ONDRAT,
FRK_R23: já bych k tomu dal přirovnání, jak by třeba mohla Praha vypadat, kdyby každý měl právo těch 6,4m (pro zaparkování Fábie) používat jako svoji malou zahrádku. Prostě něco takového možné není, takže lidi co chtějí zahrádku si buď koupí/pronajmou na předměstí něco v zahrádkářské kolonii / domluví se sousedy na společné komunitní zahrádce třeba ve vnitrobloku / koupí si barák na okraji nebo za Prahou, kde si tu zahrádku udělají sami.
Fakt nechápu proč se lidi pozastavují nad tím, že se obecně někomu nemusí líbit to, že nějakých 7m na ulici musí patřit zrovna nějakému autu, že by to mělo patřit něčemu jinému (třeba záhonku) taky není nikomu divné.
Nemluvě o tom, že mě štve i to, že jsou nemovitosti v Praze prostě dražší, respektive v centru další baráky nedostaneš, protože mají povinnost mít parkování - takže brutálně drahé podzemní garáže nebo plochy, které v centru chybí. Stejně tak mě štvou ty šílenosti co se postavili kolem Florence a Masaryčky - brutální kancly v centru, které zase natahujou na magistrálu spousty aut.... rád bych jednou viděl magistrálu svedenou jen do jednoho směru (nad Muzeem), ale s takovouhle se to prostě nidky nemůže podařit. Jenom si představte širokou pěší zónu od Nuseláku po Václavák. Prostě takovejch věcí, kde auta omezují nějaký rozvoj....
A teda já mám doma taky 2 auta, dokonce s jedním jezdím tak 2x-3x do týdne do centra Prahy.