M4Y4: odvětrání kvůli CO2 je fajn (proto se na pytlíky dávají ventily - ale jenom směrem od kafe pryč - tedy jednocestné)
.. směrem ke kávě je větrání nežádoucí (vzhledem k tomu, že celá chuť jsou oleje) - jak víme z chemie, oleje na vzduchu a světle žluknou - což nejenom u kávy chuti zrovna nepřidává, ba naopak
.. nikomu nic nezakazuju, jestli ti jejich kávy chutnají, kupuj tam - jen říkám, co je fajn si uvědomit a rozhodnout se, zda mi to náhodou nevadí (což mě teda jo a hodně - proto se o to dělím) :)
.. a že je Kuby či Nové Guinee málo v porovnání s Afrikou či střední/jižní Amerikou snad není nic překvapujícího .. ono to kávo-pěstování chce taky nějaké podmínky - od klimatu, přes politiku až k třeba výškovému profilu dané oblasti (nehledě na rozlohy těch zemí) .. :)