• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Prosim vas, mam asi banalni dotaz, lec uz nekolik anglikanistu mi nebylo schopno odpovedet (nejsou rodici):
    jak rikaji anglicani detem:
    Jak dela (pes, krava, ovce)?
    a opacne
    Pes dela haf.

Pro brzkou vyuku ditete mi to prijde zasadni, zelbohu v tomto jednoduchem obratu zatim selhavam a odmitam verit google translatoru: How does a dog do?
    Dekuji
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Nechcete někdo vzít překlad z čj do aj?
    Smlouva o mlčenlivosti + smlouva o obchodní spolupráci, 2 dokumenty, celkem něco jako 5,5 normostrany.
    Není to můj šálek kávy....
    EXI
    EXI --- ---
    Ahoj, sháním překladatele z CZ do SK. Jedná se o překlad webových stránek fotobanky. Více pošta.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HRAFNAIN: Ha, jo! :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    HRAFNAIN: Není lepšího přítele ani horšího nepřítele?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    aha ::: Mad Dog James Mattis ::: and his 1st Marine Division :::

"there is no better friend, no worse enemy, than a united states marine"

taky oříšek, možná "nemáš většího přítele, ani nepřítele", (než... nás!)
    ale jo, asi tak, zdravim zelený mozky, nazdar

this is asi sparta, nedik! a tak legrace ve hře, postřílíme se, a pak zajdem na pivo, nebo aspoň dáme řeč :] zlatý internety :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    HRAFNAIN: Co prostě "nejlepší přítel, nejhorší nepřítel"?
    Příliš jednoduché / fádní / pitomé?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    ten (asi?) finskej preklad jeste dava nejvetsi smysl, a ten ruskej preklad asi ujde :::
    ::: https://translate.google.cz/...i%20parempaa%20yst%C3%A4v%C3%A4%C3%A4%2C%20ei%20pahempaa%20vihollista

No better friend, No worse enemy
    Kein besserer Freund, kein schlimmerer Feind
    Нет лучшего друга, не хуже врага
    Pas de meilleur ami, pas de pire ennemi
    Ingen bättre vän, ingen sämre fiende
    Žádný lepší přítel, žádný horší nepřítel
    Ei parempaa ystävää, ei pahempaa vihollista
    没有更好的朋友,没有更糟的敌人
    Ingen bedre venn, ingen verre fiende
    لا صديق أفضل، أي عدو أسوأ
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    "No better friend. No worse enemy." ?
    kontext: u.s. marine https://www.youtube.com/watch?v=Ix774nQfi70

strojový překlad zní "Žádný lepší přítel, žádný horší nepřítel", opravdu?
    RIP
    RIP --- ---
    SPIKE411:
    QUENDULUIN:
    Díky moc, účelem té pasáže je, aby to znělo děsně odborně, takže
    "kryt ložiska na kardanovém kloubu hnacího hřídele"
    mi připadá perfektní.
    QUENDULUIN
    QUENDULUIN --- ---
    RIP: Myslel bych si, že je to víko (kryt) ložiska na kardanovém kloubu hnacího hřídele, tedy hřídele, který spojuje motor s poháněnou nápravou. Takový kloub má v sobě kříž se čtyřmi jehlovými ložisky, na koncích budou nějaké kryty. Je to vidět tady: https://goo.gl/images/f5CX4k -- kterýžto obrázek mě ale opravuje v tom, že "cap" zde není jen nějaké víčko na konci, nýbrž celý vnější díl ložiska, do kterého se ještě nasazuje těsnění a pojistný kroužek. Akorát nevím, jestli pro to je v automobilové hantýrce nějaké lepší (přesnější) označení než prostě vnější kroužek ložiska.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    RIP: bearing cap mi nachází celkem jednoznačně víko ojnice
    driveline u-joint mi nachází fotky kardanový hřídele / kloubu, ale ojnice teda bejvá napojená spíš na klikovou hřídel a to je uvnitř bloku motoru a to by asi nemontoval pod autem...

Ojnice – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Ojnice
    RIP
    RIP --- ---
    Chlap leží pod autem a odšroubovává
    "bearing cap off the driveline U- joint."
    Hledal bych to dlouho, pokud bych to při svojí automechanické negramotnosti vůbec našel správně; plís, není tu někdo znalý v tom oboru, kdo to ví rovnou nebo najde snadno?
    Díky!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MATHEZ: 4.potvurky na prvni polici vypadaji jako chobocnice :)
    Skoda, ze se vic neksichti, mohly by to byt i skleble.
    CNV
    CNV --- ---
    MATHEZ: Mušloči nebo mušločáci mi přijde náhodou dobrý :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    tohle jsou See shells, napadá vás nějaký podobně vtipný český termín? Mušloči? Škebločka? Hleďmýždi a Hleďškeble? nejlepší termín vyhraje pravé turecké kafe u nás v galerii :)

GIOMIKY: že Ti to přijde nehezké jen značí že máš náš jazyk ráda, holt doslovné překlady u mnoha odborných a dříve nepřekládaných termínů zní divně. v zájmu srozumitelnosti bych to nepřekládal a dal to do uvozovek dokud se nenajde nějaký rozumný konsenzus mezi odborníky v daném oboru a lingvisty, přijde mi to jako nejmenší zlo...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MATHEZ: Ja vim, co to je. Ale jak se cesky rekne lower low (nizsi nize, nizsi lokalni minimum)? A vyssi high (vyssi vyse, vyssi lokalni maximum)? Prijde mi to dost nehezke. Nizsi dno, vyssi vrchol? Mozna horni vyse, dolni nize. Ale to mi prijde taky takovy divny.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GIOMIKY: tuhle stranku si videla? pri tvorbe resili nesjpis podobny problem
    Financnik.cz - Orientace v trhu pomocí struktury swingu
    https://www.financnik.cz/komodity/fin_home/struktura-swingu.html?tisk=on
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, z obchodovani na burze jsou anglicke terminy higher high, lower high, higher low, lower low. Jak to prelozit? Napadlo me vyssi vrchol, nizsi vrchol, vyssi dno, nizsi dno. Ale vyssi dno je blbost. Obvykle se pouziva dno pro absolutni minimum. Matematicje nazvoslosvi s lokalnim minimem a maximem je pro praxi nepouzitelny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: jé to je krásný a ještě jsou v tom schovaný běžky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam