• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCHAOS: : jo koukám na to, 139.000, což odpovídá zhruba městské částí Praha 4. Ale tak to není pořád tak špatný. Dřív se brali někde mezi vesnicema...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRANTORINO: tak asi 90% Islanďanů žije v Reykjavíku, ale slibuju, že genetickou diverzitu Brna už tady řešit nebudu...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCHAOS: ale máš hustotu obyvatel v Brně 1750/km2 zatímco Island hele 3,8 na km2 :) a přece jen to Brňaáci asi potkají víc lidí z okolí a vůbec ještě :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRANTORINO: Brno má asi tolik obyvatel, jako Island... just saying :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    XCHAOS: no tak vytáhnou zrovna Island, tam tu aplikaci teda docela chápu:))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já to teda taky řešit nebudu, i když vlastně nevím co přesně :-) ale jinak na Islandu mají takovou mobilní appku, která jim ukáže, kdo s kým není příbuzný a vůbec tedy můžou pomýšlet na to mít spolu děti. Jako téma pro nezávaznou společenskou konverzaci je použití té appky jistě zábavné :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: : já respektují, že dál to téma řešit nebudeš. Máš můj respekt :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    HOWKING: zase bych to nepřeceňovala.... Ono když to vezmeš úplně do detaiu, tak většíma má někde nějakého společného předka z doby, kdy nás teď ještě nebylo 7,5 mil, ale teprve 1 miliarda ...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    GRANTORINO: Jakýsi smysl to plození má. Genetickou diverzitu. Je lépe aby každý pár měl jedno dítě a populace tím klesala, než aby jeden pár měl 8 dětí a sedm párů bylo bezdětných a populace klesala stejně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: však já si dobře všimnul, že každej mluví o něčem úplně jiným. dál tohle téma řešit nebudu, jsem hrozně rád, že to ty i xchaos dokážete respektovat :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: *drží
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Jinak třeba mne dost překvapilo, jak se obyvatelstvo na uzemi ČR drtí celkem tak nějak plus mínus stejně a že se odsunulo 3mil Němců žejo...
    PALEONTOLOG: jenže teď asi mluvíme každého o něčem jiným... Já mluvíme o počtu obyvatelstva celkově, což se pořád zvyšuje tak číslo. Opravdu není nutnej tlak na plození detii

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: ehm ehm já už dál tohle téma řešit nebudu, psal jsem to, respektuj to, dík

GRANTORINO: skutečnej reprodučkní věk je teda od stáří na dekády vzdálenej.

nerad bych auditko s lidskými příběhy zasíral bezbřehou filozofií, to musíte beze mě :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: hodím sem jednu tabulku. Lidstvo je schopný se množit velice rychle, když na to přijde. Protože doba, kdy z deseti dětí jich osm nepřežilo do stáří, tak ta je pryč...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ehm, jestli pak ten úspěch nebyl spíš postavený na tom, že v kolektivu nejméně oblíbenou opičku tlupa ideologicky zmanipulovala tak, že sama počkala na smečku vlků, zatímco ostatní v klidu utekli různými směry. Myslím, že máš pohled na etiku našeho druhu je strašně antropocentrický...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: to by moh bejt další bod k diskuzi, ale už beze mě, že např. primáti mají evoluční úspěch založenej mmj. na solidaritě
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: většinou ty lidi řeší, kam ty děti odložit, aby se vůbec mohli chvíli věnovat i tomu svému životu, a tam se pak otevírá menší příležitost pro nás strýce :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: tak smysl života je z biologický stránky dospět, splodit a vyvést mladý, jenomže to platí pro druh, a tak se nabízí otázka, jestli je to jediný nutný hledisko, jestli taky nejsme taky trochu individuality. ale nechci se pouštět do nějaký filipiky, např. je stále aktuální otázka, co s životem, když děti už máš a zbývá ti ho ještě druhá polovina...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: ehm, rozmnožení je přímo v definici života jako takového (šutr se sám nerozmnoží, že). Takže ok, pokud chceš slovíčkařit mezi "smyslem" a "definicí"... jako prostě je to složitá otázka, ale faktem je, že jaksi nějaké prosté namnožení bez jasného plánu není u našeho živočišného druhu moc cool, a ty materiální, ekonomické či psychologické požadavky na životní situaci nebo partnery a partnerky prostě nejsou úplně snadno splnitelné, v dnešní době (vzájemné, ne jednosměrné - my muži jsme prostě idioti tak nějak od přírody, a nedá se s tím nic dělat... samozřejmě, kromě těch z nás, kteří jsou naopak příliš inteligentní, že... to je pak jiná)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    XCHAOS: smysl života si přisuzujem sami, imho nic takovýho objektivně neexistuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam