• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    GREW
    GREW --- ---
    ONDRAT: Ovsem, kdyz se rekne A, melo by se rict i B. Ano, v Tokyu si muzes poridit auto, jenom pokud ho mas kde zaparkovat, na druhou stranu tam je ovsem dan na litr benzinu jenom v prepoctu cca 10Kc - tedy cca polovicni, oproti CR.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Nemusis ho mit na pozemku, muzes mit klidne pronajaty nebo pujceny.

Owning A Car In Japan: Truths And Facts
    https://carfromjapan.com/article/owning-a-car-in-japan/
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Jinak jsem rád, že jsi zmínil Tokyo, to je také zajímavá inspirace pro Prahu. Tam totiž auto můžeš mít jako rezident pouze v případě, že ho odparkuješ na svém pozemku.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ale ona se řeší skutečnost. Proto jsem se tě na začátku ptal a tys mi na to neodpověděl. Co se stane, když opatření nebude fungovat? Pochop, že město plánuje určitou kapacitu, pokud dojde k překročení té kapacity, tak zcela jistě bude řešeno dalším opatřením, ale z logiky věci není možné kapacitu neustále navyšovat, to není možné.
    Ty samozřejmě můžeš argumentovat, že v Asii taky postavili desetiproudou dálnici, aby měli dostatečnou kapacitu na 100 let dopředu, ale taky jsi opomněl říct, že ten režím tam nakázal lidem stavět přesně na konci té dálnice a nikde jinde (obrazně řečeno).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: No prave! Tak co kdyby se zacala resit skutecnost a nikoli nejaka papirova kapacita? Ale mas pravdu, to jsou reseni pro Asii, ktera je pruzna, nikoli pro evropske mesto, pro ktere je byrokracie mnohem dulezitejsi, nez nejaka skutecnost.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ano velká legrace, hlavně jak tápeš v pochopení základních plánovacích parametrů dopravy města. Samozřejmě, když přijede víc aut zaparkovat nebo je překročena kapacita silnice, tak se nic nestane, resp. stane - s těmi auty nebylo v plánování počítáno a bude překročena kapacita. Důsledky vidíme dnes a denně.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Velka legrace. A kdyz bude kapacita silnic v realu prekrocena, tak co udelas? Budes je denne pocitat a ty, co kapacitu prekroci, tak jim reknes, at se otoci, ze uz dnes jich bylo dost? Ach jo.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nevím co tě pobavilo na tom, že skutečně je doprava v klidu je plánována podle předem definovaného rozměru tak, aby vyhověl všem velikostím aut a zároveň umožnil bezpečnou manipulaci. Nejde o žádné papíry, ale základní plánovací logiku. Dám ti příklad v normovém rozměru WC kabiny - zcela jistě si jí můžeš udělat větší (nebo i menší pokud nekolauduješ), ale pokud ji nabízíš v provozu, měl bys zajistit, aby se ti tam skutečně vešel každý návštěvník.

Paralelu s 500 auty moc nechápu, ty si myslíš, že takto je možné řešit dopravu? To jsi na omylu. Kapacita silnic je dána kolaudačním rozhodnutím.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Coze? Jako fakt? Tak to jsi me pobavil. Nelze prece planovat neco podle skutecnosti! Dulezitejsi je, co je napsano v nejakych papirech! Tak proste napiseme do papiru, ze do Prahy muze dojet denne jenom 500 aut a problem je vyresen.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: No ale to je přece irelevantní. Nelze plánovat dopravu v klidu podle skutečných rozměrů aut, to dá rozum.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: No dyk jo, ja nepsal "jak je vymezene parkovaci stani". Ja psal "kolik mista zabira auto".
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Teď ti opět moc nerozumím. Stání je takto vymezené, to jak se na něm parkuje, je už věc samotných uživatelů.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Ano, normovane parkovaci stani. Ktere ovsem treba u nas, na Praze 3 neni dodrzovane, protoze to by se sem vesla tak pulka aut. A tipuju, ze stejne to bude na ostatnich Prahach.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: doufám, že s kalkulačkou....protože tady meleš hovadiny
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Parkovací stání má 2,5x5m a je jedno, jaké auto na něm stojí.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAKIHARA: To je pravda, proto se zivim vyssi matematikou.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MAKROUSEK: koukám, že i jednoduchá matematika je pro tebe španělská vesnice
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RANO: Jsou 4 m2 moc? Smart zabira 0.4 m2, zatimco takovy Passat kombi 8.5 m2. Tak mi 4 m2 prisly jako dobry prumer.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RANO: Smysl mého působení zde je mimojiné zjistit, jak to doopravdy třeba Makroušek myslí, já bych mu rád porozuměl, bohužel po té cestě člověk musí setřást mnoho předsudků, které o mě zcela zbytečně má. Podsouvání nepravd je už tak nějak koloritem.
    RANO
    RANO --- ---
    ONDRAT: já jsem vlastně spíš fascinován:)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RANO: Promiň, jestli tě to sere, stačí napsat, já se do těchto dobrodružství pouštět nemusím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam