• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    PECA: nene ted ji asi nemaj chce to sledovat. popr hodne podobna https://allegro.cz/nabidka/vevor-pec-na-pizzu-zemni-venkovni-prenosna-pec-na-pizzu-304-8-mm-14980013430?utm_feed=712e6653-4749-4512-b084-b6e297fc9e0b&srsltid=AfmBOop3b37AdkPkXcJP2nSt2HRVhgr-fCnysKeeX5U6OOvP7yhn5lhFvtY

    koukam je to taky mozny rozdelat hadam ze taky nebude mit izolaci.... je to teda na nyty takze potreba odvrtat a nanytovat
    PECA
    PECA --- ---
    GREGI: To asi není tahleta, což? Ta je zjevně určená k položení na gril, nemá vlastní ohřev a nevím, jestli se v ní dá topit dřevem a potom to nějak vymést...
    GRILLMEISTER Trouba na pizzu | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/grillmeister-trouba-na-pizzu/p100345383
    PECA
    PECA --- ---
    Zdravím borci. Laický dotaz k projevům zasvěcených ve stylu "70% hydrataci 50% biga".
    • Ta hydratace, to je předpokládám hmotnostní podíl vody z hotového těsta?
    • Co je procento "biga"?

    Pochopuju, že pro dosažení vyššího poměru vody k mouce potřebuji kvalitní mouku k tomu určenou. Asi si budu muset udělat nějakou tu pícku na zahradě...
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: Nadhera! Delas uvnitr na plynu?
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    Taky se pochlubim. Dělam 70% hydrataci 50% biga. Pec Gozney Roccbox.

    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: v cem peces? Krasne "opalena" ta vrchni...
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak se k vam taky pridam a vytahnu par fotek z telefonu. Rad doma delam neapolskou pizzu (~58% hydratace a poolish) a dalsi favorit je neco jako al taglio/romana pomaly kynuti a s olejem v teste. No a posledni typ, co obcas pecu je takova kvaskova focaccia style na jednu panev.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Děláte někdo domácí bezlepkovou pizzu? :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tady supr video z kteryho sem si vzal dost tipu a dost me to posunulo

    World Champion Pizza Chef Reacts to Joshua Weissman Neapolitan Pizza
    https://youtu.be/iRlHjUxazhw
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: dle fotky to vypada ze testo bylo oschle, uz se mi to taky jednou stalo ze mi v mrazaku oschlo testo a pak to takhle malo vylezlo a melo to na sobe takove supiny jakoby. Urcite doporucuju pouzivat hrubou staci i ceska... Vetsina pri vytahovani a oeceni opadne a nesaje to z testa vlhkost;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: Jo, hladkou - dik, dobry vedet ... ono je to teda hlavne blbe vyfoceny se svetlem zezhora, takze to prislo o plasticitu , ty okraje sou jinak celkem pekne nafoukly , spis sem myslel, ze se mi nedari pekna barva . Priste fotit jinak :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: plus jeste opatrne s tou omackou na krajich to by tak nemelo byt....
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: tam mas hladkou mouku? To by se nemelo delat protoze to vysaje vlhkost z testa a rychleji se ti udela krusta ktera zabrani nafukovani... je to o tom vychytat aby se voda zacala uvnitr vyparovat driv nez to zacne tvrdnout;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: jo, pokusy s ceskou moukou uz sem si taky prosel :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: jednou sem koupil bejakou ceskou pizza mouku a asi po hodine snazeni sem to vyhodil protoze to bylo takovy sileny roztekly lepidlo ze to fakt neslo.... sem se poucil ze to proste fakt chce italskou mouku od vyrobce co vi co dela.... a jedna porce mouky vyjde na nejaky 4kc takze fakt neni co resit
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    asi budu muset udelat brzo pizzu :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: to by se nemelo melo by se zacinat na nejakych 18° aby se to neprehralo... gluten nema rad
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: delam mixerem rucnim s hnetacima metlama... Poolish 16h kvasnice mouka voda 1:1 300g hodinu venku pak lednice, pak pridat mouku 90% vody zmaichat nahrubo nechat tak klidne pul hodky odlezet aby se voda vstrebala a pak tak 20 min micham a po troskach prilejvam vodu aby to lip klouzalo... Poznas podle toho ze se to zacne odlepovat od misky a delat takove steuny a kdyz to vyklopis na prkenko tak se to da prekladat aniz by se to hned zacalo lepit. Pak do ciste misky kterou vytru malinkou oleje hodku kynout a pak lednicne nebo za hodku venku uz je ready na koule
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: zacinam s pokojovou teplotou cca
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: ta by mela byt ok... Ja pouzivam tuhle (nejlepsi cena a funguje na 100%) https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255

    kazdopadne kdyz delas testo zacinas se studenou vodou a dostanes ho na 24°c?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    testo delas rucne nebo robot ? ja to hnetu rucne tak to mozna bude ten problem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam