• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    XAJA
    XAJA --- ---
    POHODAVOLE: san marzano su klasika. podobne su napr. ravello. okrem nich na omacky su skvele aj velke masite typu bycie srdce: https://www.osiva-semena.sk/paradajka-coure-di-bue-lycopersicon-lycopersicum-rajciak-semena-10-ks
    su masite, sladke, maju menej semienok. na omacky ideal.
    tak ako pri podlhovastych, aj tychto velkych masitych existuje plno variantov. moje oblubene su napr. "bulharske": https://shop.growcube.sk/produkt/rosa/

    plus urcite nezabudni zasadit nejake krickove s malymi podlhovastymi plodmi. klasika je roma: https://www.osiva-semena.sk/paradajka-krickova-roma-lycopersicon-lycopersicum-rajciak-semena-65-ks
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: z pohledu pestovani neporadim, ale na pizzu vzdy hledam plum (soudkova? podlouhla?) tomatoes. Z ruznych videi a knizek jsem nejak pochytil, ze vlastni (resp. cerstva) rajcata jsou lot of effort for not too much reward, pokud mas dobry konzervy. Ale urcite te nechci od pestovani odrazovat :) a v sezone s dobrou odrudou to bude epicky, pokud te to bavi!

    Ted jsem v globusu hledal nejakou slusnou konzervu a byla to docela bida. Soudkovy rajcata vcelku pouze jedny (mutti si myslim soudkovy nejsou, pokud to neni specialne uvedeny – a ty, co jsem mel byly hodne kysele). Takze jedina (IMO) vyhovujici konzerva:

    Cirio Rajčata pelati loupaná celá 400g | Globus
    https://www.globus.cz/cela-nabidka/produkt-01024616000

    Ale vysledek dobrej a omacka supr (jo a doporucuju blendovat pouze rucne – mixerem se rozdrti seminka a trochu to zhorkne a tak nejak cela konzistence zvodnati). Tak aspon muzu doporucit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Pestuje si tu nekdo vlastni rajcata? Cast produkce bych rad pristi rok switchnul na rajcata, tak by me zajimalo, jaka odruda je vhodna na sugo a ktery se v nasich podminkach dobre dari. Jsou to jen san marzano nebo je nejaka lepsi varianta?

    Diky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Is this $24 Pizza Oven better than a $2000 Dome Oven? | Pizza series
    https://youtu.be/9cpd38yCxlY
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Tak litr uz jsem si vyzvedl pred tydnem a dnes mi prislo tohle:

    'Vážený zákazníku,

    Z důvodu zpoždění dodávky ze strany výrobce se odeslání opozdí.

    Jakmile zařízení obdržíme, automaticky vám jej odešleme."
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Tak pec nedorazila a nedorazi. Vyzvedl jsem si ten litr co jsem za to dal a napsal Jezisi aby mi pod strom zabalil ariette.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Ok ban.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: Jeste doplnim ze si mrazim sam cerstve, ty kupovane mrazene sou wierd. Supr je ze z nich clovek vymacka dost vody, chutove sou trosku jiny nez nemrazeny, takovy vic chutove koncentrovany
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: mrazak:)
    POOWL
    POOWL --- ---
    Přiznám se, že těsto jsem tentokrát nedělal, ale koupil v pizzerii.
    Peču ve starý MORA troubě na max teplotu a na kameni z lidlu nebo alzy.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ty houby jsou pls z plechovky?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: nevim, jesti to chci rikat verejne, ale docela jsem se neapoltan style pizzy prejedl. Tak mozna bude fajn zabrousit i jinam. :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Ono kdyby ta horní spirála byla o pět čísel výš, asi by takový problém nenastával..
    GREGI
    GREGI --- ---
    Why I dropped Neapolitan for New York Pizza
    https://youtu.be/GI_JwhwRl_I
    GREGI
    GREGI --- ---
    Obcas bojuju s az moc nafouklym testem:) Asi ve velky peci by to bylo super ale nemam rad kdyz se to spali az tak moc (de to oloupat ale stejne)...

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: Už jsem u nich bral, ale celkově na tom alegru seženeš ty základní suroviny levněji.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nasel jsem zajimavy shop, tak urcite zkusim.

    Autentické Italské potraviny| Gurmánské Produkty z Itálie | Gustini.cz
    https://www.gustini.cz/
    SKFET
    SKFET --- ---
    Dvojitá fermentace v troubě na kameni-70% hydratace

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SCHWAB: Psali pred 14 dny ze ho posilaj. Asi si udelal postak hezkej den. Zitra jim zavolam a zjistim jak na tom sou....
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ENDREW: a já už myslel, že budeš mít druhý kus!
    MUXX
    MUXX --- ---
    POHODAVOLE: Muzu potvrdit. Uz patym rokem peceme chleba na dlazbe co zbyla z koupelny.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SCHWAB: Dik ze se ptas. Pripomel jsi mi ze uz se mi dlouho neozvali.

    Pizza pec zacala vyhazovat pojistky kdykoliv se sepnul termostat. Nejdriv jednou za celou akci a pak casteji a casteji az nesla pouzivat. Zrejme se neco upalilo. Tak jsem ji reklamoval a cekam na novou. Jestli to bude delat taky tak uz ji nevezmu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam