úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Pizza 🍕
Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
Fotky + diskuze
rozbalit záhlaví
GREGI
---
---
16:34:33 21.4.2024
ANDREJKA
: tu nejlevnejsi co sem tak koukal vse stejnej vykon
https://pece-na-pizzu.heureka.cz/ariete-909/#prehled/
ANDREJKA
---
---
16:28:14 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: kterou más?
GREGI
---
---
16:27:24 21.4.2024
2 odpovědi
+4
SKFET
: jestli delas casto tak si kup tu elektrickou stoji to 2k a je to rozpaleny za 10 min a je tam pres 400.... Nebudes litovat. Ani to neni veliky:) Jestli rozpalujes hodinu tak se ti to brzo vrati jen za tu propalenou el;)
SKFET
---
---
15:10:52 21.4.2024
SALVATOR
:
https://www.youtube.com/watch?v=vutoVquyuRI&ab_channel=VitoIacopelli
SKFET
---
---
15:07:38 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: jojo v klasický trobě. k peci jsem se dostal jen asi dvakrát a to je ještě jinej level(rád bych si letos na chalupě jednu budgetovou pec postavil
https://www.youtube.com/watch?v=QyZbsgs1DME&ab_channel=NateFromtheInternet
). tohle je to nejvěrnější co můžeš udělat v normální troubě podle tohohle postupu
https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&t=9s&ab_channel=VitoIacopelli
GREGI
---
---
14:05:22 21.4.2024
+5
SMOKY
: Jo fakt doporucuju ja vzdycky delam aspon 3kg testa... O tolik vic prace to neda a mrazak na testu neni vubec poznat:) Jen romrazovani chce udelat predem a nenechat to zase moc dlouho venku. Tak ty 3h mi prijdou ideal
SMOKY
---
---
14:01:08 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: už mně to napadlo :)
GREGI
---
---
13:53:48 21.4.2024
+2
Rozpalovani pece:) Letost sem se k tomu jeste nedostal a loni sem to testo nedelal spravne takze se nemuzu dockat:)
SALVATOR
---
---
13:42:42 21.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: To souhlas, ale právě na to narážím. Očekávám, že někde je hranice, za kterou už další hodiny navíc sou buď k ničemu, nebo už neudělaj takovej rozdíl, aby měly smysl.
PALEONTOLOG
---
---
13:36:47 21.4.2024
GREGI
: no tak stavaly se situace, kdy pacosi vsecko sezrali a muselo se michat vyslovene cerstvy testo a to proste nebylo ono, placaty okraje included
GREGI
---
---
13:35:24 21.4.2024
1 odpověď
SMOKY
: koule nemrazis?:) Pak se nemusi nic planovat... Mam jich vzdycky aspon 20 v zasobe
SMOKY
---
---
13:31:25 21.4.2024
2 odpovědi
SALVATOR
: Dlouhý kynutí je poznat zejména v chuti těsta , je to fakt rozdíl. A ve výsledku to není práce navíc, akorát to musíš naplánovat.
GREGI
---
---
13:23:22 21.4.2024
A kdyz delam pizzu hned tak je nechavam venku tak hodku, pak se zacnou "roztejkat". Hydratace 70%
GREGI
---
---
13:22:28 21.4.2024
1 odpověď
PALEONTOLOG
: Ja to taky klidne v lednici nechavam 3 dny ale ten rozdil proti testu s poolishem 16h a pak hodine dokynuti pri zamichani vseho moc necejtim. Kazdopadne koule uz nenechavam moc dlouho kynout aby gluten zustal co nejsilnejsi. Po udelani kouli je hned valim na mrazak a pak pri rozmrazovani pockam az se dostanou na pokojovou a hned delam.
PALEONTOLOG
---
---
13:19:00 21.4.2024
1 odpověď
GREGI
: ok, ale stejne to kvasi, to je pointa, proti ktery bojovala pulka nyxu :-3
GREGI
---
---
13:17:39 21.4.2024
2 odpovědi
PALEONTOLOG
: bubliny v okraji nejsou primwrne z kvasinek ale ze vzduchu co se nachyta pri prekladabi testa a hlavne z nejvetsi casti z vyparovani vody:)
SKFET
: Jasny to delas v troube klasicky? Tak to pak asi pomuze... Ja to beru pri peceni 400+ stupnu. Ten tvuj okraj vypada ze ma dost tlustou vrstvu krupavosti. A ja ted cilim na pravou napolenatu;) Ta ma mit tu krupavost tenouckou a dle klasickeho receptu se tam olej nema davat
SALVATOR
---
---
13:09:41 21.4.2024
SKFET
: To přece neříkám. Jen že nepozoruju problémy, který by to mělo řešit.
PALEONTOLOG
---
---
12:35:32 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: to mi pripomina kdysi jeden starej flejm, ze testo na pizzu neni kynuty. kdyz jsem delal v pizerii, tak se nechavalo tech 24h a ldyz vidim ty bubliny v okraji, tak koukam to jde i dul..
SKFET
---
---
12:27:18 21.4.2024
Třeba to někdy zkusíš a přesvědčíš se sám
SKFET
---
---
12:25:32 21.4.2024
1 odpověď
SALVATOR
: však já tě do ty fermentace nenutím. Ptal ses jestli v tom je rozdil a já jen konstatoval fakt, že v tom rozdíl je
SALVATOR
---
---
12:18:24 21.4.2024
1 odpověď
SKFET
: Se škrundáním v břiše sem nikdy problém neměl a žízeň pozoroval jen když byla víc slaná ¯\_(ツ)_/¯
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam