• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    chjo, tak já nevím no a co proti těm pressovačům máte? mě z něj to kapučíno celkem chutnalo a i to presso bylo fajn :-), ale tak já sem asi houby fajnšmejkr a naši sou zvyklí na turka no :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    hele, ligo proti "presovačům" (ble fuj tfuj slovo) stálo by za to vyrobit něco na místní nástěnku? třeba aspoň formou odkazu? (vánoce se blíží ...) a nebo se vám to taky zdá jako úplná zbytečnost?
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    BOSSORKA: Já jsem v rámci osvěty koupil rodičům tento set ...

    Kávový set Zelenáč doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kavovy-set-zelenac.html

    Používám tuto metodu v práci a jsem spokojený. Je to velmi jednoduché, snad jen to mletí kávy by mohlo někoho odradit.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SPYYDY: hmm tak furt lepší mít kávu z presovač než turka, nebo ne? naši určitě nebudou chtít trávit čas s moka konvičkou, proto sjme si myslel,a že by to mohl být dobrý dárek.... navíc 1700 mi přijde oukej cena vs. kvalita
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: těžká otázka. Prostě chutná jinak. Je to takový bytelný monotoní kafe :D
    Ale při pití nemám žádné negativní vjemy, žádné pachutě, žádný nepříjemný ocas. Tedy nic po čem bych řekl fuj to je hnusný kafe.

    pokud se vyskytuješ po plzni, klidně ti odsypu.


    BOSSORKA: profiltruj si zdejší auditko pro detaily, ale rychla odpověď bude žádný.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Za tuhle cenu bych se na pressovač vykašlal a jako jednu z nejpohodlnějších cest k dobrý kávě bych volil toto:
    Kávový set Tramp doubleshot - česká pražírna výběrové kávy
    http://www.doubleshot.cz/kavovy-set-tramp.html

    Případně výsledku podobnějšího espressu docílíš moka konvičkou :
    Bialetti kávovary
    http://www.bialetti.cz/
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Hoja, jaký byste doporučili domací presovač cenově do 2000? Mám vybraný tento:
    Electrolux EEA110 - espresso? nějaké jiné tipy, reference?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: takže když vezmeš.nějakou arabiku a tuto robustu, tak ta robustami bude lepší?
    jestli máš, rad ochutnam, ale kupovat si to nebudu.
    KURE
    KURE --- ---
    ja netvrdim ze robusta je spicka mezi kafema, asi vsichni víme jak si to stojí.
    jen mi pride predcasny tvrdit ze musi bejt hnusna.
    je to solidni kafe bez nejakych hlobokych chutovych variaci. ale lepci nez 80% toho co dostanete v hospode.

    BLACK_ONYX: kilovky netřeba, ale bacha na placebo efekt :) fer by bylo slepy ochutnání :D
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KURE: nechci rejt, ale to, že robusta dělá víc cremy než arabica ví kde kdo. osobně bych se jí ve směsích striktně nebránila, ale přeci jen bude až daleko daleko za pěkně vyváženou (a vyňuňanou) arabicou

    na druhou stranu, proti gustu ... když ti chutná, hurá do ní :-)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KURE: je. to bych chtěl ochutnat špičku mezi robustami. jestli to vypiju, tak máš u mě kilovku;)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    KURE: chutnal jsem čistou robustu na cuppingu od Doubleshotu a opravdu nic moc
    KURE
    KURE --- ---
    BLACK_ONYX: jojo robusta je urcite hnus....
    INDIA washed KAPI ROYAL AAA 18+ top gourmet Cafe Eternity
    http://www.cafeeternity.cz/india-washed-kapi-royal-aaa-18-top-gourmet/77
    MLEJNIS
    MLEJNIS --- ---
    Keci prdy.... to sou ale sracky. tady mate neco noveho ode me.;)

    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    VECTOR: protože je hnusná a vypít to jde jen s litrem salka.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak koukam, ze podle Piccoloneexistuje ne cista robusta nejvetsi zlo. By me zajimalo proc, teda...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Já dopijim zbytky z cuppingu = turek:) proti turkovi jsem z principu, ze se dělá ze sracek.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    JAKOUBEK: já mluvil opravdu o turku, tzn, že namletou kávu zaleješ horkou vodou. V džezvě si dělám kafe taky moc rád, myslim, že je zaběhlý označení arabská káva

    ale vážně při tom klasickym zalití dávám pozor na mnohem víc věcí, než když připravuju kávu např. v džezvě..
    A výsledek je kolikrát i mnohem chutnější, ale to záleží třeba na konkrétní volbě kávy


    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEDDYBEDDY: zdá se, že tu dochází k jemnému nedorozumění díky různému chápání pojmu "turek". klascká "turecká káva", tedy káva připravovaná... ech. co bych se snažil, když už o tom bylo napsáno tolik.

    Turek | Piccolo neexistuje!
    http://piccoloneexistuje.cz/turek

    vs.

    Džezva | Piccolo neexistuje!
    http://piccoloneexistuje.cz/dzezva

    a tímto poděkujme pánům z kávového klubu za rozřešení tohoto letitého sporu.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    TEDDYBEDDY: by ses divil, kolik věcí si hlídám, když si dělám turka

    když pominu to základní, jakože si koupim dobrý kafe a namelu si ho na příslušnou hrubost, tak dalšíma faktorama je třeba teplota vody, způsob zalití, doba "louhování", za který musí kafe ležet bez toho, aby na to někdo šmatal, nebo do toho strkal lžičku, tvar hrnku atd.

    ale myslim, že bys mi stejně uvěřil jedině, kdybys ho ochutnal, takže to asi nemá cenu tě přesvědčovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam