No a aby nestála řeč a všichni si teď objednávájí nějaký nový kuchyňáky, tak jsem si taky jeden koupil. Sice jsem si na něj musel celkem dlouho počkat, protože se jich vyrobí hrozně málo a všichni je chtějí, ale stihl jsem to. Oficiální čísla říkají, že se jich udělá v každé řadě asi 80-100ks ročně pro celosvětovej trh. Je to ručně kovanej nůž se Sakai prodávanej pod značkou Konosuke. Jelikož nikdo neví, kdo to vlastně vyrábí, nemůžu podat bližší info. Jen se ví, že tahle partička chlápků dělá pro více firem pod různýma názvama. Můžeme je najít třeba u Takayuki Sakura, Gesshin Kagekiyo, Tesshu, Mizuno. Všichni tidle lidi co to dělají, mají takzvanej řád Dento Kogeishi. Vzhledem k tomu, že každej z nich se specializuje na jinej typ oceli, Fujiyama z Aogami #1 a #2 vypadá jinak než z Shirogami #1a #2. Tenhle typickej výbrus se dělá jenom v Sakai, čili je celkem jednoduchý to rozeznat. Jde teda o Konosuke Fujiyama Aogami #2, 240 gyuto. Jak je pro Sakai typické, je to lehce undersized, délka čepele je 230mm, váha 176g. Takhle krásně zpracovanej nůž jsem nikdy neviděl a ani neměl v rukách. Všechno je dokonale opracovaný a hladký. Jo a je to celorez, uhlíkovka obalená v uhlíkovce :-) Přidám pár fotek.
Podle toho co mi Mark z CKTG psal, měl by být jediný v CZ. Je to nádhera, asi začnu sbírat nože ze Sakai ! :-)