• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Dětský postavy vždycky mluvilo dítě… to jsem mel asi od treti lekce…
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Mam v rustine najednou asi tri nove hlasy. Doted byl jeden mužský a jeden zensky, a ted tam pisti junior a nejaci dalsi. Je to divny!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Ne, v půl jedný jsem zjistila, že jsem to původně psala do klubu o streamovacích platformách 🤦🏼‍♀️ lekci jsem dělala dopoledne, o to je to strašidelnější, že je to prorocký 😖
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    QUANTI: tak v půl jedný ráno jsou to od Dua docela výstižné fráze :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Je to oficiální, Duo má u nás štěnice. První je aktuální pro muže, druhý pro mě.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Duo se směje zpoza nejbližší popelnice.
    TUILE
    TUILE --- ---
    Notyvole, vcera mi na aute pribyla sovicka.
    Me bude pronasledovat i pri rizeni?!

By me zajimalo, kdo ji tam nalepil...

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    XBAHNO: Maju dokonca v podmienkach, ze to rodina byt nemusi.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    MELOUN: 1800kč/rok family licence. 1+5lidí a jestli jsou nebo nejsou rodina nikdo neřeší.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    podařilo se někomu úspěšně najít/získat a uplatnit promo/redeem kód?
    Duolingo
    https://www.duolingo.com/redeem

nebo kupujete za standartní cenu 99,16kč / měsíc? 1 190,00 Kč za rok
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    AETHER: plus ještě často nepočitatelná podstatná jména s neurčitim členem, které chce duo do angličtiny přeložit taky s neurčitym členem, ačkoliv je to anglicky nesprávně
    E42
    E42 --- ---
    LAUNCHER: Vše splněno po první lekci je víceméně pravidlem, když tu lekci začneš před půlnocí a dokončíš ráno. Někdy odpoledne se to ale samo opraví do skutečného stavu.
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ad členy - ve španělštině přes angličtinu je v tom totální guláš. Někdy tam je i v rámci jedné kapitoly stejná věta přeložená do toho druhého jazyka jednou s členem a podruhé bez. Oběma směry... a samozřejmě se to počítá jako chyba.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VIDA: Perfect weeks mi to asi pocita, ale Daily Quests otres. Obcasne po prvni lekci vse splneno. Coz mi obcas da vsechny 3 darky a obcas zadny :-))
    VIDA
    VIDA --- ---
    Duo mi nějak nepočítá ty perfect weeks. Nechci se vytahovat, ale nějak nevim, jak už by moje týdny mohly být lepší. Tak sem zkusila klasický manévr odinstalovat a nainstalovat. Perfect weeks nikde, ale zase mi nepřenesly splněné questy z dneška. A pak že to nejni zábavná aplikace.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Já to vím a ani se nezlobím, však píšu "přísné Duo" hned v prvním příspěvku ☺️ Ale děkuji za snahu pomoci 😃

I jsem tam dokonce poctivě napsal, proč jsem tu "chybu" udělal, že to takhle preferuji, abych byl jakozto cizinec s přízvukem srozumitelnější "teď říkám podstatné jméno".
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LAUNCHER: Duo funguje tak, že zpravidla, když je v podobné větě člen v aj, bude i v nj. Analogicky opačné. Výjimkou jsou např. Členy u povolání, kde se to prostě liší. Takže v prvém případě jasně bez členů.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Já jsem si jistá anglicky i německy :")
    LAUNCHER: Brečím, protože krajim cibuli. Nějakou, ne tu, co jsi speciálně koupil, abys mě rozbrečel. Ostatně to tam máš i anglicky bez členu v zadání.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Oki chápu. Zapoměl si, že si koupil cibule, a tedka se divíš, kde se vzaly, a jak je můžu krájet.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LAUNCHER: Máš úkol v master šéfu krajet. třeba cibule. aby se Polreich mohl rozhodnout jestli postoupíš nebo ne. Tvůj jediný úkol je krájet ( teď zrovna cibule). Jakýkoliv. Ne tyhle. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam