ANYSA: já ti nevim... jsem toho názoru, že:
jestli chceš espresso, tak kapsle nejsou cestou ke skutečnýmu espressu.
jestli chceš dobrý kafe, tak tě vyjde frenčpress/perkolátor (bilettiho konvička)/vacpot nejen pořizovací cenou, ale i provozníma nákladama na mnohem míň, a vsadim botu, že to taky bude chutnat líp. navíc máš možnost v tom uvařit jakýkoli kafe - ne jenom "to", co dodává výrobce danejch kapslí.
jestli chceš ovoněnou tmavou tekutinu cvrknutou kofeinem a hodláš do toho lejt mlíko (nejsou v některejch kapslích tyhle sušený mlíka integrovaný? nebo to přidává ve "výrobě" stroj?) nebo cokoli podobnýho, a nutně ti přijde idea drahejch kapslí dobrá, pak prosím & enjoy .)
mimochodem v pondělí jsem měl svůj kávovar i s mlejnkem na čvut-fel, předváděl jsem na cviku ze senzorů svůj PID regulátor teploty s pt1000 čidlem. v životě sem neuvařil tolik kafí v tak krátkym čase :D ještě to bude chtít poladit pár much, najít vhodnější uchycení senzoru, a mohl bych tu legraci vyrobit i ve víc kusech. zdá se to bejt spolehlivý a velmi šikovný... kdyby měl někdo teda zájem do svýho kávovaru nacpat _zcela_analogovej_pid_ (žádný jedničky, nuly a mikroprocesory). akorát se k tomu vzhledem k bakalářce dostanu nejdřív tak o prázdninách...