• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KURE
    KURE --- ---
    nejsem z prahy :)
    a vejlet se mi moc nehodi.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: nebo se stav u nás na Kampě v Bella Vida a rád ti to ukážu. případně v sobotu v Karlíně na trhu u stanku doubleshot dělají kluci V60 nebo u @terezzzka v šálku.
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: diky. no ja si samozrejme pohraju ale chtel jsem neco abych mel kde zacit :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: podíl rozpustnych látek v kávě. obecně se říká, ze ideál je 1,3. to je takova hodně lehká a dobře pitelna. my se dopracovali k 1,5.
    pro filtr se uvádí pravidlo 60g/1l, osobně mám rád víc.
    experimentuj, co ti bude chutnat.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MIMA_A: určitě v šálku v Karlíně, možná v lounge na ujezde nebo přes web.
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: tds??

    MIMA_A: mam to z eshopu doubleshot
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    mám osvědčené 34g na 500ml vody. kávu navlhcim a na 4 zaleji. doba extrakce 3:50 a tds vyjde kolem 1,5. takže hrubost podle toho:-)
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    TEEAK: Da se to koupit nekde v praze, nevite?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    Příprava | Hario V60 - kvalitní domácí příprava výběrové kávy
    http://www.filtrovanakava.cz/hario-v60/priprava.html
    jinak jednoduchym zkoušením - podle tvojí chuti ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    pls help, po stredne usilovnym googleni sem nenasel nic dostatecne rozumnyho, takze me muzete zachranit jen Vy :D

    mam uz asi 5minut koupenej V60-2.
    a hledam jak v tom to kafe udelat.
    zejmena kolik kafe na kolik vody a na jakou hrubost umlejt. (rady z webu jako "stredne jemna" me moc nepomuzou)
    Mam mlejnek Hario Skeleton.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    Pro letni dny, ledova kava:
    How To Make Cold-Brew Coffee | The Feed
    http://www.americastestkitchenfeed.com/do-it-yourself/2011/08/how-to-make-cold-brew-coffee/
    Jak ji delate vy? A zkouseli jste se soli? Ja zatim testoval misto vody mleko a melo to neco do sebe.
    ANASTAZIA
    ANASTAZIA --- ---
    Nějaké zkušenosti s DeLonghi BAR 14? diky
    ADAM
    ADAM --- ---
    na indukci funguje jediný druh bialettky. pozor na to, kdo by kupoval.

    jmenuje se tuším "elegance".
    a pozor na min. průměr, při které indukce funguje. z tohoto důvodu jsem musel vracet 6ti šálkouvou a vyměnit ji za 10ti šálkovou.
    TABBY
    TABBY --- ---
    MOMENT: Indukce rulez! :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    asi mas pravdu. jde teda jen o silu zdroje tepla.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MOMENT: Na tlak a cas extrakce je uplne jedno, jestli tam das teplou nebo studenou vodu. Jenom kdyz tam das studenou, zacne se to extrahovat pozdejc.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    kazdopadne zkouseli jsme nakej lacinejsi starsi frenchpress a jeho sitko se rozhodne nevyrovna papirovym filtrum u dripu. tedy frenchpress je dobrej na caj. a taky me trochu stve, jak se to kafe v tom vali nekolik minut. at zije gravitace a v60.
    taky doporucuju drip v coffee source. maj misto papiru nejake platno a musim rict, ze pecka.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    DOGGY: studena voda se ti dele zahriva, zvlast na malem plynovem sporaku nebo jinych slabsich zdrojich tepla. para se vytvari pomaleji a proto jde o uplne jinej cas a tlak pri extrakci imho. pak se to zase "neda pit", i kdyz splnujes uz valnou vetsinu bodu pro spravnou pripravu.
    MAJA
    MAJA --- ---
    DOGGY: jo, propaří se to rychleji, aniž by se zbytečně přehřívalo namleté kafe uvnitř ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam