LEON_KOWALSKI: nechcizase nějak extra polemizovat, ale věřím, že Šulcik by měl hovorů víc, ale problém vidím, že děsně nerad mluví s lidma po telefonu a chce mít klid.
LEON_KOWALSKI: aktuální SAN MAI II, nebo VG1 nemám. taky už jsem u něj nekoupil kudlu mnoho let. Původní VG1 souhlas.
LAUNCHER: určitě, je to liner lock, takže s tím nepáčit opačně na ostří, a není to kudla na nějaký heavy usage. Myslím bushcraft, páčení apod. Hledáš nšjaký tedy stejně pěkný ale prostě lepší nůž?
MERCUTI0: No sakra. Vím jak se to mohlo stát, mě se to stalo a zkoumal jsem jak se to může stát. měl jsi to v kapse na klasický klip venku, případně na pásku že? Zkoušel jsem to mnohokrát co se mi to stalo na mnoho způsobů.
- u brašny přes rameno - zachytil se popruhem, také se pohybem a zadní kapsou či nějakým páskem našitým na brašně vyzvedl z kapsy, nejde to cítit, tlak tašky na tělo tomu zabrání.
- bunda - jakýkoliv výstupek a nadzvednutí rukou oblečení
- normální batoh - stejný případ jako taška přes rameno
- nákupní taška - opět pohyb a výstupky na tašce jako u brašny přes rameno
defakto je to výstupkem, tlakem, či provázkem na čemkoliv co se dotkne klipu na kapsu a vyndá ho. někdy zůstane nůž na tašce, pokud se náhoda podaří, ale časo je výstupek malý a pozue kudlu vyndá a tím ji vyhodí ven z kapsy na zem a to zcepa nepozorovaně.
další důvod je pohyb tašky přes rameno když se povoluje pás přes rameno a klesne, pohyb ho vykvedlá ven díky tlaku máš pocit že tam je, reziduální pocit, ale kudla je dávno na zemi. často to dělá zadní kapsa na tašce přes rameno.
řešení - nosit tašku na opačné straně, nebo přes hlavu přehodit na to samé rameno ale aby taška byla na druhé straně. případně udělat si a našít do vnitřku kapsy další malou kapsu a dát ho tam, sníží to riziko na 50%. ale 99% řešením je taška na druhé straně a oblečení tak lehké, aby nebylo v kontaktu s klipem.