úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
NOŽE -
TABULKA OCELÍ
|
PŘEHLED OCELÍ
|
BushCraft
|
Zahraniční legislativa Nožů
Servery:
knife.cz
|
knifeforums.com
|
bladeforums.com
|
balisong.net
|
balisong.com
|
balisongtimes
|
www.knifenetwork.com
|
knifest
|
Obchody:
České :
noze-nuz.com
|
nuz.cz
|
highlife.cz
|
Trapper.cz
|
kvalitni noze.cz
|
kapesni-noze.cz
|
znackove-noze.cz
|
BVS
|
victorinox
|
Parfilex
|
jatagan
|
jswords
|
MujNuz
|
Zahraniční :
knifeworks.com
|
flames-n-knives.com
|
Jantz Supply
|
New Graham Knives
|
Nožíři:
CZ:
HLOH
|
MARVEL
|
TRMAN
|
WOJTYLA
|
Turtleknives
|
Asociace nožířů
|
Petr Dohnal
|
Zdenek Janca
|
Karel Hons
|
Ivo Kašpar
|
Otakar Pok
|
Jan Hofman
|
Halfarknives
|
Zahraničí:
A. G. Russell
|
Matt Roberts
|
Karl B. Anderson
|
Nick Wheeler
|
Phillip Patton
|
Tai Goo
|
RJ Martin
|
Shawn Ellis
|
Pearceknives
|
Výrobci:
ColdSsteel
|
Fallkniven
|
Spyderco
|
Smith&Wesson
|
Kershaw
|
Microtech knives
|
CRKT
|
SOG
|
United Cutlery
|
MIKOV
|
Leatherman
|
Extrema Ratio
|
Benchmade
|
spřízněné -
[ E.D.C.]
|
[ SURVIVAL ]
|
[ A.Life.Save ]
|
[ Kovárna ]
- spřízněné
rozbalit záhlaví
WOJTYLA
---
---
15:31:37 18.11.2015
GALENIUS
: hlavně proti LEEKu je to uplně jiná liga zpracování:-) a to kuličkový ložisko? to je prostě božský při každym otevření:-)
GALENIUS
---
---
15:29:00 18.11.2015
1 odpověď
UBU
: Jo, tak ten blackwash se mi taky líbí... Jen se bojím, aby se to nezačalo brzy stírat... O tomto způsobu povrchové úpravy nevím nic.
WOJTYLA
: Taky není špatný 8-)
UBU
---
---
15:08:29 18.11.2015
1 odpověď
GALENIUS
: Leek super, jen se kurva strašně lehko ztrácí, přišel jsem o něj už 2x. Jinak na něj nemůžu říct křivé slovo, mám ho fakt rád. U black verze se časem dost ošoupala střenka, ta kompozit bezbarvá si v tomhle vedla líp. Teď uvažuju do třetice o té verzi kompozit v blackwash úpravě.
WOJTYLA
---
---
14:44:03 18.11.2015
1 odpověď
GALENIUS
: hele já po tom co jsem na letišti přišel ok LEEK tak jsem si pořídil todle a je naprosto skvělej...
crkt swindle - Hledat Googlem
https://www.google.cz/...tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC8QsARqFQoTCNqe4ZiNmskCFeYRcgodG2gO-A
ROMMIE
---
---
14:36:40 18.11.2015
1 odpověď
JIKE
: ja mam ten nejvetsi Sambonet co tam byl a je to blaho, fakt super kudla.
GALENIUS
---
---
12:34:56 18.11.2015
3 odpovědi
Uvažuju Kershaw Shallot nahradit za trochu menší nůž podobného typu... Je nějaká alternativa pro Kershaw Leek? Nebo jaké zkušenosti máte s Leekem?
JIKE
---
---
9:52:19 18.11.2015
2 odpovědi
+2
WOJTYLA
: tradiční tvar, nerez, micarta -tradiční černá
jak byla akce v tom albertu, tak jsem koupil Sambonet sekáček, až na vrchní hranu, která není zaoblená se s tím krájí super, už chápu ty asiaty, jak s tím makají v kuchyni :-)
XMEDA
---
---
23:34:07 17.11.2015
+20
MANFRED
:
MANFRED
---
---
23:31:43 17.11.2015
1 odpověď
+1
STEPNI_VLK
: A po projetí expesu "Madrid-Paříž-Berlín-Horní Malešice" to vypadalo jak?
STEPNI_VLK
---
---
22:50:59 17.11.2015
1 odpověď
+5
XMEDA
---
---
22:47:05 17.11.2015
HENNYVILLE
: neresim, vis :) Nase rusky, italsky a cesky kastroly taky nic nechytaji. Ani patinu :) Leda je to ocuzeny plynem.
HENNYVILLE
---
---
22:45:35 17.11.2015
1 odpověď
+1
XMEDA
: No vidis, ja umeju svy nadobi horkou vodou a houbou taky, jen bez jaru. Patinovany nadobi lisku nechyta, vis? :-)
STEPNI_VLK
---
---
22:34:17 17.11.2015
+10
XMEDA
---
---
22:31:32 17.11.2015
1 odpověď
HENNYVILLE
: Me staci panvicka, kterou umeju houbou horkou vodou s jarem a necham uschnout na odkapavaci aniz by mela lisku.. nuz kterej udela svoje, snadno se umeje a uschne aniz ho smrdlam uterkou a nechavam na nem plno vlaken.. atd. Na hrani mam fotak.
Chapu ze mas svuj oblibenej zpusob, vsak nic proti.. ale tezko to naroubujes na vsechny.
STEPNI_VLK
---
---
22:28:52 17.11.2015
+1
VACA
---
---
21:59:10 17.11.2015
Když tohle jsou takový účelový výroky... Někdo třea vydělá a zainvestuje raději do něčeho s čím si nemusí dělat tolik starostí, a vytěženej čas věnuje jinejm jemu bližším aktivitám...
Ale to jsme v jiný diskuzi. sry.
HENNYVILLE
---
---
21:38:37 17.11.2015
1 odpověď
+4
XMEDA
: ty se nestaras o veci za ktery si utratil penize ktery jsi vydelal ? ja teda jo. a rad.
XMEDA
---
---
21:09:41 17.11.2015
1 odpověď
HENNYVILLE
: ale nic proti kdyz mas cas a chut se o to nadobi starat..
šrade je uhlikovka, ta by v mycce zaplakala.. CS tantu je myti u zadku.
MANFRED
---
---
20:55:35 17.11.2015
+1
KOUTLOSH
: Já takovej rád používám v kuchyni i do lesa na houby, navíc za tu cenu je mi jedno, když ho ztratim...tudíž sem nikdy nůž neztratil :-)
KOUTLOSH
---
---
20:39:58 17.11.2015
1 odpověď
MANFRED
: Jj, jsem fanda uhlíkovek, ale občas se fakt hodí prostě použít nůž, někde ho odložit a nic neřešit třeba týden :D
HENNYVILLE
---
---
19:46:49 17.11.2015
1 odpověď
+2
XMEDA
: Ja teda varim na litine, ocelovych panvich bez teflonu a nemuzu si stezovat. Nejde o zadny stary veci po babicce. Copak nerez je v necem lepsi nez litina?
A co koldstyl a šráde, ty taky davas do mycky? S lestidlem?
XMEDA
---
---
19:25:13 17.11.2015
1 odpověď
STU
: doba pokrocila, uz nemame litinovy nadobi a do kuchyni se prodral nerez ;)
STU
---
---
19:12:45 17.11.2015
1 odpověď
+3
odkapavac, mycka, umyvadlo...? to jsem jedinej kdo po pouziti nuz ihned oplachne, otre do sucha a vrati do stojanu?
MANFRED
---
---
19:07:37 17.11.2015
1 odpověď
+1
XMEDA
: Tak jo, proč to komplikovat, pokud není vaření s supernožem záliba, proč nepořídit něco, čim se nekomplikujou procesy. Já taky ocenim, když to švihnu do umyvadla a nemusim se o to starat :-).
XMEDA
---
---
17:46:49 17.11.2015
1 odpověď
+2
WITTGENSTEIN
: Kdyby to bylo z Thissen Krupp 4116, tak by to bylo super
HENNYVILLE
: v domacnosti s nepoucitelnyma lidma musi kudla preckat i mycku nebo schnout v odkapavaci..
MANFRED
---
---
15:52:17 17.11.2015
+7
Já jsem teda zastáncem tvrzení, že spíš než na noži záleží na uživateli:-)
WOJTYLA
---
---
15:44:35 17.11.2015
HENNYVILLE
: fotky budu rozhodne rad.
XMEDA
: moc peknej tvar. Osobne uplne neverim na integraly pac jsou tezky. Jakou s tim mas v tomdle smeri zkusenost??
WITTGENSTEIN
---
---
15:20:31 17.11.2015
1 odpověď
+1
XMEDA
: A udělaný z oceli AUS-8, aby to bylo levný.
HENNYVILLE
---
---
14:56:24 17.11.2015
1 odpověď
+2
XMEDA
: Jde to dat do mycky?
XMEDA
---
---
14:30:52 17.11.2015
3 odpovědi
+2
WOJTYLA
: me se tvarove libi tenhle styl, celkova delka 26-28cm, u hrbetu 3mm silny, nerez a rukojet z materialu naprosto imunniho vuci vode a mycim prostredkum.
HENNYVILLE
---
---
13:25:06 17.11.2015
1 odpověď
+1
WOJTYLA
: Ja bych se urcite na vyvoji rad podilel. :-) mam rad a preferuju lehce oversized 210ky (215mm) a 240ky (243-246mm) jako jeden z nejfunkcnejsich profilu jsem shledal Machalikovo Konosuke, ktery je naprosto klasickyho evropskyho ale funkcniho profilu. Pak my dva asi nejpouzivanejsi noze, opet japonce, ale jsou to zase Gyuto styl noze. Cili western style kudly. Klidne ti poslu fotky. Rukojet? Urcite drevo. Cepel? Uhlikovky v prve rade, klidne damasek, v sendvici s nerezem super, R2 (SG-2) skvelej nerez.
Co dal ? :-)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam