• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    takže asi nic, ok...
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    NIKOPOL: vynasnazim se ;) cteni jde postupne, kdyz zvladnu za den dve strany tak je to velky uspech :)
    jinak k tomu krestanstvi - kdyz uz ste to tu nacali, taky jsem byl nucen do kostela a k ruznym tem "ritualum" - coz melo "prekvapive" opacny efekt - naprosta averze ke krestanstvi ve vsech jeho podobach at uz zjevnych tak skrytych :D ale musim uznat ze po cestach co sem si usel si z nej v posledni dobe neco vzit obcas dovedu, coz jsem rad, protoze jak se rika - na každém šprochu pravdy trochu :D
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: jo ty seš ze slovenska ... tak to chápu. jedna moje bejvalka je taky ze slovenska, vlastně dvě, a obě měli babičky docela jakože pobožný a ani jedna nemůže křesťanství ani cejtit ... z jedný se dokonce stala genderistka a pracuje pro nějakou slovenskou vládní genderovou instituci (pro autogenocídu slováků) ... vidí to, že brání práva žen, co všechno jim muži provedli a prováděj a samozřejmě je pro rodinui ale jednim dechem dodává, že sexuální orientaci si každej může vybrat sám ... nic nechal jsem se unýst.

    mě vychovali ateisti. můj asi tak první kontakt s ježíškem, mimo toho že jsem věděl, že je to to miminko, co leží v jesličkách a o vánocích nosí dárky, byl, že jsme přišli s babičkou na hřbitov a babička se tam potkala s nějakou jinou babkou, že se znaly, a začaly spolu něco povídat. Už nevim co, ale babka se pak ptá: "chtěl bysi žít věčně?" ... já: "jo chtěl" .. babka: "tak to musíš skrze našeho pána Ježíše Krista"
    což mě jako malýho docela odrovnalo a nasadilo brouka do hlavy, co to jako má znamenat a jak to stim světem je?

    nicméně: co o tom pánovi slyšim, čtu atd. .. pokaždý dojdu k myšlence, že to musel bejt prostě frajer :-)
    posléze jsem se dozvěděl, že seveřani, kelti v anglii .. a asi ani pohani u nás neměli moc problém (možná všichni kvůli missii svatýho kolumbana, která prej do našich krajů dorazila daleko dřív než ciril s metodem a po něm přišlo ještě něco pravoslavnýho) Ježíše přijmout, protože byl prostě v pohodě a působil spíš jako další síla, pomocník, příslušník kterej se jim do jejich pantheonu hodil a v určitym smyslu ho i doplňoval a možná završoval (možná zase jen nějaký období jako něco jako když Ásové zvítězili nad Vanama).

    DARJEEL: jo imho je to téma související se šamanismem .. když to teda bereme, že skrze komunikaci s duchem přivádíme komunitu a svět zpět k harmonii. (+ poslední odstavec Druidrigerovi by to snad mohl obhájit i proti hejterům jako seš ty :-) )

    OGMIOS: imho jj
    SMILDASMIDLASON: díky za podporu.
    odpověď: ano mám ... ptej se
    (konkrétně se skupinou původně z ?argentýny, brazílie? (mluví se tam portugalsky) řikají si děti slunce, jejich směr je takovej jihoamerickej šamansko křesťanskej synkretismus, v praxi volaji elementy, babičku Zemi, ale taky panu Marii s Ježíšem a k tomu jejich lokální svatý, který většinou nesou označení Mistr)

    TEECA: zajímavé, můžeš tu zkušenost, zkušenosti nějak rozvést, přiblížit prosím ? .. jak víš, že se jmenuje takle, když si sním nemluvil ?

    SCHWEPZ: a nic víc nám o tom neřekneš ?

    KALICOR: jasný :-) v pohodě ... ale ne, že se zapomeneš přihlásit :-) .. btw: jak to jde, to čtení ?

    DRUDRIGER2: vsadim se, že tebe na prvním místě :-)

    imho je grál spojenej s keltským pohanstvím a gnosticismem, gnostickou mystiou a až potom s křesťanstvím.
    a mám dojem, že ani katolíci se o tom pojmu moc nešířej, natož aby snim pracovali, a to i když to stěma legendama ke kterým se hlásí přímo souvisí. Mi přijde, že jestli o grálu křesťanství něco říká, tak to, že se uvažuje, že ho měl k dispozici šalamoun a tak se ztratil, další jiní pak bájej o tom, že ho získali templáři, a další a další o tom kam se snim potom pohnuli jestli do francie, anglie, skotska nebo dokonce německa. (samozřejmě pokud se tom uvažuje v tý rovině, že je to nějaká rituální mísa)

    schodou okolností ... grál, pohár, mísa, kotel (hojnosti,kouzelnej,čarodějnickej),, nic?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no pokud vezmu v potaz preneseny vyznam slova saman na nekoho kdo kraci mezi svety...
    nicmene pokud se podivam na povesti o svatem gralu a zamerim se na anglickou cast toho pribehu tak se dostavame do keltske rise a keltskeho zásvetí a tam uz by ten jejich svaty gral mohl byt vyznamnou samanskou proprietou.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    SCHWEPZ: a mne taky?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    jinak k andelum - ma nekdo neco precteno z angelogie? jsou to 2 velke bichle a kdyz jsem videl autora u pokecu s duskem, tak me nektere jeho vyroky prisly dost zajimave, i kdyz obcas si podle me veci moc bere - ale holt kazdy jsme nejaka povaha ;)
    Angelológia dejín 1 | Sophia
    http://www.sophia.sk/kniha/angelologie-dejin
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    NIKOPOL: cervenou knihu ctu, tak zatim nechavam otevrene at se tu verejne neztrapnuju :D ne ze by mi to nejak extra vadilo, ale proste jsem ve 1/3 a jeste me tam ma urcite co prekvapit ;) pak muzem dat pokec, ok? ;)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Mluvil jsem s Jéžíšem a všechny vás pozdravuje.
    TEECA
    TEECA --- ---
    NIKOPOL: já mám zkušenost (ne jednu) s archandělem azraelem... rozhovor jsme nevedli, ale vnímám ho poměrně často
    SMILDASMIDLASON
    SMILDASMIDLASON --- ---
    Moji drazí...

    S tvrzením o Grálu v celku souhlasím, není snad symbolem napojení se na boží podstatu? Jestli používáme Bůh, Bohové, Duchové, Vesmír, Univerzum, nebo cokoli, není to jedno? Jde o cíl. Přiznávám ale, že jsem chytil jen konec diskuse, tak se jen vyjadřuji k tomu, co jsem zaregistroval a omlouvám se případně za opakování myšlenek a tak.

    Nicméně, přišel jsem původně s jasným dotazem na jiné téma: Máte někdo zkušenosti s rituálem Ayahuscy? Léčení se s ní, učení se, obřad, cokoli, ale osobní zkušenost... Díky moc
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    A zakotvil bys mi ho samansky? nejak mi pojeti gralu v samanismu co znam unika...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: hele gral je podle me docela samansky tema.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: hele jako zajimavy, ale svaty gral a neubauer jsou podle Tebe samanismus? Okej, teorie implikatniho radu jeste mozna jo, ale ten gral...
    Nechcete se hejbnout nekam k jeziskarum? ;)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: popravde jako vychovany ortodoxny katolik, co ma za sebou katolickou skolu stredni, tak popravde na jezise koukam hodne z povzdali.
    pravda ale je ze mne docela zaujali informace od samanu, ze se jim napriklad zjevil jezis este drive enz prijdou misionari a varoval je a podobne storky.
    V posledni dobe mne ale zaujala kniha od pamely kribbe duchovne posolstvo, a v te podobe jak tam ona popisuje krista a kristovu energiu mi to prijde bejt pruchozi.... a citim ti tak.
    dal se uz asi nepohnu....
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: jo v pohodě .. mě jen zajímalo jakej máš vztah k Ježíši :-)

    .. nic .. stále mě zajímají Vaše zkušenosti s anděli ... případně odkazy na místní legendy, názvy atd. atd.

    prostě ... pojdmě dát dohromady, co víme o andělech :-) případně pojďme vyřešit jestli jsou to vhodní pomocníci pro naší praxi ...

    .... z ( [ NIKOPOL @ ŠaManYsMuS ] )
    stýkáte anděli ? ... jakože ty populární ? .. nebo nějaký jiný ? ... chodí za vámi ? .. chodíte za nimy ?

    dají se potkat v kostele ? ... viděli jste je tam ? ... ve kterým kostele ?

    znáte nějaké legendy o andělech .. jakože lokální legendy o lokálních činech či skutcích andělských bytostí ?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: Mne proste dela problem rozebirat vize ktere zažívám.
    Problém spočíva v tom, že když o tech vizích vyprávím a dopodrobna, tak se mi to nejak spaji s obycejnima predstavama a pak nevim ktera je s toho ta vize kterou jsem videl a co je jenom myslenka na kterou jsem myslel. kdyz o tech vizich moc nevypravim a nerozebiram je s jinima tak mi ty vize zustavaji jasne a silne. Stejne jsou smerovani mne a ne obecenstvu. Jasni neco jine se bavit o technikach atd atd .
    jsem rad ze nepouzivam zadne drogy a jine pomucky a vystacim si s bubnem.

    Ano par vizi uz i povypravim, ale to jsou priklad 10 let staré a už jakoby vypršel jejich význam, tak vím že už mi můžou splinout a pak už nevím co jsem presně viděl a nebo jen si myslel. Příklad je trpasliík se kterým jsem promlouval před asi 17lety...... První sílná vize , která mne postihla. Od té doby jsem pár krát přišel o buben, přestehoval se více než 10 krát, ale vize se opet zjevili a pomáhají mi a radí.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: aha .. super :-)
    pošta
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: ne to ne, je predstavenej radu Paula a Dionysa Keltske cirkve. ale nemam predstavu co vsechno to zahrnuje :)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: zajímavý ..
    představený jednoho řádu - se myslí jakože zednářské lóže ? nebo jakože je rytíř ? .. víš kterého?

    anglie mě teď nebo jako už nějak dlouhodobějc zajímá ... páč grál, artush, kulatej stůl ... a keltský křesťanství
    ze zpráv, co jsem četl to vypadá, že ta keltská církev byla docela konkurencí římský, protože disponuje svojí vlastní verzí tý dobrý zprávy, a z různejch pohledů autentičtější a legitimnější než jsou ty zdroje a východiska říše/katolický církve. (viz. apoštol Jakub, Tomáš .. a různý ty gnostický směry)

    což jsem dřív nějak nechtěl o tom ani slyšet, protože mi přišlo, že to je dávno ztracený vědění ...
    nicméně teď při dalších a dalších nájezdech do týhle tématiky se ukazuje, že keltská církev zanikla až docela pozdě a tímpádem by mohlo být i její předání nějakým způsobem dostupné ...

    pro všechny:
    toužím po knize https://www.kosmas.cz/knihy/117858/legenda-o-gralu/ .. nemáte to někdo ? že byste mi to chtěli půjčit, případně se toho úplně zbavit ?

    taky jsem za poslední rok narazil na zajímavý stránky tady: http://netexty.blogspot.cz/2009/12/neubauer-o-svatem-gralu.html

    btw: údocela bych někde sdílel linky, bookmarky a podobný návěští k zajímavejm informacím podle různejch témat ... chtělo by se Vám do něčeho takovýho přispívat, případně víte o něčem takovym ... něco takovýho si vedete ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam