• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: Ten DLC je fakt moc povedenej, ten druhej ma moc peknej tvar cepele, ale celkove me tolik nevzal, kazdopadne gratuluju a at dlouho a dobre slouzi.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: Tak určitě. Skleněným okem se dá taky třísknout do betonu ;-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Jde s tim třískat do betonu ? :-).
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zachtělo se mi něčeho trochu jiného, a tak jsem pořídil dva OTS vystřelováky od Piranha Knives.
    Oba mají hliníkové střenky, ten štíhlejší je model "DNA", čepel 154CM, ten jsem chtěl v leštěné čepeli a stříbný bez eloxu, ten druhý je model "X", čepel S35VN, ten jsem objednával v černě eloxované rukojeti a leštěné čepeli, a tohle mi přišlo :-) Pomyslel jsem si tedy, že v expedici u nich dělají pouštní čolci na piku, no ale modely trefili a ve výrobě asi mají jinej oddíl, mám z těchhle nožíků radost a barvy řešit nebudu. Frézování i eloxování nemá chybu, DLC na čepeli uvidím, co vydrží, u mě má na setření času dost.
    Jsou to moje první vystřelováky vůbec, takže nemůžu srovnávat, ale lítá jim to pěkně, doraz čepele při otevření je docela rána, pojistka je fakt jistá a drží. Čepele perfektně vycentrované, všechno čistě zpracované a přesně spasované, žádné vůle, všechno je buďto pevně otevřené nebo pevně zavřené, z krabičky to bylo naostřené jaxviň, myslím, že je to nejjedovatější tovární brus, jaký jsem měl kdy v ruce, zcela věrny své značce, tyhle mrchy na první dotek koušou.
    Co mě na tomhle druhu nožů vždycky bralo, jsou ty hladký ničím nerušený linie čepelí - žádný otvírací díry, kolíky, puky, patentovaný vlny, drážky, nehetníky, nic, prostě čistá ničím nezprzněná čepel. Mimo zjevného slona v místnosti: ta mechanická stránka vystřelovacího nože je prostě něco trochu výjimečného.
    Dnes jsem je vytrhl pošťačce z pařátů a na střídačku nosil v kapse; na nějakou dobu mám v EDC nožíkách jasno, mám z nich úplně normální klukovskou radost.















    JIKE
    JIKE --- ---
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    GGG: ten je krasne decentni:)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SN0WCRASH: !!! To jsem moc rád.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    WITTGENSTEIN:
    WITTGENSTEIN: Dik za link, som si tam prave objednal Gesshin 5000 Grit Splash-And-Go :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    To mi připomíná, že když sem se naposledy vrátil z Měsíce, tuším nějaký dva týdny zpět, tak......
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HENNYVILLE: tak on je "kraji" a kraji, zejo.. bych mohl vypravet z toho co mam doma..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    10 let nebrouseny noze, jednou rocne prejety na ocilce, ktery porad krajej. To je real toto?
    AZIM
    AZIM --- ---
    KURE: ne, jestli se nepočítá když s tím něco jednou ročně bouram do mrazáku a prejedu to na ocilce co byla k tomu
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZOIDBERG: Me se nikdy na nicem nic nevylamalo. Nesmis byt blbej a sekat s tim zmrzly veci a kosti. Taky samozrejme zalezi na cem krajis.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Jo tak na opravu ano. Vylamuji se ti na Japoncích ostří často? Nedávno jsem brousil nože u známých a půlka jich měla zoubky, a to se dušovali,že řežou jen na desce.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Na hodně ztupené nože / ostří se zuby. Brousí opravdu rychle.
    Gesshin 400 Grit Stone - Japanese Knife Imports
    https://www.japaneseknifeimports.com/...ons/ara-toishi-coarse-stones/products/gesshin-400-grit-stone
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: K čemu využiješ ten 400? Není to spíše 4000?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    A když už jsme u japonských nožů, dneska jsem si udělal VELKOU radost nákupem sady tří vodních kamenů Gesshin (zrnitost 400, 2000 a 6000) od Jona Broidy z Japanese knife imports.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    AZIM: Horst Fuchs jistě doporučuje! :)

    Horst Fuchs Teleshopping - Nůž 3/3
    https://www.youtube.com/watch?v=MF9hP-5kXvc
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    EDAK: Hm, pokud by to byl nůž specificky na maso - velké fláky masa - šel bych spíš po sujihiki než po gyuotu.

    Tedy: http://www.chefknivestogo.com/koaosu27su.html

    Pokud přece jen gyuoto, doporučil bych
    http://www.chefknivestogo.com/rikoaosu24gy.html

    Cenově nelze porazit jednu z tvých voleb:
    Kohetsu Blue #2 Gyuto 270mm
    http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
    (270 mm už je dost, člověk si musí zvykat a rozhodně musíš mít velký prkýnko. Ta ručka z micarty není ovšem nic moc.)

    Každopádně vítej mezi námi japkaři :)
    EDAK
    EDAK --- ---
    POSEIDON: mam zatim jeden oboustrany wetstone a minimalne dve ruzne sady podobne lansky. pocitam s tim ze budu prikupovat jemnejsi wetstone. nabizis neco?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam