• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    VESTIGIA: ADK bylo populární v mých začátcích ~15 lety zpět.
    Cvičilo se na dynamickou muziku. Lekce zahrnovala i protažení, posilování a chorošku z např. box, karate, taekwondo, capoeira a kungfu si každý trenér sestavoval dle sebe / možnosti cvičenců :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    CHOSE_: vůbec nevím, co je ADK :-)
    Ale BodyCombat patří do skupiny Les Mills lekcí (těch je celá řada, od jakési jógy, přes tanec, silové tréninky, atd). Je to stínový box, vlastně kombinace několika bojových sportů, včetně třeba karate, muay thai, capoeiry, kick boxu...
    Cvičí se na velmi dynamickou muziku (ta mě na tom velmi baví, protože jsou tam třeba i dnb tracky), lekce zahrnuje i rozehřátí, protažení a sérii na břicho.
    Choreografie lekce je pro celý svět stejná a mění se každé tři nebo čtyři měsíce (teď z hlavy nevím).
    EMAET
    EMAET --- ---
    KAIAFOX: dělám si samozřejmě legraci. Zcela upřímně doufám, že budu přesně ta flexibilní aktivní babča až do smrti! :) nesnáším, když lidi ve třiceti kňourají, že jsou starý a všechno je bolí. <3
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    EMAET: Nope... :D
    Amir Zandinejad | Mobility Coach | Apparently 30 is the new 100 🤷🏻‍♂️ We’re not limiting by our age, we’re limited by our beliefs. If you believe that you move and feel a... | Instagram...
    https://www.instagram.com/reel/C5lgchirDWY/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    btw: jaký je rozdíl mezi BodyCombat a AeroDynamicKickbox?

Při hledání rozdílu jsem narazail na YT kanál @fightklubworkout, kde jsou dnb workouty. Tady - sice nic moc kvalita, ale MC trenérka má nekonečný plíce - video ze cvičení.
    Též se mi líbí zrovna hrající track od Sub Focus jako podklad. Mé mládí :))
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    WEWERKA: Máš pravdu. Jen jsem si představil cestu do rodného města (70km) a jedu-li na motorce, je to hezká projíždka. Na kole bych si ji, bez treninku, tak neužil:)

EMAET: nebo je to známka toho, že to neflákáš ;) !
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Včera jeden pěkný BodyCombat. Moc fajn kardio.

EMAET
    EMAET --- ---
    CHOSE_: takže jsem prostě jen stará! To mě uklidnilo ;)
    JOPS
    JOPS --- ---
    Běh zase s kámošem Jeffem od Garmina. Tentokrát nuda, 15 minut zahřívání
    Pak běh 2,41km
    Deset minut vychladnutí 🤣

Běžel jsem celou dobu, akorát poslední kilometr byl takový spíše indiánský.

A byl jsem na Racickem kanále, kdo nezná, tak to je 5km okruh na asfaltu, uprostřed voda, kde máte dvě dvou kilometrové rovinky a tam to jako kurva vůbec neutíká 🤣

A koukám na nejrychlejšího, co uběhl kanál kolem dokola a má tempo 2,58/km

Ten by mě předběhl o kolo 🤣🤣

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    CHOSE_: Pri tomhle pocasi proste nemuzu sedet doma, ze jo? :) Tak po praci vyrazim. Dneska start v 16:30 a dojela jsem kousek po setmeni. Ale vetsina rovinky, pres Jesenici do Vranyho a pak podel Berounky do Let na otocku.

Jinak mi to neprijde jako neco uzasneho. Jen mam proste najeto a telo potrebuje vic km. Driv jsem mela prumernou tepovku 135 a dneska koukam 107. Jsem se jen trosku posunula. Kdyz budes pravidelne jezdit, tak za chvilu budes davat 100 km s prehledem. Viz treba co tu dela Jops nebo Finson, taky s kolem zacinali a ted davaji uplne jine vykony.
    Zase na druhou stranu neudelam poradne ani klik a behani by me asi zabilo.

Podivej se treba co jezdi kazdy den Katka viz jeji dnesni jizda https://www.strava.com/activities/12436438109
    I kdyz je teda pravda, ze ona je spis prirodni ukaz. Najede rocne pres 50 000.
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    EMAET: Nejsi jediná)) vypozoroval jsem na sobě, že s věkem pod sebou taky nacházím loužičky.lol
    A to jsem ještě před pár lety potřeboval ručník až po trenčusu; do sprchy. Teď ho použiju už po 8min warmupu..
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    WEWERKA: Zas takových km :D (ten smail má vyjadřovat němý úžas). To se jezdíš jen tak projet po práci?

Můj rekord byl na horským v cca 10 letech na jižní Moravě 87 km za 14?hod (v doprovodu rodičů a se zastávkami na košt). Od té doby jsem se ani nesnažil obdobnou vzdálenost naplánovat, natož ujet.
    Na silničce se ty km sbírají jedna radost. Když vidím ty tvé výkony:)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Ja jsem fotku udelala, teda kola a Vltavy aspon :)
    [WEWERKA @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Já cvičil dneska doma výjimečně (cinky ze sklepa) a fotku jsem taky nedělal 😂😂😂
    EMAET
    EMAET --- ---
    Po 14ti dnech další zničující lekce TRX, taky bez fotky. Mám pocit, že jsem jediná, kdo má vždycky pod sebou louži potu.
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnešní cvičení za mnou, bez fotky.
    CHOSE_
    CHOSE_ --- ---
    JOPS: Tak jsem si pro zajímavost také odcvičil. Intenzita tak akorát na počet cviků a času. Člověk má alespoň čas soustředit se na techniku.

Jinak jsem se o tom bavil s trenérem a prý cviky pouze na přímé břicho v takové zátěži může být až zdraví škodlivé, jelikož může časem docházet k diastazi.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    JOPS: A pokud cvičíš správně, cvičíš břicho u každého cviku a není třeba cvičit břicho vůbec
    DEB
    DEB --- ---
    JOPS: vubec ne, dvacet minut a vsechny tyhle cviky je zbytecnej nesmysl, ale staci ti tri cviky, kde zapojujes celej core a deset - patnact minut, treba 3 serie po 30 x 3 cviky a postupne stupnovat intenzitu v prubehu tydne a cviceni
    EKG
    EKG --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam