• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    uff, tak jsem si ještě přišel nasypat popel na hlavu, protože mě můj kamarád právě upozornil na jeden hrubej přestupek kterej jsem udělal v týhle VACA "mini recenzi".

    Já idiot jsem si totiž spletl Gerber s Bokerem, a tak jsem omylem Bokeru přiřknul tragický výrobky Beara Grillse, a že se mi z nich křiví huba.

    Tímto se tedy Bokeru omlouvám že jsem pošpinil jejich jméno výrobkama Beara Gryllse. Boker takové věci nedělá!
    Omlouvám se tedy.
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Já měl teda "levnej" rozhodně za víc než pětikilo, jak jsem psal, že to bylo kdysi, sice fungoval a držel, nicméně takhle hezky zpracovanej jako ten Boker nebyl. Grats k pěknýmu úlovku!
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: ok, mea culpa. nenapadlo by mě, že ten číňák nebude použitelnej ani jako "fidget spiner".
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: Musim rict, ze me to cteni hodne pobavilo :-) pekne napsane imho
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: To vypadá hodně pěkně! :-)
    VACA
    VACA --- ---
    Možná už trochu s křížkem po funuse, ale ještě k tem motýlkům. Shodou okolností sem objednával kamarádovi ten Boker plus balisong, a svym zpusobem mi trochu spadla brada co od bokera dostanete (v tomto pripade za 1700kc z Lamnia) Uděal bych takový malý srovnání s tržníčákem za 4kila.


    Hele já sem člověk co je rád že se nepořeže, když vezme do ruky motýlek. Teď jsem to jen držel asi 20minut v ruce a shrnul bych pár dojmů. Protože rozdíl mezi tim jak funguje takovej nůž za 4kila a ten bonkr za 17kil, to je úplně jinej vesmír..
    V první řadě máte pocit že v ruce držíte nůž, a ne cetku z tržnice. A jakože ten rozdíl je fakt kosmicky obrovskej. Počínaje nějakym podprahovym respektem k tomu noži, a jeho praktickou použitelností v konče.
    Ten čínskej lacinej střep se po chvíli nedá prakticky používat ani jako nůž.
    Že je to ožvejkanej kus plechu, s tím se tak nějak počítá. Ale on je i veškerej harware z bahna a to je problém. Po pár dotažení případně zalepení se závity vytahaj prostým používáním. V ruce se to vlivem vůlí celé bortí a kroutí tak, že střenky až zapadají do sebe.
    Jak sem předeslal s motýlkem nic neumim takže nemůžu soudit, ale když teda necham stranou fakt že jako nůž to použvat moc nejde, a podivat se na to "jen jako na fidget spinner", tak dojmy jsou furt špatný.
    Kouše to vlivem ostrejch hran všude. Manipulace s tim je velmi nepohodlná a po chvíli trýznění si člověk řekne že by musel mít hřbety prstů snad plechový. I přez veškerou snahu a péči to má extrémní vůle, všude. Péče musí být soustavná. Působí to spíš dojmem jak nějaké "mini-nunčaky", tím jak se to viklá do všech myslitelnejch směrů. Vlivem toho člověk nemá moc přehled nad tím co přesně se děje, a je těžší získat kontrolu. Ostrý hrany a tim otlučený prty a klouby už jsem psal. Nic moc satisfakce, člověk se k tomu nějak nemá chuť vracet. Takže se to nedá použít jako nůž, ani jako fidget spinner.
    Tomuhle já řikám zbytečný vytváření odpadu:)

    Beru do ruky ten boker, manipulace s ním je příjemná. Na střenkách je všechno začištěný a zaoblený, má zaoblenej i hřbet čepele takže nekouše přez prsty i přes to že je asi o 20g těžší, To jak ten nůž "chodí", jak má relativně malý vúle, a jak je vyvaženej dává poměrně dost solidní jistotu při manipulaci. Otevření a zavření musim uznat, je satisfakce :D Ale předevšim je to pocit určitý kontroly při manipalaci s nožem. Což mě osobně přijde ne-uplně bezvýznamnej faktor...
    Nicméně zpátky k "flipování", připomínám že to držim v ruce 20minut ale je to prostě nesrovnatelnej zážitek, absolutně.
    Na jedné straně máte kusy humpolácky opracovanýho plechu pospojovaný tak, že to spíš připomíná svazek klíčú, kouše to, a nedá se to pořádně použít ani jako nůž.
    Na straně druhé máte celkem solidně opracovanej nůž, se specifickym způsobem otevírání, který davá v otevřený poloze se západkou v podstatě pocit pevnýho nože. Jako musim říct že to neni uplně špatný vlastně.:)
    Ale i z pohledu fidlátka imho, tim jak nemá extremní vůle a je to dobře opracovaný, tak člověk mnohem víc vnímá a má možnost to kontrolovat, jako relativně ostrý špičatý fidlátko... :D

    Jakoby takhle, neberte mě že bych chtěl tady nějak propagovat ten boker, to ne a jak už sem psal dřív neni to ani moje "favorite brand", naopak z jejich BG věcí se mi celkem křiví huba. Nicméně jak tu padlo jakej je výběr na poli lacinejch motýlků, tak že tohle se potvrdilo že za ty prachy to v týhle kategorii nožů je dost dobrý. Jako vono je to lacinej nožejk ze 440C, nic světovýho, ale přijde mi to celkem adekvátní ceně, bavíme se o noži za 1700, v kategorii motýlků kde je cenová politika na trochu jinym levelu.
    No jako nechci to uplně zatracovat, ale z mojeho pohledu laickýho srovnání nože za 500kc a 1700kc "v kategorii motýlek" to vychází následovně:
    Za 500kc je to crap, vyhozený peníze, odpad, šetřete planetu! ;D
    za 1700kc prostě lacinější nůž, sice z "nižší" oceli, ale za to celkem solidně zpracovanej. Je to nůž, praktickej nástroj. Je to fidget spinner s čepelí. Je to hodnota trvající v řádu let, možná i desetiletí, protože se to v případě omrzení jako fidlátka dá používat jako nůž, někomu darovat, etc.
    za 500 je to odpad, kterej skončí v řádech dnů, max týdnů v koši.

    přidám pár mobilovek:















    a mějte pěknej den, sakra
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    GGG: V Sappe za 500 kc.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CROSS: dražších a luxusních nožů :-))) 1500 je sotva materiál na slušnější nůž.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ABSURD: To asi budeš muset vyzkoušet. :-]

    V popisu mě zaujalo „segment dražších a luxusních nožů“ při ceně 15 stovek. Levný spotřební nože jsou teda asi zadarmo.
    ABSURD
    ABSURD --- ---
    Docela se mi líbí tenhle nožík. Stojí za ty prachy?
    Bestech Knives Kendo G10 Black | kapesni-noze.cz
    https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/bestech-knives-kendo-g10-black/
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DILDOO007: právě. Mě se líbil a za ty prachy není co řešit :-)
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Mám ho v kuchyni na porcování větších kusů masa. I ten chleba se stím dá díky délce. Na jednu stranu je za ty prachy v pohodě na druhou stranu je vidět, že stál to co stál :-) Větší tloušťka čepele na hřbetu by tomu moc slušela. Nelituju, ale znova bych si ho asi nekoupil...Ten menší je taky rajcovní ale zase ta "tlouštka" :-)
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: Jj, váhově je super. Jak říkáš, taky nejsem úplně nadšenej, že je to "číňan", ale zpracování je fakt paráda, takže co už. No a abych to vyvážil objednal jsem ještě Kershaw Launch 13, Made in USA. Tak mám asi Vánoce za s sebou :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Včera jsem si objednal do Old Hickory Butcher Knife 7", je to takový
    outdoorový kuchyňák ... u mě to bude primárně kuchyňák domácí, teď přes zimu.
    Příští týden by měl dorazit :-)



    jeho o kousek menší kolega v recenzi gideonstactical
    https://www.youtube.com/watch?v=_kAz66rG_uk
    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Paráda, díky moc!
    Vidím tam i vevnitř odlehčené příložky, je to perfektně vycentrovaný, dělají na tom US designeři a výroba je za pár šlupek v Číně, přitom to vypadá, že docela na úrovni... hm, hm...
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: Tady máš ty fotky, není to žádná sláva, ale snad tam něco uvidíš
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/a/nunAOQT
    GGG
    GGG --- ---
    DILDOO007: mrknu na to, diky
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    GGG:
    Já mám už nějakou dobu v záložkách tyhle, ale nikdy sem se neodhodlal to objednat.
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4349-japonsky-sekacek-na-maso/
    Sekáček na maso, originální čínský kuchyňský sekáček | Outfit4Events
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4424-sekacek-na-maso-originalni-cinsky-kuchynsky-sekacek/
    Vlastně to asi ani není Cai dao, jak tak koukám do googlu...
    GGG
    GGG --- ---
    Mel by tu nekdo prosim tip kde nejlepe koupit nejaky Cai dao nuz? Nepotrebuju zadny hi-end, spis neco levneho a z ciny uz to do vanoc neprijde... Nejaky CZ nebo EU shop?
    Diky

    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Jasný, žádnej spěch, díky :-)
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: :) Jsem dost zasekanej, zkusím něco vyfotit až bude čas. Jj ty d2 verze jsou taky moc pěkný. Výbrus by měl být dutej i když to jen tak očima nepoznám. Flipper mám první. Chodí dobře i když si musím zvykat na liner-lock ten chce trochu cviku, ta záštita flipu mi vždycky při zavírání naráží do prstu. Ale je to o cviku spíš. Jinak spokojenost i zpracování super.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Koukal jsem po jeho méně barevné nedamaškové variantě, zatím odolávám, ale nevím, jak dlouho to vydržím. Můžu poprosit o fotky hřbetu a hlavně zespodu, zezadu, otevřený, zavřený a tak? :-) Výbrus je dutý? Jak se ti s ním cvaká?
    HORA
    HORA --- ---
    No tak mi kámoš povídá, potřeboval bych nějakej pěknej nůž tak kolem 500 - 1000Kč.
    Jj já se ti po něčem podívám. A jak tak listuju říkám si hmm ty sou docela pěkný.
    (Ale ty už žádnej nůž nepotřebuješ ozývá se ten otravný hlas rozumu) Ale zase nemám žádnej nůž s barevnou střenkou...(A na co barevnou střenku?) A damaškovej nůž taky žádnej nemám...(A ještě koukáš na čínský nože? WTF...) Ale když sou tak pěkný...
    Konec už si domyslíte. Kámoš ještě nůž nemá. Zato já :D




    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: No váhal jsem, i coby nekuřák, co ti mám povídat :-) Jalovec to nakonec vyhrál, protože na něj mám hezké vzpomínky z dětství. Ale tak třeba to není moje poslední laguiola :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: To zní dobře, briar je mi, coby kuřákovi dýmky, jako materiál velmi sypmatickký. Je to tvrdé dřevo, pokud tam nejsou vyloženě kazy tak má i moc pěknou kresbu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam