• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jestli někdo plánujete romantický útěk do hor, tak tady by pro vás měli práci. Majitelé patří k místním zapadlým vlastencům a snaží se být fakt poctiví

    Vinckovo kafe | kavárna pro lidi, kteří si váží sami sebe
    http://vinckovo.cz/


    Vinckovo Kafe
    12 mins ·
    Nabízíme Ti práci, ale jen pokud Tě bude bavit. Na HPP, se smlouvou a možností mít to v práci "jinak".
    Říkejme Ti třeba budoucí "Barista ve Vinckově kafi". Prostě člověk s empatií, trošku věštec a trošku chobotnice s mlsným jazýčkem. Baví Tě vytvářet štěstí v srdcích ostatních lidí. Všechno ostatní Tě naučíme.
    U nás se můžeš rozvíjet, podílet se můžeš na čemkoli v naší společnosti, od cukrařiny, přes focení, po práci se dřevem. Tvoříme společně jedinečný podnik a hledáme lidi, kteří nám s tím pomohou.
    Na maloměstě přemýšlíme do široka, chceme aby naše práce měla smysl a to je náš motor, který nás žene dál.
    Možná tu ještě ani nežiješ, v tom případě Ti můžeme pomoci i s ubytováním.
    Piš do zpráv, nebo na email: martin@vinckovo.cz
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: večer to vyčistit "stačí" .. ale děláváme za barem úkony tak, aby to "stačilo"? nebo se spíš snažíme posunovat se kupředu a vylepšovat, kde to jde? .. ps: to byla řečnická otázka ;)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MOMENT: pravda pravdouci
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    a hlavne, jak rek ID KOLU, kdyz mas nahovno mlejnek, tak budes mit bordel v hrnku pokazdy, i kdybys udelal pred kazdym shotem jarni uklid.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BOODIA: no neni to uplne nejlevnejsi hracka, nejaky oleje stejne zustanou a kdyz mas ims sprchy, coz chces, tak ti na nich uz z principu nic moc neulpiva. ale pokud clovek ma zbytecny litry navic, tak proc ne.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: na tohle jsme si (i onesipaci a holky jenovsky) ted poridili takovej divnej kartac espazzola, kterej ti umeje gh skvele a nedela to backflush takze ti neleze kafe zpatky a je to cupr vec! plus samozrejme rozebrat paky je samozrejmy
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: je pravda, ze zalezi na konkretnim "prutoku" zakazniku. kdyz nemas vylozene frontu celej den, tak to staci vycistit od oleju az vecer (a po navalu; po navalu se v prvni klidovy fazi stejne vsechno cisti tak jako tak).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: asi je to každýho věc, ale osobně se mi tahle metoda nezdá dlouhodobě ani technicky udržitelná .. imho olej vodou vypláchneš párkrát (a pak už se to tam stejně hromadí) a pak mi taky přijde, že to musí hrozně zpomalovat .. ale nikdy jsem to nezkoušela - třeba bych byla překvapená
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: nebo staci po kazdym sotu vrazit PF do GH, nezamknout uplne a proplachnout. nevytvori se podtlak pri vypnuti vody a vsechno hezky protece ven.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MESKALITO: za mě hlavně čistota/nečistota hlavy a portafilteru (zejména spodní strana sítka a vnitřek páky pod sítkem) - elimiování je málokdy stoprocentní, ale dá se významně zredukovat tím, že si nastavíš timer na 1 hodinu a když začne pískat, tak bez ohledu na provoz rozebereš portafiltery a něčím funkčním (třeba cafelatkou) přejedeš vnitřek pák, spodek sítek a na sprchách uděláš backflush .. (co se týče domácích kávovarů - tam bych toto praktikovala po každé jedné připravené kávě)
    KOLU
    KOLU --- ---
    mletí, nijak. teda jo, mohl bys dospod misky vrazit filtr z aeropressu, ale má to svoje negativa...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    co všechno je příčinou "zbytků" kávy v espresso šálku a jak je eliminovat?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: za me jo
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: to právě nevíš - dneska každej druhej má doma "nějakej super stroj" a každej druhej z těhle lidí se cejtí být geekem a zjistil si, že přetlakový sítka jsou blbina .. čili za mě to tak jednoznačný není .. nastavenej tlak taky umí slušně zahejbat s celým procesem .. a už to sviští
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: jelikoz budou skoro vsude pretlakovy sitka, tak bych to mlel nekde mezi espressem a mokkou,bliz k espressu... nicmene to je stejne naprd...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RYBKA: no zrovna do "domácího espressovače" o kterém kupující nic neví se vybírá v kavárně hrubost mletí fakt úplně nejvíc blbě :(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Doma naaranžovaný balíček kávy a čaje z Mammacoffee s velkou mašlí měl úspěch. Děkuju za podněty :-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Poté co jsem, alespoň z části, pronikl do tajů kávy, ji již nikomu jako dárek nekupuju. Existuje plno jiných, pěkných dárků, které ve finále udělají větší radost ;).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAR_TINA: V práci si ho vaří v "domácím" espresovači.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RYBKA: jenže kupovat kafe za 1000 kč / kilo, když nevíš, jak si ho uvaří, tj. jak ho mají namlít, nemá moc smysl. V Emě jsem je viděla mlít kávu s sebou, ale tak do 100g, mají pořád forf. http://www.emaespressobar.cz/
    Zkus zjistit, jaké pije a jestli má mlýn. Aby si nedělala nespresso kapsle. Je to dneska složitý úplně se vším.

    (Občas mi nějaký zákazník kafe donese a je to milé, že jde s dárkem. Ale podle druhu to končí v hrnku zedníkům, když zrovna nějaké máme, nebo na záhonku proti slimákům.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam