• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    NJAL
    NJAL --- ---
    HAROLD: To prvni nebo to druhy, nebo oboji? "Brevis esse laboro, obscurus fio." Chio. (sic)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    TIGRE: Proč by měl mít slušný čestný poctivý člověk obavy z pana Zemana jakožto presidenta ? V čem a proč ?, z čeho obavy ?? Moc mě to zajímá. Děkuji za vysvětlení.
    FIN
    FIN --- ---
    BONGI: rezignace je super. rozumní rezignují, protože si nemohou vybrat, a staří soudruzi se jistě dle stranických tradic k volbám nedostaví, jak jsme zrovna teď viděli, takže nám nikoho určitě nezvolí...
    FIN
    FIN --- ---
    DOCKINEZ: a bály by se ho děti :-D
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    Tak koukam ze po me nekolikamesicni nyx pauze klasicke temata stale ziji :)
    Podle me toto vagni pravo-leve rozdeleni ma v dnesnim kontextu vyznamy nasledujici:
    1. duraz na hodnoty majetkove svobody (pravice) vs materialni rovnosti (levice), stred reprezentuje kompromis, z hlediska pravice pro zajisteni urciteho zivotniho minima nebo jako ustupek zavistive revoltujici spolecnosti, z hlediska levice jako ustupek touham po bananech a dzinach :) (toto se nijak nedotyka svobody nemajetkove - svobody slova, vyznani,...). Jinymi slovy, duraz na hodnoty svobody (pravice) vs solidarity (levice) nebo rovnost prilezitosti (pravice) vs rovnost vysledku (levice)
    2. zodpovednost individualni za individualni ciny (pravice) vs zodpovednost spolecnosti za jeji smerovani vcetne tzv. nespravedlnosti sveta (levice)
    3. cile definovany individualne (pravice) vs cile definovany kolektivne (levice). Jinymi slovy, nerizeny vyvoj spolecnosti (kamkoliv to povede) - laissez-faire (pravice) vs socialne-inzenyrsky pristup (levice) z pozice statu ci spolecensky dominantni ideologie
    4. individualismus (pravice) vs kolektivismus (levice) - z hlediska organizace (ale dalsi stale dost vagni pojmy)
    Dalsi vyznamy tohoto pravo-leveho rozdeleni, ktere nedavaji smysl v mnoha beznych prikladech (vetsinou u anarchokapitalistmu nebo anarchokomunismu), jsou vsechny, ktere se zaobiraji nesouvisejicimi tematy etatismus (autoritarstvi), tradice, (de)centralizace, diverzita, nacionalismus, rasismus, homofobie, nabozenstvi, globalizace a enviromentalismus... Presto jsou tak casto interpretovany.
    Ja kdybych se mel podle techto 4 bodu zaradit, tak budu asi uprostred, a urcite tam se mnou bude spousta nesympatickych osobnosti, ktere prave nejspis maji jine nazory na ty nesouvisejici temata. Je to prave ta vagnost terminu, ktera v nas budi touhu hodit nezadouci osobnost (ci hnuti) na druhou stranu, jinak by nam byly hloupou casti verejnosti pripisovany nazory ktere s onou osobou nesdilime...
    Osobne bych tedy byl pro to prestat tohle pravo-leve oznaceni pouzivat, a radeji se vyjadrovat primo ke konceptum pouzitych v bodech vyse, ale co uz s dnesnimi medii nadelame...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DOCKINEZ: modrá známka potěší i klause!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Navic by vypadal blbe na znamce.
    BONGI
    BONGI --- ---
    HAROLD: Netajim se tim, ze jsem i konzervativni vzhledem k vzhledu nejvyssihi predstavitele. To tetovani se mi nelibi a nikdy nelibilo, ale u soukrome osoby mi to bylo jedno, u prezidenta mi to vadi. Vim, ze je to malicherne oproti povahovym vadam ostatnich ale proste mi to nesedi. Mozna je fajn a cestny chlap, ale radeji na prezidentske volby rezignuji.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PREVIT: loví ryby nebo neloví?:-)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    (Nakolik vás oba znám...)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BONGI: Tak on je myslím konzervativec přesně tvojí linie.
    BONGI
    BONGI --- ---
    HAROLD: Jak kdo, ani on neni ma volba, na to jsem prilis konzervativni.
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BONGI: Ale vybere. :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: On si clovek nevybere, vzadu to jisti Bobosikova
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    RUDOLF: Kdo je Fisher? :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    radši ksčm než fishera nebo zemana:-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CICO: V kazdym pripade se budes moct utesovat, ze to aspon neni ten druhej z**d :)
    CICO
    CICO --- ---
    ...a já se jen obávám, že jeden z nich to nakonec stejně bude
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    fišer je čůza, ale ze zemana mám podstatně větší vítr :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Komunisty, kteří v krajských volbách získali 20 procent hlasů, Fischer považuje za extremistickou stranu. "Nevyrovnali se se základním zahraničněpolitickým ukotvením této země. Mají vysoce negativní postoj k Evropské unii, k NATO, k působení našich misí," dodal.

K tomu clovek ale zhusta nemusi byt komunista.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam