• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FIN: marná sláva, ty jsi halt diskutér jaksi "zaorálkovského" typu...s takovými se vést diskuze nedá, důvodem žel není nadprůměrná znalost tématiky či argumentační neprůstřelnost :)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: já už jsem to taky slyšel mockrát. stejně, jako jsem během svého života narazil mockrát na postřeh "lít kyselinu do vody je blbost". problém je v tom, že ačkoliv jsem "lít kyselinu do vody je blbost" slyšel mockrát, ani v nejmenším nezačal být takový postřeh bezcenný -je na mém mockrátslyšení zcela nezávislý. a proto se domnívám, že ani postřehy pí. mašínové nejsou "bezcenné", ačkoliv jsem podobné již slyšel mockrát. možná tak leda bych se mohl domnívat, že když mi někdo přinese dalších 20 takových článků, řeknu mu "až za týden" s "už jsem jich četl dost, tak postupně". ale "bezcenný" by mě tedy nenapadlo :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    pak už se bavíme jen o tom co kdo jak myslel a jestli se mlčí dost vytrvale
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: tady FIN: "na jejích názorech je zajímavé to, že si uvědomuje a nahlas říká, o čem se tu 23 let vytrvale mlčí pod heslem "abychom to už nerozpatlávali" "
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: no asi tě překvapím. ale ani já se kvůli zdeně mašínové nepůjdu přihlásit k jiné národnosti. a k tomuto obskurnímu závěru jsme se dostali jak?

jinak neposouvá, pořád čekám na vysvětlení, jak se z mého "hodně lidí" stalo "nikdo/nikde" :-) rád prokouknu tajemství tohoto triku :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: ale jako já si to klidně poslechnu znova, jen jsem si posteskl, tak jak už to bývá, když člověk slyší něco co už slyšel mockrát
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: sorry, ale ani z úcty k Zdeně Mašínové se zítra nepůjdu na matriku přihlásit k žádné alternativní národnosti.
    A jelikož předpokládám že ty rovně ne, posouvá se debata již do zóny totálních hoven.
    FIN
    FIN --- ---
    BINARY_PARANOIC: proč? konkrétně? poznámky "hovno" a "že tě huba nebolí" na mě fakt nezabírají. ještě jsem se nedočkal vysvětlení, jak z mého "řada lidí o tom nechce slyšet" kouzlem se stalo "ty z toho vyvozuješ, že nikde/nikdo". až mi to vysvětlíš, možná začnu přemýšlet na bolestí čelisti :-)
    FIN
    FIN --- ---
    aha. už je mi to jasné. paní mašínová se jen babrá v osobních vzpomínkách (no v kterých asi taky?), které poměrně přesně popisují její zážitky - ale závěry, které z toho eventuálně vyvodí, jsou "bezcenné", zatímco d-fens je mnohem zajímavější. no máme halt jiné priority zdrojů :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Že tě huba nebolí, FINe...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    BONGI: btw o té normalizaci je vlastně také tenhle článek http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009060802

Pro mne osobně je takový článek neskonale cennější než repete vzpomínek Zdeny Mašínové mladší, protože se "jen" nebabrá v osobních zkušenostech z doby temna, ale pojmenovává něco, co není úplně součástí historie ale stále aktuální problém.
    FIN
    FIN --- ---
    BONGI: já si myslím, že velice dobře chápu, co říká - a napřed, než to spolu rozebereme, bych uvítal, kdybychom objasnili fakt pozoruhodné slovní/významové přemety, jako je například tento
    [ FIN @ Antikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub ]
    ten ti nepřipadá zvláštní? jistě pak zunáš, že to se fakt obtížně chápe.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: ale to neříkáš pravdu. to jako sorry. kde se z mého vyjádření doslovného znění
    někdo o tom mluví. a někdo píše. a velká řada lidí to nikdy nechtěla vidět a slyšet
    stalo - jakým kouzlem a zázrakem, jak? - toto
    Ty z toho vyvozuješ že se o tom nepíše nikde a nikdy

fakt by mě to zajímalo? pozoruhodná kouzelná změna významu. smím znát,. jak se to stalo?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    BONGI: přesně tak jsem to myslel.
    BONGI
    BONGI --- ---
    VIRIK: Ano, nejhorsi pozustatek normalizace byla ztrata viry a nadeje a ziskani pocitu, ze nejlepsi je hrabat pod sebe a do hnizda, ktere vedlo k uzasnemu konformismu a vychcankovstvi a devastaci moralnich hodnot. A nic od te doby k jjejich vzkriseni zatim neposlouzilo, respektive, nic nedokazalo tenhle trend zvratit.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: já mám dle tebe být příkladem toho, že jsou děti vychovávány v, řekněme zbytečně laskavém, náhledu na historii ČSSR. Vždyť jsi to sám napsal :-))))

a btw těch posledních 10 let co píšeš tady FIN by mne teda fakt jako taky zajímalo co máš na mysli konkrétně
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já teda znám hodně starých lidí, kteří nezkrývají své zklamání z toho, co žije v české republice a co tvoří elity v posledních 40 let.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    hele svůj postoj jsem vyjádřil jasně už na začátku, článek popisuje osudy jedné z nejperzekuovanějších osob během bolševické totality kdy byli čeští aparátníci skutečnými poturčenci (tzn. něco, o čem už každý kdo tento klub navštěvuje četl už snad stokrát) a je ukončen výkřikem který jsem kvalifikoval někam na úroveň hospodyně.

Jo, nepíše se o tom všude a pořád, píše se o tom někde pořád, někde občas a někde vůbec (skandál!!!), dokonce Hřebejk o tom nenatočit Pravdivý Film ale jen komerční sračky (SKANDÁL!!!). Ty z toho vyvozuješ že se o tom nepíše nikde a nikdy a neváháš mne nařknout z pokřiveného charakteru že jsem před Svatou Zdenou nepadl s pokorou na kolena a dovoluju si otvírat hubu o tom že ten článek má nulový přínos. Je fakt, že zhruba v tom okamžiku jsem měl přestat se s tebou bavit.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Fine, ja si take myslim, ze jsi nepochopil, co chtel Kemal rict a polemizujes s necim, co z jeho slov neplyne.
    Ja si take myslim, ze ta pani pproste konstatuje fakta videna z jejiho pohledu. Velmi opravneneho pohledu a z jeji velmi opravnene zkusenosti. Nicmene jde o pouhe konstatovani faktu/pohledu, ktery neprinasi zadnou pridanou hodnotu k tomu, co s tim.
    Muzes si z toho vzit - "je to v prdeli, rychle pryc", stejne jako " je to dane vyvojem, s tim se neda nic delat"ci vzit to jako urcity apel.
    Ano, jako pripominka pro zapometlive to ma jiste vyznam, ale to Kemal nikdy nepopiral.

Jinak je to podobne jako kdyz ty konstatujes, ze cesi jsou svine... atd atd, jen ta pani ma ppro sve konstatovani vyrazne vetsi opravneni!
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: dotaz - jak plyne z mého postřehu, že se například moc radostně o komunistech na školách neučilo, to, že ty udržuješ své 5leté dítě v informačním embargu? copak ty jsi škola kemal? a tvé 5leté dítě už má dějepis?
    já ti to řeknu, jak to z toho plyne: vůbec nijak. pokud si totak ovšem interpretuješ, to už není můj problém :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam