jádro diskuze vidím v tomhle. A tyhle hysterie, všechny odstíny té diskuze smažnou, protože monetizují, dokud je to žhavý. Pak půjdou jinam.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: to je ale už dlouho. Spoustu youtuberů pasou velké agentury a v pozadí na tom neskutečně vydělává Google.

    Jako tihle lidi bojují proti tomu, aby jsi CAPCOMU neposílal 24 korun, že to všechno ničí.
    Přičemž oni jsou ale součástí byznysu, kterej otáčí každý den miliony dolarů. Proto taky lžou a hromada pitomců to pak rozposílává po internetech.

    je dost pravděpodobný, že hejt videa s výmyslama první den otočili víc prachů na reklamách a různým navázaným promu, než měl Capcom ten den na čistým zisku.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Já hlavné nechápu, źe Asmongold není majitelem svého kanálu a má editora. Ten business se slušně rozjel.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a mimochodem, taky všichni ti bojovníci mají jednu věc společnou – nebo dsot často i ty zmrdi na nyxu v MMO klubu. Hráli WOWko, kde utráceli jak posraní. U spousty z nich se to dá v minulosti dohledat. A ti co ne, tak často jeli v korejských hrách, kte to o ničem jiným není.

    pokrytečtí zmrdi, kteří hledají slabiny. Sociopati.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BOBESH: tam akorátprostě nějakej morální bojovník proti mikrotransakcím v zásadě říka jen to, že on má cosi právo požadovat a kdokoli kdo mu oponuje, automaticky brání to nejhortší na trhu a když mu o něčem řekneš že blábolí, začne hned ječet, že mu upínáš právo se proti tomu vymezovat. Stejnej čůrák, jako na nyxu třeba klub o MMO nebo v nextgenech.

    A nikdo neřeší, že současně mají stejnou taktiku, vždycky si na začátku vymyslí lži a všechny co to hrají přepadají s takovou lží a všechny nutí do defenzivních pozic, jo, to je taktika zmrdů. A dělaj to opakovaně, na konkrétní studia, od Ubi, Bethesdy, snažej se i na tituly od SONY, někdy to hned jen projedou, ale někdy, jako u DD se jim dostává pozornosti.

    Ta taktika co používají, je taktika totálních sviní, to se musí mlátit pálkou. Protože se to nedělalo, tak to nasadilo vajíčka a bude to jen horší. Klidně tohle samé udělaj Kodžimovy, kterej tyhle DLC dělá taky.
    Všude, kde můžou mít videa s reklamou, pozornost a vždycky ty své lži a výmysly na konci zapřou, budou se tvářit jako bojovníci za lepší svět, už teď řvou i za práva konzolistů (který se je ale o to vůbec neprosili).

    nechápu, proč s někým takovým Kowboj vůbec mluví, proč nepoužije nějaký insekticid. Dyť ta svině požaduje, aby kolektivně nikdo nehrál hry, na které on sám ukáže a označí.

    A chápete, že tohle je stejná svoloč, co útočila na Epic, když se pokoušel naboural monopol Steamu? A že stejná svoloč by ze stejných morálních principů chtěla zakázat konzole, protože na nich jsou exclusivity, což je stejná podlost jako mít u hry mikrotransakce?

    A současně, proč neútočej na někoho fakt velkýho na trhu a vybíraj si jen ty menší, kterým můžou poškodit? Pokud jim jde o principy a ne vytváření škody, proč nedělaj kampaně proti těm největším hrám s poplatkama a mikrotransakcema?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: V tomto stavu fast travel na gryfovi zdá se mi býti poněkud riskantní.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: no, to si musíš koupit, lepší animace pro gryfa
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: Ani ten gryffin neumí lítat, co tam v tom Capcomu těch pět let dělali? Je to katastrofa :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    CLAVEN: mno prave! :) kovboj mu to vysvetluje pres skajp nebo co, kdyz hraje dd2
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Eh Asmongolda plz nie, to je strašný čurák
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    cowboy vs asmongold byli?
    Discussion with Asmongold Regarding the Dragon's Dogma 2 Drama
    https://youtu.be/bnNllw6Z79o?si=YS2BeHydm_azQBY6
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    v Dragons dogma fast travel je, že, mezi městy. Ale víte, co se vám stane, když Capcomu nezaplatíte?

    Tohle:

    https://twitter.com/HankStarter/status/1771136032320454764

    pošlete to všem, než to smažou, hajzlové!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PHOW_SAATCH: pracujem na ňom :p
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    AIAX: možnosti jsou, ale podle mě stačí když mají ošetřené vstupy.

    Dejte vědět, až bude report, že někomu crashnul save, protože dostal přes cizího pawna, něco co ve hře neexistuje.

    Současný crash, jsem nejspíš způsobeny na PC platformě, že nějaký z jader nestihne vrátit výpočty. Nexus games poslal asi 40 crash reportů z města. Na konzolích to bude odladěný, ale PC jako platforma, kde jsou obskurní sestavy, jako ta moje, bude těžký.

    Mě to pomalé město mrzí, ale nevadí. Kdyby to bylo v boji, mluvil bych jinak. Bylo by dobrý, kdyby se jim nějak povedlo optimalizovat AI algoritmus. Ale pro mě to to není game changer.
    AIAX
    AIAX --- ---
    RUDOLF: V poslední době jsem si všiml několika her (Elden Ring, Lords of the Fallen) s tím Easy Anti-Cheat systémem. DD2 sice nemá PvP komponentu, ale podle mě by mohli něco podobného využít taky. Je to ostatně program, který hlídá, aby si useři nemodifikovali své soubory.

    I když je fakt, že minimálně u Elden Ringu je to stupidně snadné obejít.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: nevím, podle čeho si myslíš, že si nerozumíme?:-)

    Btw. podle mě EULA porušíš jakoukoliv modifikací, ale záleží na jejím znění. Tj. i těch 21:9 v ER je imho porušení EULA. Zkusím si večer projít svoji smlouvu:-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BOBESH: díky, jsem rád že se u kafe líbí. Je to bohužel japonská(asijská) velikost, budu k němu muset přikoupit cybertruck.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a navíc teda, furt se míjíme v jedný věci. Jako zákazník máš své povinnosti, podepsal jsi nákupem tý hry a potvrzením EULA, i nějakou zodpovědnost. A jedním z toho je, že nebudeš měnit části programu ve svůj prospěch //opět, nebavíme se o nějakým souboru, kterej si dáš do adresáře, a pak ti jede lépe grafika, ale vstupu do programu a jeho úmyslné změny.
    To není jen na Capcomu. A ty cracknutý verze her jdou i za Valve.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    RUDOLF: ja sem stihnul sobotu kolem sesty rano! :D asi 5 minut! mas pekny pero! kdyz tu resite ty pindiky :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: je to proti EULA, to jsem psal. Porušení EULA se v drtivé většině nekryje s kriminálním zločin. Psal jsem jasně: "Tak kde se to musí potírat je multi-player cheating, piracy, fraud apod." V podstatě, pokud tím nekazíš zážitek ostatním, tak si dělej co chceš. Ani Capcom nebude řešit, že tihle porušují EULA. Lidi co si "si stahují číty na věci za 1 gold nebo přepisovače sejvů." porušují EULA a kazí si zážitek. Neplatí i v sexu, ať si doma každý dělá co chce, pokud je to se souhlasem a pokud tím nikomu neubližuje? To je ta kategorie moderů co jsi ukázal dělá. Stejně tak si udělali tool, který uchovává všechny auto-saves, aby si se k nim mohl vrátit. Jedno místní id, by to docela ocenilo.

    Uložená pozice se ukládá do steam cloudu, včetně tvých fiktivní předmětů. Ale data z pawnů musí mít capcom vlastní vstupní sanity check, jestli ho nemá, je to chyba capcomu. Ona totiž není podmínky ukládat cloud saves, můžeš je mít lokálně. Takže hra průběžně aktualizuje capcom server s datama, pro tvého pawna. A je jejich zodpovědnost aby tu validaci dělali. To co si uložíš do cloud nebo lokálně capcom imho vůbec nevaliduje. Můžeš mít na steam cloudu uloženou jakoukoliv šílenost, co si ti povede vytvořit. Může ti to pak rozbít load např. O tom se nepřeme. Ale pawni se sice ukládají při spaní v hospodě, ale dějí se dvě věci - tvůj inn save + dodání rewards pro spawna. To co dostaneš od spawna, se ti uloží do tvé pozice. Jinak by si při loadu neviděl věci, co spawn získal.

    Nevím jak jsem odsunul lidi co dělají optimalizaci grafiky nebo textur. Ano, ti jsou součastí komunity, tak jak o ní mluvím já. Např. hodně oceňuji mod, který umožňuje u her 21:9, Elden Ring stále podporuje jen ofiko 16:9. Je to komunita, jsou tam lidi schopnější a užitečnější a ti méně schopní. Jsou tam hovádka a do moderské komunity nepočítám je lidi spadající do "Tak kde se to musí potírat je multi-player cheating, piracy, fraud apod.". Hraničně tam budou lidi, co spawny posílají nesmyslné množstvé předmětů, tím nabourávají tu sdílenou zkušenost komunity a smysl daru. ALe jak píšu, to jde technicky omezit z pozice capcomu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam