• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: ja se nechci hadat :) a ani nemam praktickou zkusenost s prirodnim kamenem.
    ale fakt me to zaujalo. hmm hlavne aby me to nestalo €500 za sutrak...
    jen me to proste nedava smysl. a vysvetleni ze ten prirodni kamen je vlastne sunt nerovnoměrnej a diky tomu dela pilku mě neuspokojuje :D
    jak tezky muze bejt udelat nerovnomerne hrubej umelej kamen?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: No ale dyt ty naturaly jsou nerovnomerny, kazda cast toho kamene je jina, takze jen staci objevit kde se bude “finishovat” je to, na synteticeje to vsude stejny. A jak jsem psal, Suita je grit cca 5k a vyse.

    Ale fakt jsem se chtel vyhnout temhle debatam ze “to je proste lepsi” a dokazovat nekomu ze to tak je. Driv jsem svy uhlikovky brousil kazdej treti den, ted jednou za 10 dni a to jen touch-up na nejake Suite. Ver nebo ne, this shit is real.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: no ale pritomnost pilky, respektive velikost zubu je odvisla od gritu kamene, ne od toho ze jestli jde o kamen z tovarny nebo z posvatnyho lomu, nebo?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ale samozrejme ze to dava smysl. Hladky ostri proste umre driv, nez to s mini pilkou. Na tom neni nic slozityho :-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: ja proste neverim na rozdil ve vyslednym ostri. to nedava smysl.
    Po cca necelych dvou letech musim rict, ze je to uplne jina liga nez syntetiky. Nuz vydrzi nekolikanasobne dyl ostrej, tudiz se min brousi a hlavne to ostri je absolutni.
    to je silne prohlaseni, je pro to nejaky empiricky dukaz? nebo je mozny ze jde o placebo?
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jestli to bude moc tapeta, tak to smaznu.

    Nicmene: hip hip hura, letos mame plakat uz v rijnu! (Ne tyden pred.)

    CAR2N
    CAR2N --- ---
    How a Buck Folding Hunter Knife is made - BrandmadeTV
    https://www.youtube.com/watch?v=MavZ0patKwM
    FINSON
    FINSON --- ---
    UBU: Břidlice, mikropilka, říkáte... hm...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Jo, je to tak, i kdyz me se na Yanagibu osvedcila treba ta zminena Ohira SS. Ted jsem mel treba dlouho pujcenej dalsi zajimavej kamen a to Ohira mizu-asagi s ten po Ohire SS byl na tyhle single bevely super. Kazdopdne sem zapomel zminit, ze tvrdost je HODNE dulezitej aspekt u naturalu :-) nektery aka renge suity i s nagurou sou pro me nepouzitelny.
    UBU
    UBU --- ---
    Saito: The Sushi God of Tokyo
    https://www.youtube.com/watch?v=JkeRhKnROds&feature=youtu.be


    Tady je to vide, brousí v 4:25
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LA_PIOVRA: Mas pravdu, je to tak :-)

    S par lidma tady uz jsem se na “kurz” domlouval, s nekteryma to dopadlo, s nekteryma ne. Klidne vam to nekdy ukazu kdyby jste chteli :-)
    UBU
    UBU --- ---
    LA_PIOVRA: Ono bude taky záležet co řežeš a čim to řežeš. Na superčistý řez masem tuňáka na Yanagibě z shirogami nemá cenu dělat mikropilku, tam jde o čistotu řezu a mikropilka je v tomhle na nic. Ale u zeleniny a AS to může být úplně naopak. No a ve finále tu (nebo na fcb v té brusičské skupině) bylo kdysi nějaké video, jak nějaký jap. supersushi superkuchař z 3 hvězdičkové michelinské restaurace veme svou vymazlenou Yanagibu obřích rozměrů a určitě šílené ceny a na prasáka jí brousí o dno talířku - samozřejmě určitě japonského...

    Jinak není špatný po finiši na jemné syntetice dát pár tahů třeba na 3 nebo 4 K kameni, to taky funguje pěkně.
    JIKE
    JIKE --- ---
    tenhle borec má vodní kameny a i mikroskop, starší videa - tam to má, doporučuji to najít. btw: má pěkný videa. Jhttps://www.youtube.com/user/virtuovice
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: No tak to bych každopádně někdy rád, to nebudu kecat že ne :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BLOWUP: to jo, ale treba ta vic nepravidelna reze subjektivne lepe. Nevim, varim z vody, spekuluji...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LA_PIOVRA: Tak pod mikroskopem zjistis, ze mikropilka vznikne vzdycky, i kdyz se fazeta leskne jako zrcadlo. A podle zvoleny zrnitosti si ji muzes dokonce sam nadefinovat.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Nejsi prvni kdo takhle uvazuje, me to uz taky napadloa patral jsem po tom. Napriklad ted nedavno jsem byl v jednech laznich na Slovensku a schodiste tam vypadalo presne jako Okudo shiro suita, velka vzacnost za X set USD :-) ale jak uz psal Blowup, to mysticno v tom taky hraje roli :-) klidne se nekdy muzeme domluvit a ukazu ti co to umi :-)
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: Tohle je opravdu zajímavé téma, nicméně ty ceny jsou fakt masakr, navíc ta problematická orientace takhle na dálku mě v tom znejišťuje a odrazuje. Nicméně - geologicky vzato to budou nějaké jemné sedimenty - pískovce, opuky, břidlice, jemná frakce která nese brusné prvky, což budou pravděpodobně nějaké kousky křemíku v různém množství. Tedy nic, co bychom my nebo okolní země neměli také - možná to je docela zajímavá cesta v hledání a ještě by to mohlo vyjít docela levně.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BLOWUP: uvazuju presne jak ty. Navic pochazim z mista, kde je nedaleko davno opusteny lom, ktery brousky v case husitskych valek zasoboval pul kralovstvi. Co mne jako odlisnost oproti syntetickejm kamenum nanapada je prave ta nahodila nehomogenni zrnitost, ktera muze mit ten vlv, ze vznika mikropilka..
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HENNYVILLE: heh, tenhle "vyvoj" u mne doopravdy nehrozi, i kdybych zil jeste pet set let :-)
    Ale treba obrazy, bronzovy plastiky nebo stary koberce, tam zase ztracivam pravidelne soudnost ja :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam