TENZO: La Spaziale hlavně nepoužívá tradiční HX s cirkulací grupy, ale prohřejvá hlavu a grupu párou. je to dost divokej systém, nemám s tím žádnou osobní zkušenost, tady je vo tom nějaký povídání
http://www.liminicoffee.co.uk/la_spaziale_workings.html . joa má to 53 mm portafiltry, menší, než je standard 58 mm, takže bych to osobně nechtěl - ale pokud plánuješ "italský presíčko" (ne WBC, měřit extrakci a dělat nejlepší espresso ve městě - na to bys ostatně potřeboval řešit vodu jinak, než katexovym změkčovačem) a je ti to prcák, tak to asi sloužit bude. po výměně těsnění a sprch v grupě a pravděpodobně hodně intenzivním čištění vodních cest a pák od zbytků kávovejch usazenin, páč lze očekávat, že paní, páč měla malinkou kavárnu, něco jako backflush s detergentem nikdy nedělala (osobní zkušenost s tím, jak to v malejch kavárnách většinou vypadá).
nicméně ptám se znova: jakej k tomu budeš kupovat mlejnek (novej mi nic neříká, navíc je to úplně nepodstatný a 10 let starej Robur bude pořád lepší jak např. novej Macap M4)?