• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANEKPŘEKLADY – pomozte se správným překladem speciálních termitů (domácí úkoly neděláme!)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALDEMIK: Podle Googlu bych se vydala cestou "ceremonial keg tapping".
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    NELLAS: Ano, dement, skoro jako s Pražákama, co nepíšou místo. Do AJ. :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALDEMIK: Slávnostné narážanie?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Ahoj, nevíte prosím někdo, jak se přeloží slavnostní narážení Masopustního speciálu? Masopustní speciál je masopustní pivo z Únětic a slavnostní narážení sudu je součástní programu masopustu... Dík :-)
    CURDLED
    CURDLED --- ---
    SPIKE411: „vyznaval ležérní pristup k zivotu; sve plažove lehatko opoustel jen vzacne"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SOMBRA: Řekl bych, že se nabízí slovo „ležérní“.

Třeba (ale jistě někdo vytepe něco lepšího)
    byl natolik ležérní, až se skoro povaloval (na zádech)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    SOMBRA: byl tak totálně vyzívanej, že většinu času vypadal jako kdyby skoro spal.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    ow, tak další prosba: existuje ustálený překlad sousloví "reconstructed man"?

He wasn’t a reconstructed man in the kitchen, and if it couldn’t be heated in a microwave, he didn’t eat it.

mně to zní jako něco... jako "napravený šovinista" nebo tak něco, ale nejsem si vůbec jistá, jak se s tím popasovat
    (o tom, že by byl dotyčný kdy šovinista, tam nic není; jen dlouho žil sám, bez partnerky + zjevně neumí vařit)
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    děkuju - měla jsem dojem, že my prize bond nemáme, tak jsem ráda, že jsem jen nezanedbala své googlení

zatím jsem zkoušela: měl všechno tak na háku, že by mohl být pirát - ale pirát není pasivní :)
    nebo měl všechno tak na salámu, že by... nevímco :)
    zatím vítězí granát od NELLAS :)
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    SOMBRA: neco s uvolneny/vyklidneny - treba "neustale uvolneny, jako by zrovna lenosil na gauci"?

SOMBRA: ekvivalent asi nemame, tak bych to prekladal "vyherni", kdyz uz jsme tu meli vyherni vkladni knizky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SOMBRA: Něco ve stylu "byl to takový pohodář, že by ho nerozházel ani granát"? Prostě si vymysli nějaké přirovnání, co se týká pohodáře a přetáhni to ad absurdum.
    FLU
    FLU --- ---
    SOMBRA: Český ekvivalent "prize bond" neexistuje, takže bych to překládal jako "loterijní" nebo "prémiový" dluhopis.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    a ještě - jak se překládá do češtiny "prize bond"? loterijní státní dluhopis?
    celá věta (dotyční koupili dům):
    The initial purchase had been a big gamble with the proceeds of money they’d won on a prize bond.
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    nějaký nápad, jak přeložit slovní hříčku?:
    He was laid-back to the point of being practically horizontal

dotyčný je pohodář - hodně, IMO až moc (to "horizontal" v sobě má i pasivitu, trochu ve smyslu našeho "jsem utahaný, jdu se zvodorovnit")
    (další charakteristiky dotyčného jsou: vcelku zábavnej, ale nedochvilnej, nezavolá, neozve se, ale dobrej v posteli - je to hrdinčin kamarád s výhodama)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Nevíte, existuje český ekvivalent pro "pulse survey"?

"An employee pulse survey is a fast and frequent survey system, that does away with complex questions and is intentionally designed to be done weekly, or every few weeks. They give a quick insight into the health of a company, hence the name ‘pulse’.

Thanks to technology, an employee pulse survey can be done securely over the Internet, rather than using paper or custom in-house survey software. The benefit here with ‘cloud software’ is that it is typically improved constantly, and there may be new features coming in the months ahead."
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MICANA: JJ. :)
    MICANA
    MICANA --- ---
    Přátelé, je tu někdo přes právnickou angličtinu? (Tedy já vím, že tu je, jenom jsem zapomněla kdo.) A mohla bych ho oslovit ve vzkazníku?
    CNV
    CNV --- ---
    MICANA: Nevím o tom, že by to mělo speciální název.
    MICANA
    MICANA --- ---
    čirou náhodou netušíte někdo, jestli existuje český výraz pro tenhle typ polobotek?
    Saddle shoe - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Saddle_shoe

Asi tam dám "dvoubarevné oxfordky", ale třeba se používá něco jiného.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KAERI: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Auction

Earnest money deposit (a/k/a "caution money deposit" or "registration deposit") – a payment that must be made by prospective bidders ahead of time in order to participate in an auction.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam