• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    KYNCLACZ: A jakou dáváš značku a odstín? O voňavých olejíčcích nic nevím teda... max si normálně dělám olejový zábal potom, ale pach nebo vůni té henny nepřebije teda...aspoň u mě.
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    CAMELLA: aha, tak mě právě neudělá téměř nic, ale to bude možná tím, že si barvím hnědými odstíny. Nevím jakým odstínem si barvíš ty, a jakou máš původní barvu vlasů, ale mě vždy méně chytaly tmavé a víc červené. Ty červené se jakoby "zažraly" a držely déle. Hnědé se mi hned vymývaly.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    OBLINA: tak to teda nevím, já ten přeliv používám dost často a barví jako čert :).
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    KYNCLACZ: Mě taky henna příliš nevoní, ale když jsem použila krémovou hennu od henne color, tak v té je levandule a moc hezky voní - avšak barvící výsledek téměř žádný. Takže jsem to dělala tak, že jsem vzala práškovou hennu + tu krémovou s levandulí a dobře se to nanášelo i vonělo
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    TICHTICZKA22: Já se právě bála, aby to pak nebylo moc tmavé. Mě prostě henna nevoní:( a fakt v tom bazenu je to dost cítit. Já ještě někde četla o nějakých voňavých olejíčcích. Nemáte s tim zkušenost?
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    KYNCLACZ: já jsem si kafe dávala a když je řeč o "vůni" připadala jsem si jako chodící kofein... :-) Takže nevim co je lepší, ale mně teda ten odér henny nevadí. Co se týče barvy, nazrzlá je i když přidáš kafe, záleží na ostínu té henny hlavně. Ale jako že by to nějak zásadně změnilo, to prostě ne.
    IKA
    IKA --- ---
    ANDREA23: nebol to konkrétny odtieň, bola to nejaká henna, ktorá sa proste predávala len v jednej verzii. V zložení nebolo spomínané nič iné, len lawsonia inermis.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    AETHER : áha tak díky:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KYNCLACZ: tak můžeš zkusit přidat jogurt, víno, citrón, ty to trochu zvrátí?
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    IKA: a co to bylo za odstin? jinak to by docela slo, jeste tomu mozna dam sanci a zkusim tu bordo...

KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    AETHER : no to se právě bojim, že to bude dost do hněda ne? Já se snažim o zrz, i když jsem poměrně tmavá brunetka.
    AETHER
    AETHER --- ---
    a pochopitelně to taky trochu ovlivní barvu...
    AETHER
    AETHER --- ---
    KYNCLACZ: poměrně výrazně vůni ovlivní, když hennu zaleješ silnou kávou:) Zároveň by to mělo povzbudit růst vlasů, jen si dokážu představit, že to někoho může dráždit.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Holky co vše dáváte do henny aby tolik nebyla cítit? Já zkoušela skořicia tea tree, ale stejně to není ono:(( Vadí mi když si jdu zaplavat a zmoklé seno cejtí celej bazén:))
    ISCH
    ISCH --- ---
    Já teď dělám experiment se sundaváním henny a indiga. Ze skoročerné se chci propracovat k červené. A ano, mám krátké vlasy a jsem ochotna jich ještě kus obětovat. Až doexperimentím, dám vědět.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jasně, že jde henna dolů nebo přebarvit. Ale musí se doddržobst časový rozestup. Na stažení barvy existují různé masky s jogurtem, medem, olejem. Pár lidí používá i slabý peroxid, nebo citronovou šťávu s vodou a hurá na sluníčko. Sice to trvá déle, než když vám to odpicne nějakým sajrajtem kadeřnice, ale taky to jde. Přinejhorším nechat odrůst postupně.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    LOBOTOMKA: jsem přírodní blondýnka, hennou barvím už přes 5 let, vyzkoušela jsem leckterou, i ty, které měly být červené nebo hnědé... Po každém hennování je barva trochu jiná, vypadá taky různě na denním a umělém světle. Ale ještě žádná nebyla nezrzavá (foto - pigment z henny se na vlasech vrství, proto tmavnu). U henne color (práškové barvy) jsem ve výsledku nepoznala rozdíl mezi měděnou, burgundskou a hnědou, všechno téměř na chlup stejné. Takže se přiznám, že k růžovému nebo studeně červenému odstínu jsem dost skeptická.

Takhle - obávám se, že napoprvé to pravděpodobně nebude odstínem a sytostí odpovídat tvé představě... mohlo by to být lepší po více barveních, teoreticky. Ale pak zas už tu hennu z vlasů asi nedostaneš - moc se nevymývá, nejde/nesmí se to odbarvit, nemělo by se to přebarvovat oxidační barvou... a vůbec, já už asi rok řeším, že chci změnu barvy, ale henna mě nepustí.
    (btw. První trochu nadějný pokus je hnědá Khádí, která aspoň trochu tlumí tu řvavou zrz.)

Otázka je, jestli to s chemkou bude lepší... ve dvanácti na táboře jsem si, blbka, plácla na hlavu přeliv na tmavší vlasy, samozřejmě aniž bych si z toho omezení něco dělala, a skončila jsem oranžová na další rok. Ale to se dá aspoň přebarvit (ne že by mně tehdy rodiče dovolili, abych s těmi vlasy o něco dalšího pokoušela :))
    IKA
    IKA --- ---
    ANDREA23: Trochu do studena mi henna šla, keď som k nej pridávala mleté klinčeky (hřebíček). Ale neviem, či sa ti to bude zdať dosť.

Je to (blbo.:) vidno tu - to bolo pred pár rokmi, nejak som nestíhala dofarbovať, takže úplne hore mám asi pôvodnú farbu vlasov, a čo ja viem polovica dĺžky vlasov je zafarbená. (Kamarátka v pozadí netuším čo mala na hlave.:))

Bez tých klinčekov mi to viac chytá do teplej gaštanovej.
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    LOBOTOMKA: nahoď foto odstínu, který myslíš...to mě zajímá.)
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    SAMANOVA006: je mozny ze na moje vlasy by tak chytnout mohla.je fakt ze odstin ma dost takovej svetle cervenej, je to myslim Burgund.Vidim vtom spis odstin svetle ruzovy nez oranzovy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam