Jako ja bych taky jako velka cast lidi proste radeji veril, ze alespon nekdy vladni urady a media nesiri naproste lzi... zpocatku jsem to tak mel s tim covidem, ze jsem tomu veril, a tvrzeni, zze koronavirus az tak nebezpecny neni, mi prisly ttrochu hloupe.
Ostatne podobne jsem to mel s 11. zari utoky na WTC... konspiracni teorie kolem toho utoku mi prisly smesny... a tto jsem v konspiracich, reptilianech, MK ULTRA a spol. jel na stredni skole predtim, takze pro me to nebylo, ze bych mel z principu s konspiracnimi teoriemi nejaky problem.
Ale proste mi to prislo smesny, ze se hned pak vyrojily ty ruzny konspiracni teorie hnedd o tom utoku
( a to jsem dokonce zapomnel, ze jsem nekdy v roce 1998 utok na WTC predikoval na svych prvnich webstranach. jeste si presne pamatuju, jak si rikam, ze pokud by se podarilo n ekomu zautocitt takhle uprostred New Yorku , ze "uz by pak bylo mozny vsechno". proste mi prislo nepravdepodobny.. a pak 11. zari 2001 si ani nevzpomel, ze jsem to tam mel. ze bude teroristicky utok na WTC po kterem bude nasledovat valka proti terorismu... .ja si to tehdy nevymyslel. jen prelozil nektere texty od Miltona W. Coopera do cestiny )
Lidi co nemaji absolultni o mne rozhlasuji ruzny blbosti, jak zeru kazdou konspiraci, co najdu. .. jen jsem ochotnej o vecech premyslet mimo stanovene mantinely mainstreamu. ale spis mam tendence skeptika :)
prvni cca mesic , jak zacala doba COVIDova v tom breznu 2020 , jsem ffakt veril tomu, co rikala media, a byl jsem celkem rad, ze konecne aspon muzu byt soucasti davu.. stada, protoze to je uzasnej pocit byt soucastti davu, pocity sounalezitosti, spolecneho cile.. spolecnyho i strachu a spolecnyho drzeni si palcu.
To jak lidi sili rousky, protoze v 21. stoleti nahle byl vubec problem, aby je dodal nejen lidem ale i zdravotnikum... jakoze zdravotnici normalne chodili i v odpadkovych pytlich... jimave reportaze ukazovaaly z NY.
Ale to jak se lidi teda jali , ze budou sitt rousky, tak to bylo hezky.. z toho sveta te sounalezittosti...
Bohuzel pak jsem nasel vv te COVIDove tteorii trhliny kolem tech jejich cisel.
Ale sice jsem v roce 2010 hodne neveril tem pohadkam o praseci chripce. V CR se tehdy resila povinna vakcinace cele populace, pak snad jen zdravotniku a statnich uredniku, a nakonec mozna ani to ne, protoze Vaclav Klaus byl proti te povinne vakcinaci.
Ti kteri se ve Svedsku vakcinovali proti praseci chripce odbornici v mediich priznali, ze to pravdepodobne rade tisicu mladych Svedu zpusobilo narkolepsii... slo prevazne jen o mlade lidi ve vveku 16-20 let... vakcina jim doslova znicila cely zivott. Narkolepsie zpusobuje samovolne usinani, coz cloveka vyradi prakticky skoro ze vsech lidskych aktivit.
Verili statu a zaplatili za to zivotem. Ani v mainstream mediich nejsou moc pochyby, ze to zpusobila vakcina Pandemrix. To je jedno, ze na pocet ockovani slo spis o minoritu lidi ty tisice.
Tady v CR se nikdo neockoval. Praseci chripka vymizela tak nebo tak.
V konspiracnim reviru na ruznych Alex Jones apod. se resilo, ze praseci chripka je zrejme jakysi typ cviceni na nejakou velkou celosvetovou manii v budoucnu.
Presto ze tentokrat jsem si pamattoval, co se delo za debility kolem praseci chripky, kterym jsem neveril, tak COVIDu jsem veril.
A byl to prijemny pocit.. byt soucasti komunity.... nebo nekdo by rekl stada.
Nevim jestli se konspiracni teorie stavaji nejakou kompenzaci , ale jak ja rad bych proste veril jen tomu, co mi rikaj.. byt soucasti toho kmenoveho ohne...
Ale kdyz ta oficialni pravda jsou cim dal vetsi sracky? :-)
Neni tomu snadny verit.
Jakoze vakcina prospiva tim, ze ten clovek onemocni, a bude doma lezet, narozdil od nevakcinovaneho, kteremu zradne nic nebude?
Vzdyt to je uplna hovadina a tech je kolem toho mraky. Tezko se temhle hovadinam veri. Proc kurva ten mainstream nevymysli neco, cemu se da verit? Ja tomu budu rad verit :)
Oni maji kolem COVIDu ruzny teorie o asymptomatickym prenosu, dlouhym COVIDu, tichym COVIDu, poskozeni mozku, snizeni IQ, deprese, uzkosti... a vsechno tohle dle
#science zpusobuje COVID. I covidove palce a zivani. Ona to muze byt klidne i treba pravda, ale neni to zrovna snadno prokazatelny, a vsichni se tvari, ze par studii jeste teplych uz neco rovnou prokazuje. Tak se to rozvna dava jako vyhlasky a narizeni statu. A cenzuruje se, kdo rika neco jineho.
Takze to ma pak vsechny znaky toho, cemu mam tendenci neverit. Nejen ten obsah, ale prave i zpusob, jak je to prosazovano, jak je umlcovan jiny nazor. Ano presne jako na zacatku nacismu kolem tzv. Zmocnovaciho zakona.
Proste ja nekdy v tom breznu se taky podivoval, kdyz
v TV ukazovali skupinky liidi sediciich na trave na Parukarce. Zmrdi sedici na trave a popijejici pivo. I ja jsem zazil to, co se pak stalo a je dodnes modou takove lidi znechucene odsoudit jako nezodpovedne. Jel jsem v te psychoze taky.
Rozhodne si nemyslim, ze verit mainstreamu je nejaka mega prace. Nebo vyzadujici nejake vyssi iq nebo vzdelani.
Staci jen prijmout nejaky tvrzeni a nepremyslet o nem sam za sebe. A pak to jde samo.
Samozrejmme konspiracni teorie v tomhle muzou byt podobne zradny.. Clovek imho musii vzdy myslet sam za sebe a umet pochybovat o vsem.
Ale proste zazil jsem to, jak jsem si do obchodu daval na ruce pytliky nebo kdyz lezl do taxiku... nosil nahubek vzorne.. onehda jednou takhle cestou z obchodu mijim nejakou pani s nekym debatujici.. z fragmentu o cem polemizovala vyznivalo, ze mainstream verzi neveri a opatreni zpochybnuje. taky jsem mel pocit, ze je spis nezodpovedna.
Ja v tom par tydnu jel tedy taky, takze urcitou predstavu mam, co se tak asi honi lidem hlavou, a j ak si moralne obhajuji svoje asocialni sociopaticky chovani.
Taky me pak nalomilo, kdyz jsem si na nyxu vsiml, ze tam lidi meli od urcite chvili tendenci odmitat pozitivni zpravy. Vylozene je az nasiraly. Pozitivni zpravy se zacaly podobat zlehcovani asi.
A popravde je se ke COVIDu ani zpocatku nikde verejne nevyjadroval. Vim, ze na nyxech ty debaty uz jeli od prvniho dne.. Ja kdyz neco s jistotou nevim, tak radeji drzim hubu.
Koukam prvni muj clanek na blogu byl 11.4.2020
Cenzura Milana Calábka na údajný příkaz ministerstva vnitra a jak je to s úmrtností na vir - Blog iDNES.czhttps://mika.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748811Jak mě koronavirus přestal zajímat - Blog iDNES.czhttps://mika.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750550a tady uz rezignace. "Prestal zajimat" bylo mysleno tak, ze jsem investoval desitky hodin vyzkumu ruznych zdroju informaci. Dospel tak k nejakym presvedcenim a vzhledem k tomu, ze mi doslo, jak neni mozna svobodna debata, tak ze ji me jedno, co buded kdo o koronaviru bekat... sanci o tom polemizovat meli mi to vyvratit. Dal uz jsem to bral jako totalitni tyranii, kde uz vic casu tomu nechtel venovat. I kdyz to se mi zrovna nepovedlo :) Ta propaganda okolo je fakt hodne rafinovana a vicevrstva...
Ale proste bych radsi veril ofiko verzi.. je to prijemne svym zpusobem. I to poskytuje nejakou nadeji do budoucna (vakciny, vymizeni/oslabeni viru) nez presvedceni o zamerne otaceni sveta smerem k totalite, coz samo nezmizi jen tak.