BONGI: myslím, že jsem na to odpověděl o pár příspěvků dřív, než se ptáš
[ FIN @ Antikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub ] :-)
osobně bych samozřejmě ne zcela souhlasil i s "no value added". že se rudé svině systematicky mstily svým odpůrcům a nechávaly, tak či onak, pykat i rodiny a příbuzenstvo, je známo. tedy
když chceme vidět a slyšet :-) "added value", imho veliká, těchto lidí spočívá v tom, že nám na těch svých bezcenných osobních a konkrétních příbězích dokáží, jak moc a kterými všemi způsoby (se rudé svině mstily a tyranizovaly). sám postřeh, že rudé svině jsou pěkné svině, je jaksi pravdivý, ale tak hezky nekonkrétní - popis živých pamětníků a "uživatelů" toho, jak konkrétně svinské svině byly, mi naopak připadá jako náramná added value. teprve ono drsné konkrétno totiž věci dodá žádoucí, protože velice osobní a představitelný rozměr.
a, mimochodem,
teprve nyní jsme na rovině "fakt z úhlu pohledu" - dokud někdo pouze vyjmenuje/uvede fakta, na úhlu pohledu nesejde. proto jsou fakta fakta, a proto, na rozdíl od různých úhlů, vůči nimž má náklonnost časem dosti slábne, je mám stále raději (ta fakta). teprve až budeme uvažovat, co nám ta fakta a z nich odvozené postřehy pamětníků daly a jak si to vezmeme anebo nevezmeme k srdci, se dostáváme na rovinu, kdy ty úhly teprve začínají hrát roli.
a teď nevím, jestli se na zaorálka náhodou nevyjadřuji moc složitě. abych chudákovi binárnímu paranoikovi nezamíchal představy :-)