KURE:
HAWKWIND:
Heh! Vratim se sem po 2 letech a uplne me zahral Hawk, s tim, ze noze, ktere proste miluju a stoji od par stovek do dvou litru vyhodnoti kovar a nozir takhle.
Taky tech +11 obsahuje i jeden muj like.
Mory maji nekolik vyhod, z tech zasadnich:
- neuveritelne jedovate brouseni (doporucuju si na nuz zvykat pobliz dostupne lekarnicky)
- falesne ostri na spicce, zalomene podobne jako u japonskych nozu, takze jsou dobre treba na krajeni kuze, maso od kosti i od kuze (bacha VUBEC NE NA VYREZAVANI Z DREVA, to muze hodne bolet)
- uzka cepel dost na taborniceni... cibule se proste spatne kraji tlustym ostrim
- strenka - hluboko vsazeny cep ostri, za roky jsem zadny neznicil tlakem (za roky jsem zadny neznicil, kdyz se to tak vezme)
- vaha a vydrz v jakemkoliv batohu, na veky. Mam je v ruznych bocnich kapsach, jeden vsazeny sitim i v popruhu batohu na hrudi, ostrim nahoru; drzi jak z trestu, jak vsechny materialy, tak ostri, tak nuz v pochve
- pochva - klad i zapor, tak k zaporum:
Pochva, hlavne, pokud ma pevny uchyt na pasek:
- je z pevneho plastu a uz jsem ji ohnul pri drepech, plazeni a jinych urbexovych padech a drzkopadech. Zatim se nezlomila ani jedna, ale z tech bilych ocividne zalomenych plastovych uchytu na opasek mam hruzu. Jak jednou zlomis plast, co s tim?
Jak jsem psal vys, obtah jsem to kuzi, muzes to lepit, natahovat za mokra a nechat vyschnout, zalezi na skillu, ja jsem lama, tak lepim.
Drazsi varianty maji zaves pouzdra/pochvy na cepu z plastu a tudiz by mel vydrzet vic, za me furt ne-dobry.
Co taky neni dobry je brouseni od spicky po cca 1/3 az 1/5 cepele, ktery je prilis agresivni, a malo prohnuty. Nuz tak ziskava spis vlastnosti pro bodani, nez treba pro stahovani z kuze (a na bodani zas z principu tvaru puuko chybi zastita).
Na praci s kuzi nebo drevem to fakt neni.
Jako tabornicky kuchynak i nuz na rezani lan, krajeni kuze, a vlastne krajeni cehokoliv : dokonale.
Mam i rybarskou filetovaci variantu, a taky dobry.
Pokud bys nehral na konec sveta (coz ja hraju furt, tudiz mi veci musi vydrzet vecne), myslim, ze za ty penize s tim klidne muzes stipat polinka za pouziti polinka.
V opravdove kuchyni preferuju stare karbonove opinelky, ale od te doby, co posrali pojistku, nevim, zatim.
Morakniv ma prilis “abstraktni” brouseni, je to strasne jedovate a na caste vareni to proste moc nici podkladove plochy.
Ale mam jej ve vecech, v kapsach bund, na pascich kalhot vezmi a odejdi, v ruznych batozich, v aute v prihradce.
(Jo jeste: ani klips, ktery by mel jit vycvaknout z pasku snadno nesundas, to je lepsi shodit pasek, ale tenhle klips docela drzi na kapse, nebo na pase katat).
(Sorr za lama recenzi, ale MoraKniv proste CHCES... zkusenost 6-7 let, doplnuju Opinelem, kde potrebuju to, co mi na Morach vadi... bacha na hnaty!)