• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    TWARR: už mě doma tak 14 dní pracuje, a jaksi spotřeba kávy stoupla tak na dvojnásobek :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: ja jsem do dneska porad cekal na nakej update. ale tak jsem si po ranu rikal, okej, podivam se na web, nez zacnu davat hlubokomyslne dotazy "kde to vazne???". errm, on uz v nabidce :)))
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Pastuju link z Barista Hustle na zajímavý článek o Nespressu:

    An Analysis of Nespresso - Part I - jimseven
    http://www.jimseven.com/2015/05/21/an-analysis-of-nespresso-part-i/
    KIA
    KIA --- ---
    TEEAK: Diky za radu, koukla jsem se do toho Dos Mundos, nechala si udelat kavu z aeropressu a odchazela jsem jako hrdy majitel jednoho kousku.. :) Diky moc :))
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    TEEAK: Poprvé, co jsem zkoušel Oxalis, tak i kvalita nic moc. Teď jsem jim dal ještě jednou šanci, když jsem nemohl jinak a byl jsem právě velmi příjemně překvapen. Ta Cuba Serrano mi chutnala opravdu hodně.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    M4Y4: odvětrání kvůli CO2 je fajn (proto se na pytlíky dávají ventily - ale jenom směrem od kafe pryč - tedy jednocestné)
    .. směrem ke kávě je větrání nežádoucí (vzhledem k tomu, že celá chuť jsou oleje) - jak víme z chemie, oleje na vzduchu a světle žluknou - což nejenom u kávy chuti zrovna nepřidává, ba naopak
    .. nikomu nic nezakazuju, jestli ti jejich kávy chutnají, kupuj tam - jen říkám, co je fajn si uvědomit a rozhodnout se, zda mi to náhodou nevadí (což mě teda jo a hodně - proto se o to dělím) :)
    .. a že je Kuby či Nové Guinee málo v porovnání s Afrikou či střední/jižní Amerikou snad není nic překvapujícího .. ono to kávo-pěstování chce taky nějaké podmínky - od klimatu, přes politiku až k třeba výškovému profilu dané oblasti (nehledě na rozlohy těch zemí) .. :)
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---
    M4Y4:
    Z La Boheme taky neleze žádný špatný kafe
    Sázavská 32
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    jinak v bph si můžete za 200/kilo koupit libovolnou kávu nepraženou a klidně si doma zaexperimentovat, nepražený zrna vydržej věčnost, náklady jsou směšný, zábava zaručená
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    M4Y4: algere mívá klasičtější chuť kávy než jsou africké limonádky. Bez přepálení a podobně. Já je kupuju na Jiřáku, mívají vždy jeden druh něčeho jihoamerického. Ale koukám že webová prezentace jim nějak selhává. Bývají tam v pátek - střídají se s Kávovým klubem, ten má naopak velmi ovocno-kyselé kávy.

    Mimochodem v Jeseníku si teď otevřeli zjevně srdcovku - majitel je primárně barman, ale obchodoval s kávou a nechává pražit vlastní směs (bio kvalita a direct trade). S tím že tam má 5% robusty.

    Je to hrozně zajímavý mezičlánek mezi klasickým dobrým italským espressem a moderními ovocňáky. A teda především je to naprosto skvělé v kombinaci s mlékem. https://www.facebook.com/naturabarjesenik
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    DOGGY: Zkoušel jsem pár, ale nenarazil jsem na nic, co bych si chtěl koupit podruhé.
    KOLU
    KOLU --- ---
    M4Y4: www.publiccoffeeroasters.com/shop/kaffee/panama-elida-estate/
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    M4Y4: neni jen afrika,guinea a kuba. Co treba brazilie, mexiko....?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Můžete mi někdo poradit, kde tedy narazím na výrazně čokoládovo-oříškovou kávu? Opravdu mám problém na ní někde narazit. Dobrou Novou Guineu jsem si musel občas přivézt z pražírny ve Francii. Hodně se tu preferuje kyselejší Afrika a ta mi moc nejede, nedělá mi dobře na žaludek.
    KOLU
    KOLU --- ---
    odvětrávání vzduchu (kvůli CO2) je nejlepší způsob, jak neustále udržovat stav, kdy je tlak plynů uvnitř zrna vyšší, než tlak okolní atmosféry a tedy káva neustále konstantně stárne...
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    TWARR: na Andělu
    SATAI
    SATAI --- ---
    M4Y4: takže varianta jedna
    TWARR
    TWARR --- ---
    M4Y4: kde presne?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    SATAI: já tam zatím nezažil kávu starší než 2 týdny po upražení
    SATAI
    SATAI --- ---
    M4Y4: Kdyz vezmu, jak velke pixly tam maji, tak (predpokladejme, ze tam lidi nechodi pro kilo kafe, ale pro nejake rozumnejsi mnozstvi) musi zakonite platit alespon jedna ze dvou moznosti
    - ten CO2 odvetravaji skoro porad
    - to kafe tam skladuji dost dlouho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam