TEDDYBEDDY: vždycky je to věc návrhu. tj. poměry mezi tím kolik tepla a jak rychle dodává samovolně termosyphon, kolik tepla odevzdává hlava okolí a jak moc to rozhází přitékající voda z HX (plus jak moc je přehřátá/podchlazená).
Kees to vyřešil regulovatelnym restriktorem a obrácenim toku vody do hlavy při extrakci (extrémně chytrej nápad), NS to u Aurelie vyřešili 6 kilama mosazi, dvěma různejma restriktorama v systému a izolací grupy tak, aby z ní v klidu teplo tolik nemizelo.
Ostatní výrobci blbnou s párou (Cimbali? a nevím, jak moc úspěsně), mícháním teplý a studený vody a nebo jednoduše používaj dva oddělený boilery (jeden na páru a druhej na vodu), což celej problém redukuje v podstatě jen na nutnost nějak ohřát grupu a nedovolit jí moc sálat do okolí.
Každopádně vždycky, když vidim ve vytížený kavárně E61 tak je mi líto buď obsluhy a nebo zákazníků, protože jedni z nich to budou mít vždycky těžký...