• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Nepodařilo se načíst diskuzi.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    VECTOR: Pokud si chces kavu alespon trochu vychutnat, tak rozhodne mlynek s mlecimi kameny. Noze ti kavu spali
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: ne - myslím elektrické, domácí mlýnky socialistické od Ety s mlecími kameny (což je to co hledáš - ten clatronic má nože). Většinou se prodávají okolo 200 bez poštovného, s tím že se začíná na desetikorunách.

    tenhle http://teletym.g6.cz/bila_technika/mlynky/0066/0066_1.jpg

    a nebo tenhe model http://bile-zbozi-domacnost.megainzerce.cz/images/inzeraty/big/120090205111814.jpg

    Jsou ohavný, ale funujou.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: tim asi nemyslis neco jako toto, co? http://aukro.cz/mlynek-na-kavu-clatronic-ksw-3306-cerny-i2636335542.html

    Moc se mi nechce utracet 800 za rucni mlynek na kafe. Asi si k tomu chci poridit aeropress, coz by znamenalo vydaje 2000 jen na pripravu, navic jeste v praci .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pokud ten mlýnek bude stát na jendom místě a není důležité jak vypadá, tak má smysl hlídat na aukru - objevují se tam stařičké, leč zcela funkční elektrické ety. 7 stupňů mletí, menší poruchy opraví technicky mírně zdatný jedinec, jen se blbě čistej.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MAJA: Kolik jsi jich, konkretne tohohle typu, rozbil? V cem vidis nejvetsi slabinu? Jakym zpusobem bych ho mohl rozbit? At si dam pozor.
    MAJA
    MAJA --- ---
    bacha - tyhle mlýnky z polykarbonátu jsou celkem křehké, byť vypadají celkem bytelně
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    AETHER: Samozrejme je mozne ho nastavovat. Udajne dokaze namlit i na dzezvu. Na moje domaci espresso a mokka je dostacujici. Navic si ho muzes sebou sbalit na dovolenou, idealni do italie, kde je kazda kuchyn vybavena mokka konvickou :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MATESISKO: a namele to dost najemno? Zrovna minulý týden jsem ho viděla v akci a přišlo mi to dost hrubé (i když tedy mlýnek je to super)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    PREVIT: ja to zkousel zrovna ted o vikendu u rodicu a byt mam rad horky kafe,pod ty ctyri minuty sem to stopro nedal (s tim ze to bylo zalito varici vodou)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Doporucte prosim nejaky levny mlynek do prace .) idealne i s metodou pripravy - od pressovace jsem degradoval k proste rychlovarne konvici a potrebuju si udrzet svuj pridel kofeinu .)

    A jinak vyrazne doporucuji nenakupovat od La Boheme Cafe, alespon co se tyce nakupu pres internet - naprosto zadna komunikace se zakaznikem, zbozi neodeslou, na mail neodpovidaji.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    MATEYKA: díky, takže o něco hrubší, než na espresso, ale ne extra hrubou, zkusím, děkuju
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    dost orientační mustr, ale pro představu kde ta hrubost na bialettu stojí.....

    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    NATHAELEN:
    do Bialetti se používá mletí o střední hrubosti !
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    BLACK_ONYX: děkuju, někde jsem četla, že to pak neprojde, ale osobním referencím věřím o něco víc, děkuju :o)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    15+ bar, olol...
    1) mlejnek,
    2) regulace teploty
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jak u presa dosáhnout kulaté nasládlé chuti bez takového jakoby zauzeného ostřejšího ocasu? ( presovač Catler 8010/ regulérní 15bar+ předspaření jako u profi mašin)+ různé druhy kávy. PS. kávomlýnek bohužel zatím obyč. tříštivý bosch- může to bý tím?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    nejlépe mi fungovalo jemne mleti blízké espressu.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    Ahoj, jak hrubou kávu dáváte do moka konvičky? Všude čtu něco jiného - od středně jemné až po nejhrubší.
    Díky
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DOGGY: No, ta je definovana dobou piti.:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam