KROKODILE: Ok, zkusim dat nejaky tipy. Uhlikovku rozhodne doporucuju. Gyuto 240-270 ok. 270ka je uz poradna kudla a chce to nejaky skills, ale to je tvoje volba.
Tady sou asi nejlepsi gyuta co se daj sehnat za jeste tak nejak lidsky penize.
http://www.japanesechefsknife.com/HontanrenSeries.html#Hontanren Jedno z nejstarsich kovarstvi v Sakai. Profil je standartne bezesporu to nejlepsi co sem mel v ruce, kvalita nejvyssi. Blue #2 neboli Aogami 2 je jedna z z tech nejlepsich uhlikovek. Todle Mizuno dela stejna parta lidi jako Konosuke, Gesshin, Kagekiyo, Hide atd, cili to nejlepsi co jest na trhu.
Tady sou zase gyuta ktery si necha Koki delat v Sakai pod jeho brandem. Je to White #2, cili Shirogami #2, super ostra uhlikovka, skvela vec.
http://www.japanesechefsknife.com/FurinkazanSpecials.html#FuRinKaZanSpecials Nuz prvotridni kvality za par penez.
Tady se da obcas taky neco vybrat pokud to ma skladem.
http://www.japanesenaturalstones.com/
z tohodle shopu urcite doporucuju toto
http://cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/hinoura_gyuto_240-detail skvely gyuto za solidni peniz. Aogami super, HRC 64, vydrzi nejdyl ostry ze vsech uhlikovek.
Toto jsou vsechno shopy kde se da s tema lidma nejak domluvit )
Ted budu davat shopy z USA kde je vyber samozrejme skvelej, ale clu, dph a vysokymu postovnymu se nevyhnes.
https://www.japaneseknifeimports.com/pages/by-brand
Buttermilk Supply - kitchen knives & tools
http://www.buttermilksupply.com/
Bernal Cutlery Home
http://bernalcutlery.com/
Chef Knives To Go: Kitchen Knives, Chef Knives, Japanese Knives
http://www.chefknivestogo.com
snad to trochu pomuze