Generace Z se jako první nestydí mluvit o svých depresíchhttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-generace-z-se-jako-prvni-nestydi-mluvit-o-svych-depresich-a-uzkostech-264522Já si myslím, že právě proto, že tahle generace nemá tolik trápení a věcí, který musí nutně stihnout, protože "co by řekli sousedi", dostali přezdívku sněhové vločky. I když se zdá, že mají všechno, chybí jim právě ta péče o duši, která chyběla i generacím před nimi, ale tenkrát se prostě nehodilo to řešit (vidím to na mojí mámě, duševní zdraví upadá, protože se nechává sedřít z kůže, ale nikdy by to nepřiznala, protože to přiznají jen slaboši, ona to všechno zvládá, neasi!). O sociálních sítích se zmiňovat nebudu, tam je dopad na psychiku čím dál tím propíranější a myslím, že to už chápe každej. Nemají to jednoduché, i když se to předchozím generacím může zdát jako výsměch, protože Z nemusí řešit problémy, které řešili oni. Jenže předchozí generace zase nemusely řešit to, co teď řeší Z. Imo to chce spoustu tolerance a empatie z obou stran. Pojem sněhová vločka mi ale přijde totálně nerespektující a fakt by mě mrzelo, kdyby, i byť jen jednoho člověka, to donutilo neřešit to, jak a proč se cítí.
A sakra! Studujete psychologii, když chybí odborníci! :)