MART1NKA: ale vážně, kdysi moje koňská trenérka tvrdila, že pokud ženská chce mít děti, tak potřebuje mít nějaké "řemeslo" - měla vystudovanou ekonomiku / business nebo něco podobného - a když přišly děti, tak šla dělat účetní na jeden den v týdnu k zubaři či kýmu čertu. A do toho teda trénovala koně (výdělek nula nula nic, to je tak na kapesný), ale jak děti odrůstaly, tak si přibírala práci, a nakonec šla dělat na plný úvazek zpět do oboru - ale bylo v tom nějakých dvanáct, patnáct let, kdy to táhla takhle (a měla vydělávajícího manžela - to účetnictví dělala jen proto, aby neměla díru v CV a měla nějaký kontakt s oborem - zákony, nařízení, atd.)....
...já VŠ nemám, bo totáč (nebyla jsem z uvědomělé rodiny), a v divokých devadesátkách jsem měla zajímavá zaměstnání i bez VŠ (protože jsem uměla plynně anglicky a konverzačně Fr) - to by dneska asi nešlo, když člověk musí mít titul málem i na uklízečku... takže jsem tohle neřešila, svým způsobem to bylo osvobozující - že jsem s dětma měla možnost různě intenzivních úvazků (ovšem, se zázemím vydělávajícího manžela) v různých oborech... ale asi jsem divná, mě teda kariéra nikdy nechyběla - zkusila jsem to (v těch devadesátkách) a zjistila, že to není pro mě...