• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    BLACK_ONYX: jj,souhlas
    TEREZZZKA: myslim, ze smyslem ft neni vychova farmaru. prodava se to tomu kdo to kupuju. easy.

    AXTHEB: dotace od zakaznika? :DDD
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    CHESUS: já myslím, že jsem to řekla dost jasně, s čím mám problém, především s tím, jak je to vydáváno za strašně super šetrné a ohleduplné a vůbec odpustkové a přitom se vůbec neukazuje pravá tvář tohoto typu obchodování, který asi neměl původně špatnou myšlenku, ale jak už tu padlo, spíš se na tom napakuje spoustu jiných lidí, než Ti, kteří by to potřebovali. Takového farmáře v programu FT vůbec nic nemotivuje k tomu, aby dělal něco líp, může mu být šumák, že prodává hnusný produkt. A nám se to tu pak prodává za horentní sumy a ještě to kupuješ s "dobrým pocitem".
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    CHESUS: prostě jsme jen druhý extrém:-) pokud bude vyšší poptávka po výběrové kávě, tím více farmářů si bude moct vydělat lepší peníze, to je naše "pomoc". hlavně spousta lidí u nás bere FT jako ukazatel kvality, tak ho odhalujeme i z druhé strany. ale ať si každý pije co mu chutná, vždyť je to jen káva :-)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MILAZAJICEK: neznam specifikace tech elektrickejch mocca konvic, ale ja pro pripravu v hlinikove klasice (velikost pro tri az ctyri lidi, ale ve vysledku je to pro me ideal pro dve) predehrivam vodu v rychlovarce a pak pokladam na rozpalenou malou elektrickou plotynku o 450W a ani nestihnu poradne pripravit dva hrnky a tece ven neco neskutecnyho. sila ohrevu je podle me dost dulezita a na elektricky konvicce si clovek udela tak maximalne caj.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    TEREZZZKA: ft dela imho alternativu k nescafe v penny marketu. v tomhle pripade to opravdu pro ty farmare muze bejt pomoc. pokud se jim to nelibi, nikdo je do toho prece nenuti, muzou zamakat, najmout delniky a pak prodavat vyssi sortu vam ... a nekdo si muze zehlit svedomi na direct trade ve vyssi cenovy ... vlastne vubec nechapu proc mas s ft problem...?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Konvičku můžeš mít i elektrickou, taková rychlovarka ze dvou částí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: v celé Skandinávie to chutnalo báječně. Asi k tomu musí být zima a tma ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AXTHEB: záleží na tom co máš za stroj. Když jsem před staletími dělala v Kuskusárně, tak tam byl takovej krásnej americkej stroj, kterej to překapávaný kafe dělal silný a strašně dobrý. Ale tuším že tam byl nějakej systém na kontrolu míry extrakce.

    Byť teda standartní americké překapávané kafe bývá hnusné (uááááá a milion umělých příchutí a sušený bělící prášek) a rozšířením starbucks se jim ta průměrná kvalita fakt dost zvedla...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Moka konvičku bych v práci klidně měla. Ale musela bych si pod ní rozdělat oheň z kancelářskýho papíru.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Podle mýho je překapávaná káva nejhnusnější způsob přípravy kafe
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    do kanceláře mi přijde dobrý klasický překapávač. Ráno to někdo zapne a nasype, všichni si dají kávu a po obědě totéž. Je to chutné. Jen je vyšší spotřeba zrna než u espressa, mám dojem.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEREZZZKA: když doma dělám kafe pro 4+ lidi, tak už je to otrava/makačka - v kancelářským provozu si to neumím představit :-)


    YAMA: fair trade nepodporuju, nemá to IMHO zásadní pozitivní vliv na pěstitele, spíš se na tom napakuje spousta lidí kolem, co tenhle buzzwork udržují v povědomí
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Moje cesta byla mocha konvička - la marzzoco v práci :) - poděděný domácí ariette (brzy omrzel kvůli všem těm obstrukcím okolo a absenci mlýnku) - chemex/aeropress - drip V 60 - clever dripper a prostě na ty alternativy nedám dopustit, ruční mlýnek, filtry, čerstvá káva a jedem :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CLOVICEK: Bialetka je složitější, když toho musíš udělat povícero. Imho několik různě velkých frenchpressů a mlýnek je zn. ideál.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    DAVE_PAGE: však já vím :)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    VECTOR: pořiďte do práce Bialetku za pár kaček a neřeště presso, ne? :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    TEREZZZKA: IMHo si tou fazi "chci tam poradnou penu vis co" projde temer kazdej :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VECTOR: tak to nemůžu sloužit :) všeobecnou obsesi na kávovary na espresso nejsem s to pochopit :) to s pronájmem chápu, i když myslím není takový problém se ve více na přístroj a mlýnek složit, zásobujeme spoustu školních kabinetů :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    TEREZZZKA: Hmm, my bychom potrebovali spis nakej stroj na presso, idealne pronajem zdarma pri urcitym odberu kavy (statni instituce, nejsou prachy na vlastni).
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a má kromě doubleshotu někdo další v Čechách direct trade?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam