• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NJAL: Tenhle týden mi volali. Dotaz "Jak dlouho máte zbroják" ve mně trochu snížil důvěru ve schopnosti policie. Na co to máte, mi přišlo taky vtipné, když jim to člověk píše do žádosti. Že jich mám poměrně hodně(slovy pět), to už začínal znít jako nespokojená manželka.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Prevence na hraně? - LEX - sdružení na ochranu práv majitelů zbraní
    https://gunlex.cz/domu/kratke-zpravy/4374-prevence-na-hrane
    KIE
    KIE --- ---
    ÚS zamítl stížnost střelnice, jejíž projektil zasáhl člověka na dva kilometry - Česká justice
    https://www.ceska-justice.cz/2024/03/us-zamitl-stiznost-strelnice-jejiz-projektil-zasahl-cloveka-na-dva-kilometry/
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Hele co se nedávno psalo: https://www.sosp.cz/nenavist-prichazi-z-bruselu/
    A ta naše parta buzíků se k tomu byla ochotna připojit. Vzpomněl jsem si na projev Tomáše Matonohy, kdy řekl: "začne to zákonem o sprostých slovech a takhle budou stupňovat a stupňovat až budem tam, kde jsme byli..."
    Takže když Jarda řekne nesnáším negry, začli by ho vyšetřovat, aby rychle držela hubu celá ulice.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAN_MYVAL: je to taková česká Jerry Springer show 🤣
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PAN_MYVAL: Ano. Existují i dementi, co vstoupí v mundůru a s puškou na řemeni v low ready do vozovky a mávají na auta červenou baterkou. Ale obvykle z toho, co maj na sobě a jak vypadaj vidíš, že je to as.

    BAAL: nejhorší je, že místo tohohle odpadu se tam zas vrátí Babiš a jeho parta. Já fakt nevím kdy jsem tu naposled viděl nějaký světlo na konci tunelu.

    NAVARA: sdílím tvůj sentiment, ale je to levné a můžeš na pistolovou střelnici. A jak asi sám víš, situace na střelnicích kolem Prahy je dík oblíbenému zážitkovému kšefu žalostná.

    PAN_MYVAL: udávat je woke. To se chytí.

    PAN_MYVAL: minimum dostupných střelnic (check), ceny střeliva rostou a rostou (check), buzerace a mediální tlak roste a roste (check). Ad drony, jsou lepší metody.


    XMEDA: nebezpečí dronu je v tom, že o něm ten cíl do poslední chvíle obvykle ani neví.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SHADDIE: nicméně bez ohledu na to všechno m STEM punc průzkumu, kterému rádi věří populistití politici (myšleno Rakušan, Pekarová ad.) a pro takovou ČT je STEM slovo svaté. Aneb nezáleží na tom, co je pravda, ale emu chtějí věřit ti u vesla...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SHADDIE: neverim pruzkumu, ktery jsem si sam nezadal :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NECROMAN: klasickej "průzkum" na míru podle mediální objednávky. Tisícovka respondentů, které stem vybíral bůhví jak a z jakého prostředí, nijak nemůže representovat reálné nálady mezi lidmi.
    Většina nekontrolovaných anket různých webů, deníků apod vychází většinou úplně jinak s mnohem větším počtem hlasujících.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NECROMAN: 1024 respondentu.. to vyzpovidali nekde par trid na filde
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Čekají nás zajímavé časy

    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: ja mam zkusenost jen s jednim odpalistem a to mi celkem slo. Pokud hovoris o dvou odpalistich, tak to uz je ovsem jiny use case - pokud vim, FPV drony zatim nenapadaji jednotlive pesaky utokem ze dvou stran soucasne.
    BAAL
    BAAL --- ---
    PAN_MYVAL: jj přesně na to poukazuju, že ten skill je dost nutnej a není to taková sranda jak to vypadá:) I když střílíš to nejednoduší skeet stanoviště 1, tak terč z malé věže ještě trefíš celkem s jistotou, ale přenos a trefit terč z vysoké, který než se rozkoukáš už je v prdeli, je trochu tricky:)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: záleží na skillu. Dočetl jsem se, že v té WW1 byli z amerických vojáků vybrání skeetaři, kteří těmi Trench shotguny sestřelovali, a teď se držte, německé granáty v letu!
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    VOMAJDA: Základní úvaha IMHO není "vezmu si brokárnu a půjdu kamsi lovit drony", ale "letí na mě dron, co teď?" s tím, že na výběr je a) sedět a čekat až mě trefí, b) zkusit to kalachem, i když s ním nemám výcvik na drony a šance ho trefit je mizivá c) zkusit to brokárnou, i když s ní nemám výcvik na drony a šance ho trefit je nevelká. A dron, na rozdíl od holubů, nepoletí kolmo, ale čelně, takže opticky neuhýbá, jen se zvětšuje.
    Já bych teda volil c) a hrozně se snažil, i nevelká šance je lepší, než mizivá či žádná. Zvlášť když penalizace za nesplnění není několik trestných sekund, ale můj vlastní život.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Tak ono se i počítá, jak blízko k sobě dron pustíš a kolik pozornosti mu operátor musí věnovat.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ETERNITY: To je fake news, urcite ho chtel jen pokrtit! :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    (Polaci jsou schopni sestrelit drona vzduchovkou a dorazit ho sackem s vodou: https://zoliborz.policja.gov.pl/r5/aktualnosci/127334,Strzelal-do-drona-i-rzucil-w-niego-workiem-z-woda.html / preklad na vyzadani, dneska uz to asi umi kazdy prohlizec)
    BAAL
    BAAL --- ---
    XMEDA: Mno nevím no, když jsme byli naposledy s Cermim na holubech, tak nám dědek říkal, že si máme jít plejtvat olovem někam jinám, že se na ní nemůže dívat:)))
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VOMAJDA: Kdys strilis skeetovyma na 30-50m, tak to fakt nemines. Pokryje to celej pistolovej terc. Tem malym dronum staci mignout jeden rotor a uz to nevyberou, nebo prinejmensim prijdou o veskerou agilitu.

    Naopak kalachem trefis velky prd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam