PAN_MYVAL: Ne, já svou argumentační linií říkám, že iluze bělochů o tom, že něco vlastní a to zakládá na nedotknutelná práva funguje v této zemi pro 3 lidi ze 100. Mezi držiteli zbraní je to číslo o něco příznivější, protože chápou konečnou odpovědnost za své jednání i za společnost. Když ale necháš těch principiálních 97 růst jako trávu v lese, strhnou Tě s sebou, protože to časem žádnej stát nenechá jenom tak.
Proto mám za to, že jednou za pět let přinést canc od praktika, vystřílet krabičku nábojů a ukázat, že se při manipulaci nepostřelim, nikoho fakt nezabije a velké Bhů kvůli tomu nepohltí náš svět. Aparát si odškrtne, že je systém po kterém aktivisti řvou a dá pokoj. Funguje to tak léta v různých profesích a za poslední dobu v tom stát celkem uklidil.
Že se budou předpisy zpřísňovat a budou bobtnat snahy nás všechny odzbrojit je dneska už víc než jasný a já chci aby k tomu došlo co nejpozději. Naprostá neústupnost v tom může udělat víc škody než to vypadá. Takovej je můj dojem z doby.
Léta jsem si myslel, že by se do stávajícího systému nemělo nikdy zasahovat a stát by měl pouze sloužit a ne se opájet mocí. Navíc jsem se věnoval šermu ve škole, kde Tě neustále někdo posuzuje a hodnotí a nikdy Tě nenechá nabýt dojmu, že něco umíš. Tisíc let tam platilo, že když přijde na scénu "už to umim" nebo "já vlastním technický stupeň", byla otázka času než ten člověk zemřel. A přesně tohle postrádám u těch 97 zmíněných kvůli kterým se tahle diskuze vede. Jestli máš lepší nápad, rád ho přijmu. Neudělat nic ale z ČR časem udělá Rusko, kde Tě střelí nějakej egouš jenom za to, že mu zabíráš místo ve frontě na lístky a on ho má přece většího když má bouchačku v kapse.