• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    M4Y4: vážně si myslíš, že do espressa (je to espresso!, žádný presso) se z mletého kávového zrna uvolní diametrálně odlišné látky než do kávy připravené v bilaettiho konvičce nebo třeba aeropressu?

    Když posbírám svoje základní znalosti biologie a chemie z gymplu, můj rozum mi řekne, že tohle tvrzení je blbost. A tobě to taky doporučuju.
    SATAI
    SATAI --- ---
    M4Y4: protože obojí by byl notně podezřelý výrok
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    SATAI: to jsem netvrdil, pouze jsem napsal, že někteří výrobci to uvádí
    MAR_TINA: Jediné kafe které se dá, dle lékařů, pít i při problémech s ledvinama je právě presso. Je mi jasný, že tady v klubíku o kávě je to asi házení hrachu na zeď, stejně jako kdybych v klubu o rumech mluvil o tom, že pít alkohol tělu neprospívá. :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    M4Y4: každej doktor je určitě prima zdroj povídaček ale něco s peer review bych teda viděl raději.
    Píši to tam ti výrobci kafe, od kterých se to pak dá i pít?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    M4Y4: jo, to mi taky už několik výživářů a doktorů tvrdilo. Nevím, kde si tu blbost přečetli. A za zdravotní zátěž považuju salmonelu, práci na prašné hlučné stavbě nebo v dýhárně, 10 hodin sezení na židli, život s alkoholikem, ne kafe připravené jinak, než pan doktor zná.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    TENZO: Každý doktor ti řekne, že jediná příprava kávy, která pro tělo není zátěží je presso. Někteří výrobci kávy dokonce na obalech uvádějí, že se po otevření ochr. atmosféry má káva následně skladovat v lednici.
    GEEK
    GEEK --- ---
    TENZO: tak s tou nezdravosti turka bych zrovna souhlasil. ale to polotucny mliko a skladovani kafe, no nevim...
    SATAI
    SATAI --- ---
    TENZO: Googlil jsem si ji: Costa.
    TENZO
    TENZO --- ---
    Zase jedna odbornice

    Turecká káva není zdravá. Je pro organismus těžká, říká šéfbaristka | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/turecka-kava-neni-zdrava-08z-/dobra-chut.aspx?c=A141118_124641_dobra-chut_ape
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MESKALITO: ja byl spokojenej...prostor byl podle me v pohode...ok,bylo hodne lidi,ale tomu se proste nevyhnes...kdyz sme se bavili s danem kolskym kterej to organizuje,tak rikal ze vetsi prostory uz sou v podstate jen na vystavistich,ale pronajem je uplne nekde jinde...za cenu vstupnyho se tam lidi mohli zkofeinovat do bezvedomi,voda zadarmo...prednasky super...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    MESKALITO: Ja nebyl, ale co mam informace od kamarada a z fb festivalu, tak to pry bylo moc lidi ve spatne zvolene, tripatrove budove. Fotky tomu docela napovidaly, ale jak pisu, osobne jsem nesel, desily me tisice lidi a uz jsem videl ty strkanice...
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    JAKOUBEK: Nebyl ale chystam se!
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    nějaký report/názor na festival?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MATESISKO: U Satana jsi byl?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    KOLU: Tak jsem v průběhu dní ještě měnil hrubost mletí a už jsem s výsledkem celkem spokojenej. Veškerý problémy odpadly, ale k mému překvapení jsem musel nastavit podstatně vyšší hrubost mletí, než jsem očekával.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    Dnes rano jsem vyzkousel Kenyu v Nomad Coffee v Barcelone. Moc dobra kava! Ale celkove je Barcelona velka bida, v celem meste je toho jako v Brne na jedne ulici...
    KOLU
    KOLU --- ---
    jestli to má problém protlačit a ještě k tomu ti kolísá tlak, tak máš blbě a moc najemno namleto (namlít o stupeň hruběji a udělat z toho trochu větší kafe) + ti to kanálkuje (to je rukama a mlejnkem - catler, ehm... zkus Weiss Distribution Technique). plus bych zkontroloval, jestli ty misky nepřeplňuješ.
    výška cremy je nepodstatná. je to arabika = bude jí míň, než u robusty.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    KOLU: Catler, zatím jsem s ním neměl u jiných zrn problémy. Chci ještě vyzkoušet páku méně upěchovat, snad by to mohlo pomoct plynulosti extrakce, takhle mi tlak kolísá (ikdyž dle ručičky stále v normě). Hotová káva má sice cremu, ale rychle mizí a na hladině vidím drobné šupinky, jako kdyby to mlýnek pořádně nenamlel (což je fakt nesmysl, je to umleté více než dostatečně) - neměl bych pak problém s kolísáním tlaku.

    Jinak datum pražení je 3. 11.
    KOLU
    KOLU --- ---
    M4Y4: definuj "výsledky nic moc".
    co máš za mlejnek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam