• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    ISCH: :))
    ISCH
    ISCH --- ---
    77WHITE: Jestli muzu mit skromnej nazor... Protoze se mu to takhle libi?

    Vkus na noze/plastovy kozy/vymalbu obejvaku je dost individualni zalezitost.

    Ale jestli fakt chces, tak se Milana zeptam.
    VACA
    VACA --- ---
    KOUDY: tak to je dobře že jsi i po dvou měsících furt spokojenej a že i nůž je po dvou měsicich furjt ještě dobrej... :)

    Já teda mam obyčejnou prachsprostou seriovku od Benchmade, ale musim říct, že jsem i po pěti, šesti (sakra toto letí, tfuj) letech každodeního nošení furt spokojenej. Vlastně i ten nůž musim říct že je zatim po šesti letech furt F pohodě:D
    No, možná jsem naivní, ale očekávám to od něho i dalších x/xx let, pokud o něj nepřijdu nějakou nenadálou situací, že bych ho třea ztratil. Což už se mi jednou stalo, že jsem ho ztratil v lesoparku aniž bych to zaregistroval.
    Naštěstí jsem se s ním druhej den po několika hodinách hledání v dešti a blátě zase schledal.
    Jo jako je mi jasný že někdo by ho možná ani hledat nešel, protože je to pffffff seriovka která ani nestála v řádech desítek tisíc, ale pro mě je to už osobní záležitost, oba máme svoje šrámy ze života... už se mnou prošel a zažil hodně...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: V zadnym pripade. Mam a mel jsem vsechny japonce s Wa rukojeti a zadnej problem. Vlastne Takamura je jedina vyjimka a ta ma western rucku. Kohetsu dela za 155usd nakiri z HAP40. Je to silene tvrdy a co se tyce vydrze ostri tak se to nerovna nicemu. Snad jen perlam jako je ZDP-189 nebo M4. Zadnej uhlik neni takhle tvrdej. Tady si muzes pekne vybrat http://www.chefknivestogo.com/nakiri-knives.html
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: WITTGENSTEIN: vy teda myslite ze se neni u toho japonskyho stylu treba se bat?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo a urcite bych se nebal tech Kohetsu, koupis je teda jen na cktg, protoze to je jeho firma. Sou dobry.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Zrovna to nakiri s western ruckou mi prijde jak real nigga ze Zizkova. A zrovna ty nakiri umej bejt pekne lehky a tohle tomu silene prida. Kazdopadne :-) asi nejlepsi nakiri co je, je to co mam doma :-))) Kanehiro AS. Je to od Kato-san z Takefu a je to zabijak. Urcite tu vyfiltrujes i my video s nim. Kup si neco poradnyho ! :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KURE: Západní ručka ti výrazně omezí pole, ale budiž. Já bych výrazně preferoval tohle:

    Kohetsu AS Western Nakiri 165mm
    http://www.chefknivestogo.com/koweasna16.html

    Kdyby nějaký tvůj známý jel do USA, tak zdaleka nejlíp cenově vychází Tojiro:
    http://www.chefknivestogo.com/todpna16.html

    Případně jako kompromis toto:
    Minamoto Hamon Nakiri 165mm
    http://www.chefknivestogo.com/gohada24gy.html

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUDY: v tom případě se zase vracím zpátky k původnímu návrhu, aby si pořídil parťáka na design :D
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: díky :)
    hmmm pochopitelne cena cim min tim lip :D
    nechci dávat 250 za kudlu kdyz nedá víc než kudla za 150, jestli víš jak to myslim.
    ale pokud to bude stát za to, tak nůž za $300 mě nijak neděsí (neni to strop).

    mam to na doma, takze váha neni top priorita. maximalni davka co budu krajet je tak 2kg cibule na gulas nebo hlavka zeli a par mrkvi na coleslaw.
    ale protoze to je nakiri a budu s tim krajet jen zeleninu, chtel bych co nejlaserovatějsí a nejostrejsi. (sutr mam doma max 3000, ale pokud bude treba poridim jemnější)
    z japonskych rukojeti ve spojení s kuchyní mam takovej nehygienickej pocit tak proto evropskou rucku.
    san-mai s nerezem na povrchu neni absolutní podmínka, ale rozhodne to preferuju.

    u petty / pairing by bylo pekny kdyby byl spis vetsi 120+ pocitam s nim na stourani do mist kam se nedostanu velkym nozem + cisteni zeleniny + nejaky drobny vykošťování. obecne asi dostane víc zabrat.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    77WHITE: no zrovna novej mikov je spis ten pripad, kdy funguje jen design, alespon u tech vetsich kousku, ono se obecne jednoduchym tvarum cokoli vytyka z hlediska pohledovosti. Nicmene co uz tam taha za oci je zbytecny nepomer mezi velikosti cepele a rukojeti. Pochybuju ze by si MP nechal diktovat od zakaznika, co konkretne ma udelat. Jak rikam vetsinou to neni muj salek caje, ale i kycovity kousky se holt vyskytuji, ja obecne davam prednost strizlivejsimu provedeni a provedeni, kde je prostor pro vjem z materialu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    77WHITE: me rikal ze kdyz za nim nekdo prijde se smysluplnym pozadavkem se kterym treba co se tyce barev apod nemusi uplne souhlasit..ale ve vysledku to nemusi bejt spatny..tak neni proti..ale dost zakazek odmita kvuli tomu ze zakaznici chtej picoviny..ktery on delat nechce/nebude...I ja chtel ten nuz co od nej mam jeste kratsi a celkove mensi aby sel lip do kapsy a on mi rekl ze ho fakt vic nez je nutny zkracovat nebude protoze by to bylo hnusny a at jdu pripadne za nekym jinym....Jinak si nemyslim ze to dela jen kvuli fakturam..i me tam daval nekolikahodinovou prednasku o materialech..o tom jak se co dela..jak se co vyrabi..ukazoval mi dalsi noze a dobre sme pokecali..rikal ze mam dozivotni brouseni zdarma apod..bylo na tom videt ze ho to bavi a ze to furt dela rad a ne jako robot kterej chce jen prachy.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: sorry za rant, tuhle pozici znám z mojí profese tak sem si zabrečel, jen my jsme díkybohu na tý druhý straně, většina zákazníků nám věří nebo jde jinam.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUDY: dělat věci úmyslně nevkusně jen proto že zákaznik pískne se mi z principu protiví, ztrácíš integritu tvůrce či umělce a stáváš se jen debilním poskokem. Jasně, někde je ta hranice kdy vyjdeš vstříc, protože musíš žrát. Ale to fakt není případ když sellíš nože za 10-15-20 litrů :)
    Je to jen o tom jak působí, jestli si jdou k němu lidi nadiktovat co chtějí (protože přeci platí fat cash) nebo jestli jdou za ním jako tvůrcem protože se jim líbí jeho tvorba a věří v jeho vkus.
    Ale stejně tak věřím že tom může být panu Pokornýmu totálně ukradený, protože prostě zafakturuje a žije spokojenej život:)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Budget? :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    77WHITE: tohle sou vetsinou noze na zakazku..aka zakaznik si vetsinou rekne jak to chce..kdyz je to picovina tak se mu to pokorny snazi vymluvit..ale vzdycky to je nakonec o tom "nas zakaznik nas pan"..treba muj nuz kterej mam od nej vychazi z tohohle https://fbcdn-photos-a-a.akamaihd.net/...6E195FE&__gda__=1458898500_151c77feb7ccc03a4fc5fd543785f9c1 . https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/...007793_n.jpg?oh=47aa435c854cc8bb3a65b73f7ea57ea3&oe=56F2D156 ale ja chtel damaskovou cepel a chtel sem ho tmavsi/luxusnejsi..takze to dopadlo takhle https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/...115528_n.jpg?oh=109b73427a19321914551d024ae35e54&oe=56E21C92 ..Ja sem i po dvou mesicich naprosto spokojenej..nuz pouzivam skoro kazdej den a je furt bozi..mnohry si ho otevru jen tak..bez nejakyho smyslu do neceho riznout..a jen se koukam na ty detaily. Takhle to ma imho hodne lidi kterym dela kdokoliv neco na zakazku...Treba "seriovku" dela (opravte mne pokud se mylim) tuhle kudlu - [ KOUDY @ NOŽE - ] a ta mi pripada designove naprosto v poradku..zadnej modni vystrelek.
    KURE
    KURE --- ---
    hola hola, prosim experty na japonce o radu.
    potrebuji nejake pekne nakiri s western rukojeti.
    nejlepe uhlikovka obalena v nerezu.
    Kdyby k tomu dělali i parring/petty tím lépe.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KALIF_WH: s Mikovem to nedopadlo nejlíp jen kvůli nastavený ceně a zaběhlý představě o low budget produkci, na design jsem kritiky neslyšel/ nečetl.
    Což je přesnej opak k Pokornýmu, ten si tu cenovku nastavit umí.
    Proč to vůbec píšu, pěknej příklad je třeba https://i.nyx.cz/...98088b56137103a78231.jpg?name=10467061_373838352782967_1579884878922659281_o.jpg . Tvar super, povrchy taky, barvy bezva, ale proč sou sakra všechny sešitý dohromady jako frankenstein? To se opakuje u většiny nožů, jako kdyby netušil kdy má přestat. Proč se bojí použít čistej (i klidně výběrovej) materiál a jen to doplnit o ty jeho kreace?
    Hrozně se omlouvám že musím prznit tu pěknou fotku a defacto i duševní vlastnictví, autorský práva a vše okolo, ale po minutě v PS např. http://imgur.com/kUD7ndd
    Docela by mne zajímala jeho produkce vzhledem k cenovkám i kvalitě, 1-2 nože za měsíc? Víc?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    77WHITE: vetsina veci od nej se mi taky nelibi, ale on proste dela svoje veci, ktere ho tvarove bavi a jeste se tim uzivi, evidentne si jeho veci svoje kupce najdou. Mne je na tom sympaticky minimalne to, ze se snazi jit svoji cestou. Spoluprace noziru s designerem taky obcas nemusi dopadnout uplne super :-) viz nove mikovy.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Nemuzu si pomoct, Pokorny by se mel dat dohromady s nekym dalsim. Skill (asi) ma, ale cit pro design uz moc ne.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GALENIUS: To je celkem rychlej :-)
    Ja sem predminulej patek taky neco objednal, v 21.00 naseho casu. Dalsi pondeli rano to opustilo USA, v utery v noci to bylo v CZ a do dnesniho rana to drzeli celnici z DHL :-) ted mi to dovezli do prace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam