• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: tak když pravá napoletána tak snad na dřevě, ne? ale teda pícka pěkná, možná by se mi něco takovýho taky vešlo na dvorek...
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GREGI: kterou más?
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: jestli delas casto tak si kup tu elektrickou stoji to 2k a je to rozpaleny za 10 min a je tam pres 400.... Nebudes litovat. Ani to neni veliky:) Jestli rozpalujes hodinu tak se ti to brzo vrati jen za tu propalenou el;)
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: jojo v klasický trobě. k peci jsem se dostal jen asi dvakrát a to je ještě jinej level(rád bych si letos na chalupě jednu budgetovou pec postavil https://www.youtube.com/watch?v=QyZbsgs1DME&ab_channel=NateFromtheInternet ). tohle je to nejvěrnější co můžeš udělat v normální troubě podle tohohle postupu https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&t=9s&ab_channel=VitoIacopelli
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Jo fakt doporucuju ja vzdycky delam aspon 3kg testa... O tolik vic prace to neda a mrazak na testu neni vubec poznat:) Jen romrazovani chce udelat predem a nenechat to zase moc dlouho venku. Tak ty 3h mi prijdou ideal
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: už mně to napadlo :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Rozpalovani pece:) Letost sem se k tomu jeste nedostal a loni sem to testo nedelal spravne takze se nemuzu dockat:)

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: To souhlas, ale právě na to narážím. Očekávám, že někde je hranice, za kterou už další hodiny navíc sou buď k ničemu, nebo už neudělaj takovej rozdíl, aby měly smysl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GREGI: no tak stavaly se situace, kdy pacosi vsecko sezrali a muselo se michat vyslovene cerstvy testo a to proste nebylo ono, placaty okraje included
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: koule nemrazis?:) Pak se nemusi nic planovat... Mam jich vzdycky aspon 20 v zasobe
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SALVATOR: Dlouhý kynutí je poznat zejména v chuti těsta , je to fakt rozdíl. A ve výsledku to není práce navíc, akorát to musíš naplánovat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    A kdyz delam pizzu hned tak je nechavam venku tak hodku, pak se zacnou "roztejkat". Hydratace 70%
    GREGI
    GREGI --- ---
    PALEONTOLOG: Ja to taky klidne v lednici nechavam 3 dny ale ten rozdil proti testu s poolishem 16h a pak hodine dokynuti pri zamichani vseho moc necejtim. Kazdopadne koule uz nenechavam moc dlouho kynout aby gluten zustal co nejsilnejsi. Po udelani kouli je hned valim na mrazak a pak pri rozmrazovani pockam az se dostanou na pokojovou a hned delam.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GREGI: ok, ale stejne to kvasi, to je pointa, proti ktery bojovala pulka nyxu :-3
    GREGI
    GREGI --- ---
    PALEONTOLOG: bubliny v okraji nejsou primwrne z kvasinek ale ze vzduchu co se nachyta pri prekladabi testa a hlavne z nejvetsi casti z vyparovani vody:)
    SKFET: Jasny to delas v troube klasicky? Tak to pak asi pomuze... Ja to beru pri peceni 400+ stupnu. Ten tvuj okraj vypada ze ma dost tlustou vrstvu krupavosti. A ja ted cilim na pravou napolenatu;) Ta ma mit tu krupavost tenouckou a dle klasickeho receptu se tam olej nema davat
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: To přece neříkám. Jen že nepozoruju problémy, který by to mělo řešit.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SKFET: to mi pripomina kdysi jeden starej flejm, ze testo na pizzu neni kynuty. kdyz jsem delal v pizerii, tak se nechavalo tech 24h a ldyz vidim ty bubliny v okraji, tak koukam to jde i dul..
    SKFET
    SKFET --- ---
    Třeba to někdy zkusíš a přesvědčíš se sám
    SKFET
    SKFET --- ---
    SALVATOR: však já tě do ty fermentace nenutím. Ptal ses jestli v tom je rozdil a já jen konstatoval fakt, že v tom rozdíl je
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SKFET: Se škrundáním v břiše sem nikdy problém neměl a žízeň pozoroval jen když byla víc slaná ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
    SKFET
    SKFET --- ---
    SALVATOR: https://pizzatopia.com/en/about-dough/ jasně že je v tom rozdíl. Kvasinky na ty důležitý procesy potrebujou čas. Když si dávám někde po prvé pizzu a pak po ní mám neuhasitelnou žízeň a zgrunda mi v břiše, tak vím že flakaj fermentaci a těsto nemělo čas udělat co mělo udělat. Pak už tam nikdy nejdu. Zeptej se kohokoliv z Neapole
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam