• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KURE
    KURE --- ---
    GGG: to mi uprimne nepripada jako dobrej napad. clovek kterej zaplati za luxusni prkno na krajeni nebude chtít "nejakej" nuz. ale treba se pletu.


    TWORBO: nic noveho, sabatier to zrejme dela 100+ let
    Kitchen Knives product line Antique Sabatier K - CARBONE - Knives Sabatier K
    https://www.sabatier-shop.com/kitchen-knives_30_antique-sabatier-k---carbone_.html

    klic bude zrejme v detailu, to zebro/zastita musi bet kousek kratsi aby nezaclanela na prkynku
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TWORBO: nerozumim tomu taky, nicmene to tady neni poprve, kde to vidim. Nevim jestli se tahle varianta nesnazi resit psychologicky efekt: "shovame cokoli ostreho co by se mohlo vyskytovat bllizko ruky, aby se zakaznik nahodou neporezal."
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    KALIF_WH: koukam na ten french forged - proboha proc tam delaj tak debilni "prechod" ostri ke "kovani" na tom fultangu, dyt je to uplne proti logice pouziti kuchynskyho noze pri krajeni na prkynku.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: jeste mel neco podobneho v nabidce jatagan http://www.jatagan.eu/cepele-pro-kuchynske-noze/
    GGG
    GGG --- ---
    KALIF_WH: no jak jsem psal na zacatku, nepotrebuju zadnej damasek, spis proste kvalitni kudlu ktera pude pekne nabrousit, pro obycejny smrtelniky do kuchyne, cili nic specialniho, to treba az pozdeji
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: to bys mel najit na te brise, akorat je otazka, jestli bude ok cena.
    GGG
    GGG --- ---
    KALIF_WH: idelane vetsi santoku, bracha dela krajeci prkna a chce k tomu mit jeden nuz k nemuz si udela streky z ruznych drev hodicich se k prknum
    GGG
    GGG --- ---
    KALIF_WH: diky
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: nebo se podivat sem http://brisa.fi/knife-blades/japanese-cutlery.html maj to tam pak trochu nestastne razeny je to filtovany podle vyrobce ale kategorii knifes blade si muzes projit.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: tak muzes kouknout i na dictum, jenom nevim jestli si vyberec cenove a tvarove https://www.dictum.com/en/blades-blade-blanks-fg?p=1&followSearch=9702&o=1&n=12
    GGG
    GGG --- ---
    FINSON: skvely, diky za tip
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: No, jak píšu... neměl. Možná bych se zkusil domluvit s p. Pokem z Plzně: http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-v.html
    Ale sám jsem od něj nikdy nic nebral, jenom vím, že dělá kuchyňáky...
    GGG
    GGG --- ---
    FINSON: nemel bys tedy typ kde by se to dalo za rozumnej peniz koupit? strenky si dodelam...
    ISCH
    ISCH --- ---
    Dubnová výstava bude 8.4., Novoměstská radnice, tradičně.
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    LEXXA: nepriplacel jsem nic, a letěl jsem bud s CSA nebo Norwegian. Ale o aerolinky nejde, tuhle službu zařizuje letiště. Říkala mi ze to zavedli týden před tim než jsem letěl, jinak by mi ten nůž vyhodili.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEXXA: naopak měl to se slevou - dal to pilotovi pod krk a tak ho nechali letět první třídou :-D
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TWORBO: ja mel tu horsi variantu prisla mi cepel rovna ale zvlnene ostri , nastesti ne nenapravitelne. Ono je tezky se pak s nekym handrkovat kdyz to muze byt stejne tak moje chyba jako jeho. Nemam zas tolik zkusenosti v tomhle abych si to byl schopny obhajit a je klidne mozne ze sem proste udelal lehce nestejnomerny vybrus.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    KALIF_WH: no tak lehounce zvlnena cepel z kalirny je samozrejme pruda. ale podle me je to technologicka chyba kalice ze se mu tam projevi nestojnomerny pnuti matrose a melo by to teoreticky byti mozne mu hodit na hlavu, kdyz je to sluzba za penize. /minimalne kalic cepeli by to mel predem vyzihat, rovnomerne prohrat a norit to do kapaliny v ose..../ coz byva problem obcas pro nas amatery, zvlast u nekterejch matrosu, treba takovy nektery typy loziskoviny /neco z toho co jsem tu dostal od incubuse, nemecky furtaly z lozisek napr./ se rada a pomerne pravidelne krouti.... udelal sem si na to takovy sverky z plochaze sirky skoro jeden centak, mezi ne cepel sevru a necham dole vykukovat cca pul centaku centak jen linii ostri. ohreju to sevreny a cely to zakalim a pomaha to... /chce to ale vic chladiciho media, bo se chladi omnoho vic matrose.... ale 100% jistotu to taky nedava....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ROMMIE: priplacel jsi neco a pokud ne s kym si letel?
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    LEXXA: ja jednou omylem nechal v batohu muj RAT 1. Na Praze v letisti jsem s nim prosel a zjistil jsem to az pri navratu z Kodane. Nastesti tam maji takovou vyhcytavku, ze mi dali krabici z kartonu a tu jsem si mohl separate odbavit dolu do letadla, jinak by mi milacka vyhodili...
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TWORBO: hele ja treba ted resim prvni kuchynak z N690 jedna z nejvetsich cepeli co jsem kdy delal, z kalirny prisla lahoucce zvlnena, pravda nedelal sem vybrus na pasovce ale flexou a ostri melo okolo 0,7mm takze pak sem to musel dost pracne odbrusovavat a vpodstate na tom porad ruco delam kdyz mi dovolej my unaveny pracky :-) chapu ze s pasovkou to clovek ohlida lip ale jak rikam uplne jednoduchy to z cisty vody neni
    FINSON
    FINSON --- ---
    Nikdy jsem kuchyňák nedělal, ale co jsem četl, brusičská challenge je právě ta tenká čepel - míň to odpouští chyby, musí to být precizní, aby to hladce krájelo, zároveň to má větší rovnou plochu danou geometrií kuchyňáku jako takového, nesmí se to při dodělávkách po zakalení vyhřát, což se opět díky tenké čepeli stane snáz než u nabroušené kolejnice pro sekání pařezů, a nožíři se obecně shodují na tom, že je to prostě pruda a jebačka. Jo a taky se to snáz může i v profi kalírně zkroutit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam