• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: no, rozbít koncepty a odprostit se je rozhodně důležitý, ale jako úplně stejně důležitý vnímám různé zážitky a pocity umět "zabalit" do škatulek nebo konceptu...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: navic cakry, aura a tyhle barvy jsou jenom jedna uroven jak nahlizet na lidskou bytost. nitro kazde bytosti je dokonale svetlo a cim vic jdes do hrubohmotna tak pribyvaj vztahy/barvy az skoncis na hmotnem svete.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: dobra dobra. ja se opakuju o tom skatulkovani protoze cilem je rozbit koncepty a odprostit se. nicmene pokud budes pamatovat ze sis jenom vytvoril docasne skatulky a az bude potreba tak je rozpustis tak to i fungovat muze.
    jinak barvy jsou krasne popsany v systemech zabyvajicich se cakrama a aurou. na to tema je spousta knizek a spousta materialu na netu. ja jsem driv taky hodne pracoval s barevnou vizualizaci caker, ale ve finale co jsem se dostal skrz reiki k tomu se dotknout i jinejch osob tak mi doslo ze kazdej je jinej a nemuzu lidi rvat do skatulek kam nepatrej. proto misto predstavovani si ze by to melo byt tak nebo tak ja volim radsi vycitit jak to je.
    GAF
    GAF --- ---
    OGMIOS: ok, ale já bych to "škatulkování" jaksi právě rád. A někde kolem těch barev jsem začal bádat.

    "Škatulkování" nebo spíš hmatatelnej odpich. Místo vágnosti rádobyduchovního čehosi o čem všichni mluví a (téměř?) nikdo to nepoužije, natožpak opakovaně, k nějakejm viditelnejm užitečnostem...

    Neříkam to proto, abych Tě prudil...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: a ja bych ti naopak rekl ze misto zaskatulkovani do barev si zapamatuj ten pocit stesti. kdyz se citis stastny tak to vystopuj v sobe odkud to presne vychazi, z jakeho mista. potom kdyz budes ten pocit chtit evokovat tak jdi do toho mista a nakrm to tam pozornosti a ten pocit se vynori a naplni te. pokud potrebujes to delat vizualne tak si pro to misto vytvor vizualni odkaz.
    jinak prave ve spojitosti s aurou je toho hodne zaskatulkovanyho do barev.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KUATO: ten závěr jako programátor potvrzuji, denně pracuju s koncepty, které jsou naprosto abstraktní a (pro mně postupem času) zároveň zcela konkrétní, a díky tomu, že tyhle koncepty mám "osahané", můžu je vidět/aplikovat ve zdánlivě zcela nesouvisejících oblastech typu "duchovno" a můžu se tak na věci pro jiné nedostupné třeba kvůli "bázni z posvátného" dívat zcela pragmaticky a z úhlů, které se prakticky nedají popsat lidem, kteří tytéž znalosti nemají...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    GAF: Tvé řešení barev vnímám jako individuální talent, který bys měl rozvíjet. K tomu ti asi nikdo nic konkrétního neřekne.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Zní to jako výmluva neschopnost žít svůj vlastní život, ale mohu se také mýlit. Těch "spasitelů světa" znám dost a přitom by měli řešit sami sebe a ne vesmír. Je to útěk.
    Já jsem součástí jakéhosi "kruhu" bytostí, žádám já je a ony mě, je to v rovnováze. Musím ovládat sám sebe, abych tam mohl patřit a sdílet.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Ono se musí se sexuálními sila mi umět pracovat. Podle mého to není "samo od sebe". Je to hodně široký a individuální pojem.
    GAF
    GAF --- ---
    DARJEEL: že jste tady slušně trpěliví a hodný. Takže děkuju. A jinak, že holt se budu muset "nějak" snažit dívat se vnitřnim zrakem na něco co tam zatím nevidím. A nejspíš to pak časem rozpoznám. Ty barvy vzhledem k určité schopnosti. A že která vlastnost se týká které barvy se dá vysledovat například podle výkladů čtení aury.

    O ty barvy mi šlo protože je to něco hmatatelného. Nevím, že třeba jestli, když je člověk šťastný a prostupujeho to zrovna jako emoce, tak jestli by vnitřním zrakem šlo vidět třeba oranžovou. A pak, kdykoliv by člověk v sobě měl tendenci vnitřním zrakem vidět něco oranžového, tak by věděl se značnou určitostí, že se to spojuje se štěstím.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: No ráda bych za sebe ručila, ale když jsi jen vykonavatelem vyšších sil, tak ani vlastně nemůžeš.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    VLKUN: Jn, s tím můžu jen souhlasit.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: šamani pracují se silami, takže bych řekl, proč ne. Sám mám jakousi zkušenost s bytostmi Svargy, úžasná je síla Striboga, praděda všech větrů, nebo třeba Velese "krále" síly a lesa ;-)
    S jinými bytostmi jsem se nesetkal s keltkými názvy mám nějaký problém a do tohoto lidu nepatřím.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: úplně seriózně, před pár měsíci jsem to dělal, ale pak jsem viděl šamanskou práci s tabákem a to je ode mě ještě daleko, takže když bych se měl charakterizovat, tak ten co chodí světem síly.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Být vykonavatelkou vyšších sil je fakt psycho - bezmoc. Zní to dost divně, jako by jsi sama za sebe nechtěla ručit. Vnímám v tom dost nerovnováhu.

    GAF: Nějak mi tam zní agrese a emoce ... to není moc dobrý kombo.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    jen když to tu čtu....mám také dotaz. Je tu někdo, kdo se dokáže prohlásit za šamana? Jde o seriózní dotaz ;)
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Aliquipso: řekl, bych, že magická praxe a sex se mohou hezky doplňovat, nebo také se vzájemně oslabovat - jako s lecčím jiným jde o to, jak k nim přistupuješ. Třeba v kombinaci tantry a šamanismu je sexuální energie (ne nezbytně přímo sex) plus, zatímco někoho jiného sex spíš vyčerpává, takže se mu raději vyhne. Hádám, že může jít o to, zda člověk sex bere jako čistě fyzický proces nebo i duchovní a jak si umí poradit s energiemi, které tím dá do pohybu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ALIQUPISO: jak ktery. ja jsem jeste zadnyho boha nepotkal kdyz nepocitam Slunce a Mesic.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Pracují šamani s božstvy? Odpusťte mi mou trapnou otázku, ale jsem na tomhle poli nováček. :-D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GAFe, tak co sis tady z toho vzal, dalo Ti to něco, co tu různí lidi psali... nechceš udělat třeba nějakej executive summary? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam